Løbeprogram: Uge 32 (Uge 6)

Sommerprojekt: Dag 18/25

Hvis i undrer jer over de manglende vægtopdateringer, så skyldes de, at jeg ikke har vejet mig den sidste uges tid. Jeg har, som tidligere nævnt, følt mig småsløj den sidste uges tid, og kan se i spejlet, at jeg holder en del væske. Og så gider jeg ikke veje mig.
Derimod går jeg op i, at jeg alligevel får passet min træning, og at min kost spiller.

Jeg har ikke været helt så striks i de foregående 18 dage, som jeg lagde op til, da jeg begav mig ud på dette 25-dages sommerprojekt. Men jeg har passet min træning og spist langt mere fornuftigt og struktureret, end jeg måske havde gjort under andre omstændigheder.

I mit job som personlig træner og kostvejleder, oplever jeg ofte at mine klienter er frustrerede over deres egen indsats, hvis alt ikke spiller 100%. Mit svar til dem er altid, at det er bedre at se på de positive ændringer du rent faktisk har gennemført, end at fokusere på det der kunne gøres bedre.

Af positive tiltag i løbet af de seneste 18 dage kan jeg nævne:

  1. Jeg har fulgt mit løbeprogram som planlagt.
  2. Jeg har fulgt mit styrkeprogram som planlagt, og det har gjort, at jeg ikke har overtrænet og at kroppen derfor har kunne holde til både dét og løbetræningen.
  3. Jeg har spist en sund og fornuftig kost bestående af grøntsager, protein og sundt fedt, suppleret med stivelsesholdige kulhydrater i form af frugt, brune ris, havregryn og kartofler til alle måltider hjemme = omkring 80% af tiden.
  4. Jeg har tilladt mig selv, at gå ud og være social med venner og familie. Og jeg har nydt det, og både spist burgere, sushi, hvidt brød med smør og drukket rødvin. Det er stort for mig at kunne slappe helt af i disse sammenhænge, uden at gå hjem med dårlig samvittighed eller at spise endnu mere slik, is og junk når jeg kom hjem fordi “nu var dagen alligevel ødelagt” og “i morgen starter jeg forfra”.
  5. I relation til punkt 3 er jeg blevet bedre til at mærke efter i min krop, om jeg er sulten eller mæt, og jeg har ikke haft lyst til at spise pga. “mental sult” som jeg kalder det. Stort fremskridt.

Alt i alt nogle store, betydningsfulde fremskridt, hvis jeg selv skal sige det. Måske har jeg ikke tabt mig som planlagt (eller måske har jeg, det ved jeg jo faktisk ikke lige pt.) men ved at fjerne fokus fra dét og fokusere på de positive ting jeg har gennemført, er min motivation for at fortsætte høj, og chancen for at jeg giver op er nærmest ikke-eksisterende. Min erfaring er, at hemmeligheden bag varige livsstilsændringer ligger i denne tankegang.

Og nu til det dette indlæg egentlig skulle handle om. Nemlig dagens kost og træning!

Dagens kostplan: photo Skaeligrmbillede 2015-08-03 kl. 19.19.48_zpsjwwfm7fv.png

Jeg er blevet helt vild med ærtemos. Det er så nemt at lave, og smager fantastisk. Bare kog noget vand, og hæld det over indholdet af en pose frosne ærter. Lad det stå 1-2 min. og rør rundt nogle gange. Hæld vandet fra, tilsæt salt og blend med en stavblender. Done! Velbekomme :)

 photo ac794331-6c00-4e85-81f9-bd76ea89c362_zpsyms5nbbs.jpg
Dagens aftensmad som bestod af omelet med rød peber og en ordentlig portion ærtemos med basilikumpesto på toppen. Mums!

Dagens træning:
Dagens træning stod først på squats. Jeg tager den med ro på squat-fronten i denne uge, så efter 4 gode opvarmningssæt blev det 3×5 på 55 kg. (65% af 1RM)

Derefter stod den på i alt halvanden times yderligere opvarmning og snatch-teknik. Kom op og fik lavet nogle singles på 30 kilo og arbejdet med mine positioner.
Snatch er mit absolutte hade-løft og jeg synes det er lort og jeg føler aldrig at jeg lærer det. Men jeg kan jo mærke, at jeg bliver lidt bedre for hver gang jeg vover mig ud i det. Selvom der oftest blot er 25-35 kilo på stangen lige nu, og jeg føler mig helt dumt og bliver helt træt i hovedet fordi jeg skal koncentrere mig SÅ meget om hvert eneste løft.

 photo D6255C4C-F7D9-4759-BB5C-C83FC059598B.png_zpsyickkeut.jpeg

Det minder mig om dengang jeg startede med at styrketræne og altid var i tvivl om jeg nu udførte øvelserne rigtigt og bekymrede mig om hvad de andre i træningscenteret tænkte. Jeg trøster mig med, at folk sandsynligvis er mere optagede af deres egen træning end min. Og at jeg nok også skal fange det her, en skønne dag ;)

5 Kommentarer

  • Fuldstændigt rigtigt. Det handler om at se på de positive ting og ikke det man kunne have gjort en smule bedre. At se på sine forbedringer og fremskridt er meget mere motiverende til at blive ved :)

    http://www.malenechristine.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Du er for sej ! Elsker at læse med og finder stor inspiration hos dig.
    Har du et godt råd hvis man netop er der, hvor man bekymrer sig om man udfører øvelserne rigtig og bekymrer sig om hvad de andre i centret tænker, men ikke lige har råd til en personlig træner ?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Hvordan kan det være at du spiser 3 store måltider og ikke spiser mere fordelt ud på hele dagen :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva B

    Tak! Lige hvad jeg havde behov for at læse :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbeprogram: Uge 32 (Uge 6)