LØBEPROGRAM: UGE 31 (UGE 5)

Sommerprojekt: 11/25

 photo 2DA73F3E-4E7A-4008-86E3-D64912E4D9B7_zpsdncabrwo.jpg

Dagens træningsprogram:

Morgen: 30 min. gang på løbebånd med 5,5% hældning og 6,0 km/t.

Eftermiddag: 
A: Deadlift 3×5 (75%) (81 kg.)
B: Good mornings 3×10 (30 kg.)
C1: Scapula pull ups 3×5
C2: ”Skorsten” 3×3
D1: Pendlay rows 3×5 m. (tempo: 20×2  – 35 kg.)
D2: One-arm KB press (12 kg.)

Aften: 60 min. gåtur

Jeg fik også optaget lidt video til dagens træning…

Først dødløft x 5 på 81 kg.

Og derefter Good mornings x 10 på 30 kg.

Good mornings er en øvelse jeg langsomt bliver mere og mere glad for, som alternativ til eksempelvis Romanian deadlifts. Den stiller krav til styrke både i haser, baller og ryg samt smidighed i baglår og skuldre – ja, det er ikke helt nemt at få armene til at være parallelle med overkroppen… I hvert fald ikke for mig! ;)

Dagens kostplan: photo Skaeligrmbillede 2015-07-27 kl. 19.07.52_zpsrhp0hqw0.png

Jeg har fået så meget mad i weekenden, at jeg ikke føler mit ret sulten i dag. Derfor har jeg prioriteret at få energi inden styrketræningen, nok protein og masser af sundt fedt og grønt. I morgen er jeg tilbage på min rigtige kostplan igen :)

6 Kommentarer

  • Synes det er så hyggeligt at følge med i dit projekt og hvor er du bare sej, trods burger med veninder osv :-) Du er jo trods alt i en super form alligevel.

    http://www.malenechristine.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Jeg kører også ofte good mornings, men jeg har dog aldrig rigtig tænkt videre over mine armes position. Jeg fokuserer bare på at holde min ryg rank, hvilket jeg vil mene, at man sagtens kan uden at armene er parallelle med ryggen. Hvad er grunden til, at du fokuserer på armene i denne øvelse?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Selvfølgelig kan man også godt lave good mornings selvom armene ikke er parallelle med kroppen. Men man bør altid tilstræbe at udføre en øvelse med korrekt form, og armenes position er en del af dette. Ligesom i et backsquat, hvor armene også bør flugte med kroppen. Hvis ikke man er i stand til dette, er det tegn på at der er nogle restriktioner i ens bevægelighed, og det er værd at notere sig dette, og arbejde med det.

      Forklaringen er lidt langhåret. Jeg har prøvet at gøre den simpel: Men skulderen kommer i en dum position hvis albuerne stritter opad, og der vil pga. vægten fra stangen og overarmens stilling i leddet, komme et pres fremad i skulderleddet, som ikke er ønskværdigt pga. leddets anatomi. Skulderleddets stabilitet består primært af sener fra musklerne omkring det, og er derfor ret udsat. Derfor er det altid en god idé at tænke over, hvilken position armen er i, når man arbejder med en vægt på ryggen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Okay, tak for svar. Jeg er helt enig i, at man bør tilstræbe sig at udføre øvelser korrekt – af samme grund spørger jeg. Jeg er blevet klogere, og ved nu, at det er grundet skulderens position

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Lige præcis :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LØBEPROGRAM: UGE 31 (UGE 5)