Farvel Ibiza (tak for alt!)

Sommerprojekt: Dag 1/25

 photo 93E4049B-5ECB-4222-8212-3DCF6C36066A_zps4h2awrxq.jpg

Jeg kom hjem fra Ibiza meeeeeget tidligt i morges, og har fået 4-5 timers søvn i min egen, dejlige seng. Havde virkelig savnet den, og min dobbeltdyne :)

Vågnede desværre allerede lidt i 10, og kunne simpelthen ikke sove mere.. Så jeg stod op, og løb afsted på ugens 2. løbetur som planlagt i ugens løbeprogram.

Programmet lød på:
2 km. roligt løb
2 km. hurtigt løb
2 km. roligt løb

 photo EB7EB120-F935-4428-BFFC-BFAD1BC270C4_zps04foyjzw.jpg

Selvom jeg bevidst løb langsomt en stor del af turen, var jeg en del hurtigere end på mine almindelige 6 km. ture langs stranden på Ibiza. Sjovt som varmen (og underlaget) betyder SÅ meget for hvor hårdt det føles…

Jeg er næsten igennem 3. uge af løbeprogrammet, og må indrømme, at jeg faktisk er lidt stolt over, at det er lykkedes mig, at følge det så længe. Jeg er normalt virkelig dårlig til at følge et løbeprogram og få løbetrænet regelmæssigt, men motivationen denne gang er bare i top. VIL have den PR til Copenhagen Half Marathon! Sub 1 time og 50 min. here I come!

 photo CC2ECEE3-DC50-49B1-895B-A751986AE09C_zpswhoye1go.jpg

Derfor har jeg også sat mig for, at jeg over de næste 3 uger (frem til jeg rejser til Mallorca d. 11. august) skal tabe nogle kilo. Gik på vægten i morges, og den sagde 80,7 kg. Synes faktisk min form er meget fin at se på og jeg kan stadig passe alt mit tøj uden problemer, men det bliver rigtig hårdt at løbe langt, med så meget at slæbe på. Så over de næste 25 dage, skal jeg smide 5,7 kg.

Det er min plan, at jeg hver dag vil lægge min kost og træning op her på bloggen, så i kan følge med, dag for dag. Hvad synes i om det? :)

Husk at i også kan følge med på Snapchat: amandalouisedk :)

 photo D39FBBB3-9703-4A6F-9ACF-7667F1A89438_zpsnat9oqbq.jpg
Udgangspunktet d. 16.07.2015: 80,7 kg.

Træningsprogrammet for i dag:

Morgen: 6 km. intervalløb som beskrevet

Eftermiddag:
Backsquats 3×5 (65%)
Frontsquat 3×8
Goodmornings 3×10
Bulgarian split squat 3×10

Aften: 60 min. gåtur

Jeg spiser relativt meget (1800 kcal) og skruer højt op for mit daglige aktivitetsniveau. Det ved jeg virker – for mig. Den træningsfrekvens jeg har, vil være overtræning for mange. Det er naturligvis vigtigt at mærke efter i sin egen krop, om det man laver er passende, eller ej.

Kostprogrammet for hele projektet:

Kosttilskud:
Morgen:
One Heat Day
Multivitamin
2000 mg. Omega3
500 mg. Vitamin C
Duolac

Efter træning:
Vitamin C + Vitamin B

Aften:
One Heat Night
Magnesium
Vitamin D
Kalcium
Zink
Chrom

Kostplan: photo Skaeligrmbillede 2015-07-17 kl. 14.01.13_zpsnoaoh3ar.png

Kostplanen er meget simpel, og minder lidt om min Kostplan på Budget.
Jeg får mest mad og energi i starten af dagen, en stor volumen (men få kalorier) i form af grøntsager senere på dagen, og slutter af med fedt og protein inden sengetid.

Jeg drikker desuden en proteinshake lige efter styrketræning, de dage hvor det er på programmet. På hviledage fra styrketræning indtager jeg ikke denne shake og får dermed cirka 100 kalorier mindre.

1 gang om ugen (på min fulde hviledag om lørdagen) har jeg refeed-dag, hvor jeg spiser frit, og eksempelvis kan nyde en stor skål havregryn og et sushimåltid, eller hvad jeg nu har lyst til. Prøver dog at begrænse dette, da det jo er en kort 25-dages udfordring, og jeg ikke har lyst til at spilde tiden :)

20 Kommentarer

  • 5,7 kg på 25 dage, lyder godt nok af meget. Men så på den anden side, så er de første par kg du smider jo nok primært væske :) Men held og lykke med projektet, så sikker på det nok skal give nogle fine resultater :)

    http://www.malenechristine.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alice

    Jeg kan godt li’, at du vil poste daglige blogindlæg omkring træning og kost – du er en stor inspiration, Amanda! :)

    Og – må jeg lige sige, at du bærer 80 kg. superflot!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Fedt indlæg! Bliv endelig ved med at dele ud af dit sommerprojekt! Rigtig inspirerende og som du siger, så er du hold op på det! ;) :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hejsa
    Jeg fatter simpelthen ikke du vejer næsten 81 kg du ser knald godt ud og det beviser jo bare endnu engang at et tal på vægten ikke er det afgørende. Er det realistisk at tabe sig som dig hvis man mest dyrker cardio/løb og laver øvelser hjemme?
    Held og lykke med projektet

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Tusind tak for de søde ord :)

      Hvad der er realistisk handler meget om dit udgangspunkt. Rigtig mange vil opnå vægttab eller forbedret kropskomposition blot ved at være aktive og følge en kostplan som den jeg følger – kroppen får alt hvad den skal bruge af næring og det gør, at den fungerer optimalt.

