Fremtidsplaner & formbilleder

Ugens træning indtil nu

Både mandag & tirsdag stod på hårde træningsdage, med både løb og styrketræning.
(Og derfor holder jeg hviledag i dag…)

Mandag startede med 5 km. roligt morgenløb og sluttede med 1 1/2 times tekniktræning i både Clean & Jerk og Snatch. Stille og roligt. ;)

Tirsdagen var hårdere. Jeg lagde ud med en WOD bestående af:

14 min. AMRAP:
10 pendlay rows (25 kg.)
10 reverse front rack lunges (25 kg.)

21-15-9-6-3:
Shoulder to overhead (30 kg.)
Atomic sit-ups
Singles (42-30-18-12-6)
Tid: 6:59 min.

… Og efter en kort pause, fortsatte jeg med intervalløb: 2 km. roligt + 7×1 km. hurtigt (1 min pause) + 2 km. roligt – totalt 11 km.

Specielt løbe-delen var hård, og tempoet var ikke noget at prale af. Jeg bliver mere og mere i tvivl om det overhovedet er muligt for mig at nå mit mål om sub 1:50 til HM d. 13. september. Og jeg begynder at overveje, om jeg i stedet for at jagte PR, skal gå efter at få en rigtig god løbeoplevelse denne gang… Hmm… :)

 photo E9FCBDDB-C6D0-456A-B94C-DCBEE12F3BE1_zps44pnfjjh.jpg

Og øøh, nårh ja… Jeg er så blevet tilmeldt min første crossfit konkurrence! I weekenden efter halvmarathon! Og på en eller anden måde er det sådan, at jeg skal stille op i RX (øvet) rækken… Som nok – trods alt – er en del over mit crossfit-niveau. Haha! :D
Det skal nok blive spændende!
I kan læse mere om eventet her.

2 Kommentarer

  • Ragnhild

    Hej Amanda

    Jeg ved ikke, om det her har direkte forbindelse til dette indlæg, men du nævner da selv hviledag i indlægget :P

    Jeg styrketræner ret meget – 5-6 dage i ugen med træningspas på ca. 1 time, hvor jeg presser mig selv (med tunge løft eller mange gentagelser f.eks.). Derudover også 20 minutter cardio med høj intensitet (og ca. 10 km cykling (transport) dagligt).

    Jeg har på det seneste oftere og oftere følt mig træt og uoplagt – både mentalt men også i høj grad fysisk. Vågner med trætte led, føler mig udmattet og selvom jeg elsker træningen, så er der en del gange, hvor jeg er nødt til at overtale mig selv for ikke at smutte hjem igen med det samme. Jeg varierer min træning, men det er som om kroppen bare lige nu er inde i en dårlig periode, og den derfor synes, at alt er træls :/

    Jeg overvejer nu, om et mindre “deload” kan være en fordel. Altså simpelthen tage en uges tid (eller en lang weekend), hvor jeg ikke træner. Har du erfaring med deload og længere restitutionspauser fra træningen? Jeg frygter lidt, at jeg kommer til at føle mig flad og endnu mere umotiveret ved sådan en pause, men jeg har jo heller aldrig prøvet det før som sådan, så jeg ved ikke, hvordan kroppen reagerer, når den pludselig i “mange” dage ikke bliver presset.

    DERUDOVER! :D Super spændende med crossfit-konkurrence. Og mega sejt at være i samme klasse som en masse (sikkert meget stærke) mænd ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Det lyder helt klart som om din krop ville have godt af en deload periode eller helt en træningspause.

      Det handler om at lære at kende forskel på en dårlig dag (som min dag i dag) og en periode hvor kroppen er overtrænet, stresset eller andet.

      Jeg holder gerne 2-3 (eller flere) længere træningspauser hvert år… Indtil videre har har haft nogle perioder af 2-3 dages pause, samt en hel uge i foråret, en måneds tid efter Loaded Cup.

      Hvis du er bange for at føle dig endnu mere flad og umotiveret kan du gå nogle ture i denne periode, men ellers så ville jeg bruge tiden på at arbejde med mig selv. Det er ikke sundt at føle, at man ikke kan tage en uges pause fra træningen, hvis lysten pludselig mangler og man ellers normalt træner regelmæssigt.

      Jeg tror din krop vil elske en pause :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremtidsplaner & formbilleder