Gætteleg update

Q&A: Er proteinpulver kun for dem der styrketæner?

Ind imellem modtager jeg spørgsmål i kommentarfeltet som godt kan tåle at blive besvaret grundigt i et indlæg. Dette er et af dem :)

Spørgsmål:
Hejsa!
Jeg har længe gået med et spørgsmål omkring proteinpulver, og tænkte du måtte være den rette at spørge.
Jeg er en ret aktiv løber, som regel 3-4 ture om ugen. Distancen kan være alt mellem 5-20 km. Jeg styrketræner ikke ved siden af (nu når jeg skriver det, tænker jeg faktisk, at jeg måske burde, haha).
Men hvertfald! Vil det være gavnligt for mig at tage proteinpulver? Eller er dette mere rettet mod folk der styrketræner?
Og i så fald, kan du anbefale en bestemt slags? (:
Tak for en god blog!
Mvh. Anne Sofie

20140419-151631.jpg

Svar:
Hej Anne Sofie
Proteinpulver skal ses som en slags mad – så hvis du får rigeligt med protein gennem kosten og ikke har problemer med at få nok, er der ikke nogen større mening med at supplere med proteinpulver.

Dog er det let at tilberede og medbringe og samtidig en super billig (og velsmagende) måde at få sit protein.

Alle mennesker skal indtage protein, også folk der kun løber eller som slet ikke træner. Proteiner indtaget gennem kosten er “kroppens byggesten”: de mætter, stabiliserer vores blodsukker og forsyner kroppen med de essentielle aminosyrer vi ikke selv kan danne.

20131124-154702.jpgHvilken type protein skal du vælge?
Whey/valleprotein er billigt, velsmagende og med en optimal aminosyreprofil, så det er det jeg vil anbefale langt de fleste.
Der findes også varianter af valle-protein som tåles af langt de fleste med laktose-intolerans, da proteinet er så rent. Alternativt anbefaler jeg ægge-protein, da aminosyreprofilen her også er rigtig god.

Er du nysgerrig på de forskellige typer protein kan du bla. læse mere i dette indlæg, hvor jeg forklarer om vallekoncentrat, valleisolat og BCAA.

Jeg får alt mit proteinpulver fra Fitnessguru.com.

Hvornår ved du om du får nok protein?
Som tommelfingerregel er anbefalingerne at 15-20% af dit energiindtag skal stamme fra protein. Hvis du træner meget hårdt, er dit behov større.

Personligt foretrækker jeg at ligge omkring 30-35%, da det giver mig en bedre mæthed og en følelse af et mere stabilt blodsukker.

Mvh. Amanda Louise

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gætteleg update