Ugens første træning

Frontsquats & intervaltræning

I tråd med planen for ugen, stod den på frontsquat igår aftes. Den tunge squat-dag er en af mine favoritter lige for tiden – der er bare noget helt særligt over at squatte så tungt som man overhovedet kan! Det udløser en stor blanding af følelser.. Alt fra frygt til ren awesomeness ;)

Igår stod den på 7×5 frontsquats i tempoet 21X1 – dvs. man bruger 2 sekunder på at komme ned, holder 1 sek. pause i bundpositionen, kommer eksplosivt op og holder 1 sek. pause på toppen.

Jeg havde 55 kilo på stangen, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med. Frontsquats er ikke noget jeg har gjort mig ret meget i, men jeg kan mærke at min styrke og teknik bliver bedre og bedre. Det er fedt!

Jeg havde jo egentlig forventet at have en meget travl uge, men alle mine timer på studiet er aflyst både i dag og i morgen, så nu har jeg fået en masse ekstra tid. Derfor besluttede jeg at afvige lidt fra planen for i dag, og tage et intervalpas fra morgenstunden, i stedet for den planlagte powerwalk.

IMG_4142.JPG

Formiddagens intervalpas er et, jeg har kopieret direkte fra FitnessNora. Det var bare så fedt, at jeg er nødt til også at dele det med jer! Hendes blog er generelt rigtig god og super inspirerende, så jeg kan kun anbefale jer at tjekke den ud :)

IMG_4141.JPG

Jeg startede med 10 min. opvarmning på løbebåndet. Først lidt alm. gang, så lidt løb med stigende hastighed og til sidst et par små spurter med 15 km/t, som er det tempo jeg skal holde under mine hurtige intervaller.

Programmet består af 6 runder af:
3 min. 12% hældning med 6 km/t
30 sek pause hvor du hopper af båndet
1 min. 2,5% hældning med 15 km/t
30 sek pause hvor du hopper af båndet

I pauserne indstiller du båndet, så det er klar til næste interval.

Efter de 6 runder brugte jeg 5 min. på bare at gå i et rask tempo på båndet. Formålet med dette er at få syren ud af benene og styr på vejrtrækningen. Totalt blev det til 45 minutters træning, og FØJ hvor var det hårdt og super lækkert!! De 2×30 sekunders pause gør, at man kan holde til den høje intensitet ved alle intervallerne.

Det er et perfekt intervalprogram til dig, der gerne vil styrke ben og baller, samtidig med at du forbedrer din kondition.

Og selvfølgelig holder vi ikke fast i løbebåndet på noget tidspunkt! Hvis i gør det, så kommer jeg efter jer! ;) Læs dette indlæg, hvis du er nysgerrig på, hvorfor jeg siger sådan.

Ps. Husk også at klikke forbi indlægget fra igår aftes, hvor i har mulighed for at vinde et gavekort til Netto på hele 5000 kr. 

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens første træning