Dagens træning: Intervalløb

Dagens træning: Stærke skuldre!

Dagens træning havde fokus på at opbygge styrke og stabilitet i og omkring mine skuldre.

Overkroppen er mit svage punkt, både fysisk og æstetisk, og det skal der gøres noget ved nu! Derfor bliver de næste måneder dedikeret til at bygge flotte stærke skuldre og en bredere, stærkere ryg. Jeg glemmer selvfølgelig heller ikke helt underkroppen, og vil stadig tæske bagdel og baglår igennem en masse bootybuilding workouts!!

Men i dag stod den altså på skulder-fokus :) Primært var fokus på at træne udholdenhed i de muskler der stabiliserer skulderbladet, men der blev også lavet skulderpres og push ups, som jo også stiller krav til de større, mere synlige muskler i både bryst og skulder.

Dagens program:

– EMOTM 10: 2 x Turkish get up (8-12 kg.)
– 2000 m. roning (8:36 min.)
– Opvarmning: 3×10 skulderpres (15-20 kg.)
– Skulderpres: 10x22kg, 10×24 kg., 8×25 kg., 7×26 kg., 8×26 kg., 4×5 27 kg., 4×27 kg., 10×15 kg.
– Scapula push up + hand release push up 3×10
– 2000 m. roning (8:06 min.)

 photo 1DE4641A-DC26-4E46-8919-9DAFA1E81BD9_zpsayqzofva.jpg

Om lidt vil jeg gå en lille aftentur, og derefter står den på selvforkælelse og sofahygge. Jeg har været SÅ træt i denne uge, og tror det skyldes en blanding af stress over eksamen/praktik, begyndende pollenallergi og at jeg har spist aaaalt for store portioner – bl.a. fordi jeg ikke har spist regelmæssigt nok i løbet af dagen.

Derfor har jeg en sidste “friaften” i aften, og den vil jeg altså tilbringe på min sofa, med en stor skål skyr og alverdens lækre toppings! :)

Fra i morgen starter jeg så op på min off season kostplan. Nu har jeg haft knap 2 ugers pause, og jeg føler et behov for igen at have noget struktur og kontrol med hvad jeg spiser.
Jeg kommer til at ligge højt i kalorier (starter på knap 2400 kcal), så jeg har energi til at træne ordentligt og opbygge noget masse og styrke i min overkrop.
Jeg er bare en gladere person, når jeg får den rette mad og ikke kan lokkes til at spise kage! Her hjælper det mig gevaldigt, at have en kostplan at “stå til ansvar for”.

Mit mål med hele diæten har været, at jeg efterfølgende skulle kunne holde en sund, fit og fornuftig off season vægt, så det er meget vigtigt for mig at det lykkes :)

4 Kommentarer

  • Anina

    Hvor lang tid varer din træning i centeret? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej Amanda Louise!
    Vil bare høre om du har et godt råd omkring skuldertræning, hvis ens styrke i hver skylder er forskellig? Mvh Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Det handler om at finde årsagen til styrkeforskellen. En smule forskel er normalt, og så anbefaler jeg bare at du træner unilateralt og lader den svage skulder sætte grænsen. Er det mere udtalt, handler det om at finde årsagen og arbejde med denne. Opsøg en fysioterapeut eller meget dygtig personlig træner, som har forståelse for kompleksiteten af muskulaturen omkring skulderen, og følg deres anbefalinger :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens træning: Intervalløb