Cardio & abs (og nye negle!)

Mad-snak

20130716-181646.jpg

Dagens frokost bestod af ovnbagt kyllingebryst og ovnbagte bønner, 4 cherrytomater og 1/2 avocado. Jeg udnyttede lidt at diæten ikke er så striks endnu, så i stedet for fx. kartoffel eller brune ris, så bestod mine carbs i dag af en One Whey proteinbar.

Som jeg også skrev om på min Instagram tidligere (amandalouisedk), så går jeg meget op i hvad jeg spiser, selvom jeg ikke er på striks diæt.
Kombinationen af makronutrienter (kulhydrat, protein og fedt) er vigtig for mig, når jeg sammensætter mine måltider. Jeg vejer alle stivelsesholdige kulhydrater (som fx. kartofler, havregryn, brune ris), da det er her jeg har sværest ved at holde mig til de rigtige portionsstørrelser uden hjælp. Derudover vejer jeg ikke min mad, og jeg tæller jeg ikke kalorier. Sund fornuft er rigeligt for mig i hverdagen.

Jeg har vænnet mig til altid at stille mig selv disse 3 spørgsmål når jeg tilbereder et måltid:

  1. Hvor er min komplette proteinkilde?
  2. Hvor er mine grøntsager/frugt?
  3. Hvor er mit sunde fedt?

På den måde er jeg sikker på at mine måltider altid er velafbalancerede og varierede.

Derudover har jeg brug for ekstra kulhydrater om morgenen, til frokost og efter træning, så her sørger jeg også for at der indgår en mere stivelsesholdig kulhydratkilde. Mine favoritter er sweet potatoes, havregryn og brune ris, men der er mange muligheder :)

20130716-181657.jpg

Mit forhold til maden bliver selvfølgelig ret anderledes de sidste 10 uger inden DM, men det skal jeg nok fortælle mere om når jeg er hjemme fra ferie og diæten begynder :)

Kine og jeg rejser til Alanya på lørdag, og jeg håber jeg kan finde noget wi-fi dernede, så der kan blive blogget undervejs. For en sikkerheds skyld laver jeg dog nogle indlæg på forhånd, så der med garanti kommer ny, spændende læsning i løbet af ugen. I kan glæde jer til min 7-dages “Bikini Babe Challenge” som starter på mandag, og nogle Q&A-indlæg, hvor jeg besvarer de spørgsmål i stillede her på bloggen (og på Instagram) i forbindelse med min lille spørgerunde.

1 Kommentar

  • Lise-P // Oohblahblah

    Gode spørgsmål du “stiller til din mad”, det er en super smart huskeregel, for at få tjekket om man får det man skal.
    Lækkert med et smut til Alanya. Er selv lige kommet hjem derfra. Når du skal have din daglige morgencardio, så kan jeg anbefale en gåtur op til borgen og ned igen. Det giver helt sikkert sved på panden :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cardio & abs (og nye negle!)