      Men der er naturligvis forskel fra person til person, og jeg har en muskelmasse over gennemsnittet, hvilket gør, at jeg har relativt lettere ved at tabe mig hurtigt end en person med med mindre muskelmasse ville have.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    helt vildt fedt med kostplan!! Men hvordan pokker overlever du uden mellemmåltider??
    Jeg mangler helt sikkert sundt fedt, det må blive målet efter ferien…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Mine hovedmåltider er stoooore og holder mig mæt længe. Jeg har det bedst med at “spise igennem” til måltiderne i stedet for at gå og være småsulten og småspise hele dagen :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Fantastisk timing – jeg skal også løbe cph hm og det ville gøre underværker for min tid med et lille vægttab ;)
    Har du nogen forslag til morgenmad hvis man ikke er særlig glad ved havregryn/grød og ikke spiser mælkeprodukter (gr. dårlig hud). Typisk spiser jeg en kæmpe portion grøntsager i form af en tyk smoothie med lidt frugt/bær på toppen. Det holder mig fint mæt indtil frokost og min mave er glad. Men er det en optimal morgenmad ift vægttab og mindre fedtprocent?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Aaaaah, det kunne da ikke passe bedre :D

      Jeg ville tilføje lidt protein og sundt fedt. Måske lidt avocado/olie i din smoothie og nogle æg?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla

      Ja det var lige det ekstra incitament til at få optimeret vægten inden løbet ;)
      Jeg glæder mig til at følge med i dit projekt og få inspiration til hvordan jeg selv kan komme lidt ned i vægt, uden at det skal gå ud over energien til løbetræningen.
      Jeg kommer allerede avocado i min smoothie, men vil da prøve at tilføje et kogt æg ved siden af. Jeg føler dog at jeg bliver fint mæt uden og har masser af energi til både løbetræning og crossfit.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Dine grøntsager indeholder sandsynligvis også rigeligt med fibre og proteiner i forhold til generel energi, sundhed og mæthed.
      Dog er aminosyreprofilen fra vegetabilske kilder ikke komplet, og derfor anbefaler jeg at supplere med et æg eller to.
      Du kan i princippet også sagtens bare blende ægget med i din smoothie (råt), det burde ikke kunne ses eller smages.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla

      Ah okay – tak for uddybningen. Jeg prøver mig lidt frem og ser hvad der fungerer så :)
      Et ekstra spørgsmål mht proteinshake efter træning; kan den erstattes af fx æg eller lign.? Min mave er ikke glad for proteinpulver desværre (heller ikke af den mælkefrie slags).

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Proteinshake efter træning kan sagtens erstattes af æg eller andet :)

      Hvis målet er bedre løbetider ville jeg nok prioritere at få noget mere kulhydrat her også.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • anne

    Du er fandme for sej!! Det projekt glæder jeg mig til at følge med i :)

    Efter træning får du så kun shake? Ingen kulhydrater?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Tak :) Dejligt at du har lyst til at følge med.

      Der er skam kulhydrater i proteinpulveret. Men ikke udover det, nej.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Lige et lille spørgsmål til dit kalorieindtag. Når du skriver 1800 kcal, er det så inkl de kalorier, du forbrænder ved træning? Forestiller mig at du også nemt forbrænder +- 1000 kcal ved træning, men er det så ikke korrekt, at de også skal spises? Så man ikke ligger i et for stort kcalunderskud?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      1800 kcal er mit totale energiindtag 6 dage/ugen. Derudover har jeg én dag om ugen hvor jeg spiser mere. Min refeed-dag.

      Personligt tæller jeg ikke de kalorier jeg forbrænder ved træning eller udregner alt ned i mindste detalje. Jeg går efter hvordan kroppen føles, og spiser jeg for lidt, kan jeg sagtens mærke det. Og så tilpasser jeg mig ud fra det :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sofie

      Okay, det lyder også meget fornuftigt Jeg har selv en plan, der hedder 1900 kcal om dagen 6 gange i ugen, men derudover spiser jeg så også mange af de kcal, jeg forbrænder ved træning – så jeg i sidste ende ender med at have spist ca. +- 2500 kcal om dagen. Det er den fremgangsmetode, jeg har lært på kostvejlederuddannelsen. Men der sker til gengæld ikke meget med min vægt, så er begyndt at tvivle på, om indtager alligevel er for højt?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Det er også en udemærket fremgangsmåde, bare lidt mere besværlig, synes jeg ;) Men det er jo smag og behag. Jeg ligger gennemsnitligt omkring 2200-2300 kcal/dag over en uge. Refeed-kalorierne løber hurtigt op.

      Overordnet kan man sige, at hvis målet er vægttab og du ikke taber dig, ja, så bør du rette til.

      Husk på, at selvom man beregner alt ned i detaljen, så er alle vores tal baseret på estimater. Kalorieforbrug ved træning, kalorieindhold i fødevarer osv. Og den enkeltes stofskifte er også individuelt, og afhænger også af hvilken type fødevarer man indtager. Det er ikke bare 1 kcal = 1 kcal.

      Desuden tænker jeg, at et basalstofskifte på 1900 kcal (som jo burde være dit udgangspunkt inden til tilføjer “træningskalorierne”) lyder meget højt. Medmindre du har en meget aktiv hverdag, og har medregnet dette også? Mit bmr er på omkring 17-1800 og jeg er 178 cm. høj og mere muskuløs end gennemsnittet.

      Hvad bruger du til at beregne antal kcal under din træning?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel Ibiza (tak for alt!)