Dagens træning: Leg Day!

Diæt: Eksempel på min frokost

Nu kunne jeg godt vise jer et fint anrettet frokostmåltid. Men sådan er virkeligheden ikke. I hvert fald ikke for mig, når jeg er på diæt.

Til gengæld er jeg dybt afhængig af foodprep og mine bøtter fra Sistema og Ikea ;)

Lørdag har jeg som regel spisedag, og det er den eneste dag, hvor min frokost ikke nødvendigvis kommer fra en plastikbøtte ;)

Hver søndag forbereder jeg frokoster til de næste 5-6 dage. Jeg bager grøntsager og kylling, koger ris, og fordeler det hele i portioner, tilføjer de sunde fedtstoffer og smager til med krydderier og eventuelt salsa, sennep eller sukkerfri ketchup. Jeg forbereder også kød til aftensmaden for hele ugen, så skal jeg nemlig kun bage eller snitte nogle grøntsager om aftenen, inden jeg kan spise. Og det er rart når man kommer sent hjem og er hundesulten!

En typisk frokost ser ud som nedenfor:

IMG_2926.JPG

Et sted under grøntsagerne findes der både ris, kylle og olivenolie.
Selvom jeg spiser det samme til frokost hver eneste dag, så er dette mit absolutte yndlingsmåltid. Eller okay, det indtager en delt førsteplads sammen med min morgengrød ;)

Min frokost indeholder:

55 g. basmati ris (tør vægt)
125 g. kyllingebryst (rå vægt)
10 g. olivenolie
300 g. grøntsager
Evt. sukkerfri ketchup/salsa/sennep

Makrofordeling:
Kalorier: 530
Protein: 40 g.
Kulhydrat: 55 g.
Fedt: 17 g.

8 Kommentarer

  • Marie

    Du spiser 2 frokoster ik?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      1 frokost som denne + et mellemmåltid som er noget andet :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilia

    Hej Amanda Louise :)
    Elsker din blog!
    I forhold til food prep du gør om søndagen, bliver grøntsagerne i bøtterne så ikke lidt “kedelige” omkring onsdag og frem?
    Prøvede selv at snitte grøntsager til 3 dage til aftensmaden og proppede i bøtter, men syntes godt nok 3. dagen blev de ret kedelige :(

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Hej Cecilia
      Tak for de søde ord!
      Mit køleskab er indstillet ret koldt, ca. 1 grad, og jeg ved ikke om det er derfor, men de holder sig fint friske.
      Altså, frosne grøntsager er jo altid lidt slatne når de er blevet varmet op, men dem jeg spiser mandag er ligeså slatne som dem jeg spiser fredag ;)
      Med friske grøntsager plejer jeg at snitte dem max 3 dage forud (nogle endnu kortere, alt efter hvilke det er), da de hurtigt bliver kedelige. Derfor bruger jeg altid frosne grøntsager til frokost, og holder de friske til aftensmaden hvor jeg er hjemme og hurtigt kan snitte dem.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    heeeey :) hvilke type ris spiser du :)?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Det står i indlægget: basmati ris :)

      Alle typer, egentlig.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Hej Amanda, håber på at du stadigvæk er aktiv her. Jeg er også typen der spiser ud af bøtter hele ugen igennem, jeg plejer dog at koge hver 3. dag, da jeg altid er usikker på hvor længe det kan holde sig. Koger du til hele ugen og putter det i køleskab eller fryser du det ned og tage det op når du skal bruge det?
    Kan tingene holde sig mere end 3 dage? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Hej Laura

      I mit køleskab holder det sig fint i en uges tid. Men det er også indstillet til at være blot 1 grad. Hvis det er varmere ved kan det nok ikke holde sig så længe.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens træning: Leg Day!