Update fra DM

Tanker efter DM 2013

Så er det vist på tide med en blog-update om hvordan det gik til DM.
Mit mål var at komme i finalen og det lykkedes, som i ved! :)

20131007-150237.jpg

Resultatet blev en 6. plads, men jeg havde heller ikke sat næsen op efter andet, da jeg vidste hvor hård konkurrencen var. Jeg var oppe imod 6 piger der for en måned siden blev håndplukket ud af 32 flotte atleter. At jeg kunne snige mig med ind der og hapse 6. pladsen, er mere end hvad jeg havde turdet håbe på, og det er en bedrift jeg er meget stolt af! :)

Hvad der gør mig endnu mere stolt er, at jeg har haft mig selv med hele vejen og at jeg selv har stået for alt angående kost og træning, både i den periode hvor jeg skulle have min krop og forbrænding tilbage i gear efter meget skrap diæt og sygdom op til DM sidste år, og i den efterfølgende periode hvor jeg har bygget muskelmasse samtidig med at fedtprocenten langsomt er gået ned.
Det har været udfordrende, motiverende og lærerigt selv at stå for alt. Jeg har virkelig lært at mærke efter i min krop, og analysere hvor en impuls kommer fra og handle klogt ud fra det. Hvorfor har jeg så meget lyst til at spise noget bestemt lige nu? Er det godt for mig? Vil det hjælpe mig på vej imod mit mål, eller vil det sætte mig tilbage? Hvad kan jeg finde på af alternativer, som tilfredsstiller min trang til noget sødt/salt/knasende etc., men som er sundere?

Min filosofi har været at intet er forbudt og at der ikke er noget jeg absolut skal. Alt mit hårde arbejde har været drevet af lysten til at se fremgang og udvikling.

Nu hvor konkurrencen er slut, vil jeg selvfølgelig spise lidt mere og ændre lidt i min træning, men jeg er faktisk overbevist om at jeg kommer til at holde formen indenfor +5 kg. den næste måneds tid, og at den derfra blot vil forbedres yderligere.

Jeg har kun følt at jeg har været rigtigt på “diæt” i de sidste 4 uger, indtil da spiste jeg faktisk fuldstændig frit, men med mine mål i baghovedet. Det ser jeg ingen grund til at lave om på nu, hvor denne konkurrence er overstået.

20131007-150439.jpg

“Be proud, but never satisfied” – jeg har mange ting jeg slet ikke er tilfreds med, og jeg er sådan set meget enig i min 6. plads. Der er god plads til forbedringer af min form! Jeg ser på min udvikling fra 2012 til 2013, og bliver så glad og motiveret af, hvad man kan opnå, når blot man er konsekvent og målrettet. Og når jeg kigger endnu længere tilbage, og ser på hvordan kroppen så ud i fx. 2010… Jamen altså, hvad kan det så ikke blive til? :)

Denne udvikling er selvfølgelig resultat af en kombination af kundskab om hvad man skal spise og hvordan man skal træne, men det der har betydet mest for mig, har været den mentale del. Let’s face it, ved vi ikke alle sammen sådan cirka hvad “vi burde” gøre for at se nogenlunde lækre ud, og være sunde? Hvorfor gør vi det så ikke bare?

Der hvor der går galt er, når vi prøver at tilpasse os til det “man bør” gøre.
Jeg har fundet min succes i at tilpasse træningen og kosten til mig, ikke omvendt! Det kræver mange små justeringer og det kræver at man er 100% motiveret og dedikeret… Det er ikke en diæt man kan hoppe af og på, og resultaterne kommer ikke på 30 dage. Det er en livsstil. Til gengæld er det muligt at leve sådan her, dag ud og dag ind, året rundt.
Jeg føler ikke at jeg opgiver noget vigtigt, for jeg har fundet en løsning til at bibeholde alt det der har betydning for mig og min glæde i hverdagen :)

Det er så nemt at betale sig fra en trænings- og kostplan, men hvis ikke du har en til at hjælpe dig igennem de svære stunder og en der kan fortælle dig at det er ok at fejle, så længe du ikke giver op, så er det nemt at ende med en fiasko!
Jeg har selv været der, og det er også derfor at mine personlige programlægninger altid har inkluderet mindst 30 dages coaching, og at jeg også gerne mødes face-to-face og tager en snak med mine klienter, hvis de har behov for dét.

Jeg elsker at dele min rejse med jer, og det eneste der gør mig gladere er når jeg endda kan hjælpe en anden til at “knække koden” og opnå fantastiske resultater og en gladere hverdag :)

20131007-151053.jpg

Der vil komme flere indlæg omkring DM, dette var det første :)

10 Kommentarer

  • Jan

    Tillykke!
    Det har været interessant at følge.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sussi

    Så inspirerende!! OG SEJ! Stort tillykke :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Du er en kæmpe inspiration, og var årsagen til jeg brugte de dele af min søndag, der ikke blev brugt på gæster, på at se DM. Du er virkelig super sej, jeg ville ønske jeg havde sammen selvkontrol som dig, og kunne holde mig lige så motiveret.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er virkelig godt gået! Stor respekt til dig , og hvor er din krop dog bare flot :)

    http://www.getfitinspiration.dk
    – Min blog om mit vægttab, har pt. tabt 12,9 kg.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Tillykke med dine flotte resultater og placeringen. :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sophie

    Du ser skidegodt ud! Hvor er det sejt :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva B

    Smukke Amanda Louise :) Kæmpe stort tillykke med den flotte placering!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Claus

    Tillykke med 6 pladsen. Men endnu mere tillykke med den mentale udvikling du har haft, for uden den ingen 6 plads. Det har været spændende at følge dig i dine op og nedture. Dejligt med et ikke kun lyserødt billed af, hvordan det er at gennemgå denne proces.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tillykke med placeringen! Jeg syntes det er skide flot og du kan uden tvivl være stol af dig selv.
    Jeg syntes det har være rigtig spændende at føle dig rejse op til dm og jeg glæder mig til at læse om din træning efterfølgende.

    kh Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tillykke, du er bare så mega sej :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Update fra DM