Kort interview på Anna Warringtons blog

What defines us is how well we rise after falling

Dette indlæg er hudløst og ærligt. Det beskriver hvad jeg går og kæmper med for tiden… Det er ikke skrevet for at få sympati, men for at involvere jer i hvorfor jeg pt. ikke skriver ret meget om særligt min træning. Der er nogle ændringer på vej i mit liv. Bloggen vil bestå, men jeg ved endnu ikke helt hvilken retning den kommer til at tage. Det kommer an på hvor jeg selv ender henne.

“What defines us is how well we rise after falling.”

De af jer, der følger mig på Instagram, har måske lagt mærke til at jeg lige har været syg. Igen igen. Jeg føler ikke at jeg har været på toppen på noget tidspunkt i 2014, og det begynder at gå mig meget på. Hvis jeg skal være ærlig, så gjorde det mig faktisk ret nervøs, da det er 3. gang jeg er syg indenfor meget kort tid.

Jeg har været ved lægen og fået taget en masse prøver (ligesom alle de foregående gange) men umiddelbart er der intet der tyder på at jeg rent faktisk fejler noget mere alvorligt end endnu en virus. Til gengæld snakkede min læge og jeg om, at jeg har været syg flere gange siden sommeren 2012, end i hele mit liv op til det tidspunkt. Det passer lige med, at første gang jeg blev syg, var efter jeg begynde at træne langt mere end nogensinde tidligere…

Lægens anbefaling var, at jeg tager to uger helt træningsfri, og derefter skærer markant ned for min træning… Jeg har vel i gennemsnit trænet 8-10 gange om ugen i de sidste par år, og udover at jeg virkelig holder af at træne, så hjælper det mig også i forhold til alle de ting jeg tidligere har kæmpet med. Træning er min terapi. Jeg havde selv en fornemmelse af at kroppen igennem længere tid havde været under for stort pres, og det var også en af grundene til at jeg trak mig fra at skulle på scenen her i foråret. Men når ordene kommer fra lægen, og ikke bare et en fornuftig beslutning jeg selv har truffet, så slår det lidt hårdere.

large

Jeg blev meget frustreret, krævede at få taget flere prøver og at blive henvist til nogen der kan undersøge mig grundigere – de må jo for fanden kunne fortælle mig hvad jeg fejler, og gøre noget ved det, så jeg kan få lov til at træne! Men jeg ved også godt, at det ikke altid er sådan det hænger sammen. Jeg skal for en sikkerheds skyld til en speciallæge i næste uge, som kan undersøge mine luftveje, og selvfølgelig håber jeg at han finder ud af hvad der er galt, giver mig en pille og så bliver jeg aldrig syg igen. Men jeg er også ved at indstille mig på det andet…

Den første træningsfrie uge er allerede gået, og det har været endnu hårdere end jeg havde troet. Udover at jeg ikke får mit daglige “kick”, føler jeg mig også generelt mere træt og endnu mere sulten end ellers. Det giver mig også 2-3 timer ekstra til at kunne spise og være sulten, og jeg har konstant lyst til at spise alt muligt. Også selvom jeg kan mærke i maven at den egentlig er mæt. Jeg kæmper virkelig med den der #sukkerfriaprilchallenge, og må indrømme at jeg ikke har været helt fejlfri, selvom jeg prøver at holde den.

Jeg har valgt ikke at gå på diæt (monitorere mit kalorieindtag) i disse to uger. Jeg bryder mig ikke om at mit hoved reagerer så meget som det gør på to ugers træningsfri, og jeg føler at det er på tide at finde en naturlig balance i tingene. Ja, jeg tager nogle kilo på i disse to uger. Jeg kan allerede se det nu, omkring maven. Men når jeg forsigtigt starter min træning op igen, finder jeg forhåbentlig en balance mellem appetit og kalorieforbrug, og så udligner det sig igen.

Måske satser jeg også på mere balance mellem forpligtelser og fornøjelser i fremtiden. Jeg føler lidt at jeg er på vej ind i et nyt kapitel. Det er ekstremt udfordrende for mig, og jeg frygter virkelig at blive tyk igen. Men jeg har også en trang til at give min krop ro og hvile, og til at finde en (bedre) balance mellem sundhed, studie og arbejde. Dog fungerer jeg også bedst når jeg har en vis struktur i hverdagen og et mål at arbejde hen imod. Vi må se hvor det ender :)

“My strength didn’t come from lifting weights. My strength came from lifting myself up every time I was knocked down.”

11 Kommentarer

  • Det lyder ikke rart med alt det sygdom. Men efter de utallige diæter du har været på efterhånden, kan det vel ikke undre nogen, at det har nogle betydninger for kroppen på længere sigt. Det er jo ikke ligefrem sundt at være på diæt i længere tid ad gangen op til konkurrence.
    men håber de finder ud af årsagen hurtigst muligt for dig :)
    http://gilbaks.wordpress.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • amandalouise

      Helt enig. Mange kan jo klare det fint, imens andre er mere sarte og bliver svækket mere af det. Noget kunne tyde på at jeg er i den sidste kategori. Og hvis det “bare” er det, så skal jeg måske også bare være glad for at det ikke er mere alvorligt :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camillacb

    Pas på dig selv og din krop… Hold træningsfrie-dage… Det er helt okay at holde 1-2 dages HELT fri fra træning … I pauserne bliver du stærkere … Ikke kun styrkemæssigt … Men din krop reparerer sig selv :) håber på det bedste for dig Amanda! Knus fra en fast læser, som følger dig i tykt og tyndt! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camillacb

    Mener selvfølgelig 1-2 dages fri i løbet af en uge ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Jeg synes nu alligevel du fortjener lidt sympati, for du kører tilsyneladende dig selv rigtig hårdt! Ville 3-4 ganges træning om ugen ikke også give det velvære, som du efterstræber? Det er trods alt de færreste mennesker der kan leve et så disciplineret liv som du gør – i længden i hvert fald… At man ikke har en stålvilje- og krop betyder ikke at man er et mindre værdigt menneske (Men det betyder nok, at man har lidt slappere baller…).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Du er den sejeste jeg kender, Amanda! Jeg krydser arme og ben for at du hurtigst muligt er på toppen igen – og finder din balance. Og i øvrigt tænkte jeg så sent som i morges, at du altså ser skarp ud! :-)

    Jeg sender en masse kram og kærlighed din vej! Pas på dig selv!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette-B

    Stol på din krops reaktioner. Tror bestemt at det vil gavne dig at komme lidt ned i gear. :) At træne i så høj en intensitet kræver også en mental styrke der godt kan blive slidt hen ad vejen.
    Synes det er sejt, at du er ærlig omkring tingene og blot det at du har overvejelser om andre retninger indenfor træning er en stor respekt til dig selv og din krop. Du vurdere situationen og tager tingene derefter. Jeg krydser fingre for det bedste. Du er en stor inspirationskilde for mit eget vedkommende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hej :) Jeg kommenterer normalt aldrig på dine indlæg, men ville alligevel lige gøre det nu ..
    Jeg har oplevet noget som lyder meget lignende – jeg blev rask for et lille halvt år siden, efter jeg i 8 måneder havde fået den ene virus efter den anden, og lå konstant syg. Lægerne sagde bare at jeg skulle lægge mig hjem under dynen – men det kan man jo ikke bare i 8 mdr… Jeg blev allergitestet og hele molivitten, men de fandt aldrig ud af hvad der var galt. På eget initiativ begyndte jeg at gære nogle småting anderledes – en af gangen – for at se om det hjalp. Og da jeg skar kraftigt ned på min saltforbrug fik jeg det SÅ meget bedre.. Jeg kan selvfølgelig ikke sige om det er det samme jeg har “fejlet” som dig, men jeg vil bare sige at du ikke er alene, og at man kommer ud på den anden side, lige meget hvor f***ed det hele er.
    Krammer herfra :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa Fosmark

    Hej søde Amanda!
    Jeg kan virkelig relatere til det du skriver og jeg ved hvor frustrende din situatuion er.
    Mit 2014 har heller ikke været særligt optimalt med hensyn til helbredet.
    Jeg begyndte at få slemme problemer med maven i december, troede egentlig bare det var en maveinfluenza da det lignede rigtig meget, det underlige var dog at det kom og gik, jeg var hos vagtlægen flere gange og sad der i op til 7 timer af gangen og blev sendt hjem hvergang med at det bare var en maveinfektion eller de simpelthen ikke kunne fortælle mig hvad det var, det var så slemt at jeg intet kunne! Jeg var indlagt flere gange og til forskellige specialister, det er så frustrerende at man ikke ved hvad man fejler!
    Det viste sig så at jeg var gået ned med stress, dvs. jeg måtte droppe alt hvad der hed kostplan og for meget træning blandt andet, det har været virkelig hårdt men det var det der skulle til og jeg havde simpelthen heller ikke overskud til noget som helst!
    Jeg synes meget at dine symptomer lyder meget som et tegn på stress, vores kroppe reagere alle forskelligt og sygdom som du forklare det er ofte et tegn på stress! Og JA man kan sagtens have stress selvom man egentlig ikke mener at man har det, eller at man ihvertfald ikke er stærk nok eller nogensinde kunne gå ned med stress!! Det kan være svært at forestille sig. Jeg ved du har haft meget at se til ud fra din blog og instagram, så jeg synes virkelig det er noget du skal undersøge om det kunne være det, evt tale med egen læge omkring det.
    Jeg håber virkelig det kunne hjælpe lidt og håber det bedste for dig!
    Mange hilsner Lisa

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej Amanda.

    Tak for en god blok. Jeg synes det er fedt du er så ærlig med alt. Årsagen til at jeg skriver er, at jeg ligeledes er en dem der har været syg med “samme” virus flere gange. Lægerne kunne heller ikke finde noget i mine blodprøver.

    Eftersom jeg konstant gik samme udmelding valgte jeg at få taget en vegatest.

    En vegatest er en test, som måler kroppens evne til at optage næringsstoffer og udskille affaldsstoffer. Som udgangspunkt ved vegatesteren intet om klienten,og vil efter testen præsentere klienten for de belastninger og symptomer, der viser sig. DEr bliver blandt andet målt om kroppen er belastet med virus, bakterier, giftstoffer, tungmetaller eller svampe. Jeg var så forbavset over hvad hun fandt ud af. Alt passede!
    Hun testede endvidere også mine kosttilskud for om min krop havde behov for det eller ikke. Jeg har mærket klare forbedringen specielt på mit energiniveau.
    Håber det er noget du kan bruge :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Stor respekt for dig og et sejt og ærligt indlæg.
    Kroppen kan klare utrolig meget, viljen kan ofte klare meget mere, specielt hvis den er trænet. Så det er så utrolig vigtig at lytte efter kroppen og de signaler den sender. Ignorere vi dem bliver de bare værre indtil vi lytter.
    Ved det på ingen måde er nemt, specialt når man er vant til at have en hverdag som din, derfor er dr så sejt at du lytter og tager en pause selv om det er utrolig svært.
    Håner du kan få svar via test eller at en pause måske hjælper.
    Alt det bedste og god energi herfra :-)
    Sarah
    Fitnessbambi.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kort interview på Anna Warringtons blog