I'm baaaaack!

Fasted cardio & breakfast

Jeg startede dagen med en løbetur på tom mave, og kunne godt mærke at jeg ikke har haft noget cheatmeal i denne uge. Der var ikke mange kulhydrater i kroppen, så holdt farten i hygge løbe-lunte-tempo og det blev en lidt kort tur på 12 km. løb + ca. 3 km. gang som opvarmning og nedkøling. De 12 km. blev løbet i intervaller á 10 min løb og 1 min gang, hvilket jeg har rigtig gode erfaringer med i forhold til at undgå overbelastning og forbedre konditionen.

Jeg havde ikke lyst til at løbe min normale rute omkring mosen, så i stedet gik turen til Frederiksberg Have hvor jeg tog nogle runder (også op ad dræber-bakken!) inden jeg løb hjem via de grønne stier mellem Frederiksberg og Nørrebro. Det er dejligt at jeg igen løber langt nok til at kunne komme ud på nogle forskellige ture – det vil gøre de rigtig lange ture mere interessante :)

20130324-135622.jpg

Jeg var viiiirkelig sulten da jeg kom hjem. Jeg er begyndt at spise efter principperne i “intermittent fasting” og faster i 16 timer dagligt, afbrudt af et 8 timers “feeding window” hvor alle mine måltider ligger. Jeg har lagt mine 8 timer fra 12-20, hvilket betyder at jeg ikke spiser morgenmad, og derfor bliver mine søndags-ture næsten altid løbet fastende.
Det tog mig lige en uges tilvænning, men nu er jeg faktisk slet ikke sulten om morgenen, og jeg har fin energi til al træningen og skolen. Jeg skal nok skrive mere om intermittent fasting med tiden, men det her med 16:8 er for mig grundstenene i konceptet. Det er ikke nødvendigvis for alle, men det passer bare helt fantastisk til mig og min livsstil lige nu :)

20130324-135607.jpg20130324-135557.jpg

Mit post-workout måltid bestod af 2 æg, 2 skiver rugbrød med sukkerfri peanutbutter og sukkerfri syltetøj samt en frugtsalat af 1 æble og ½ appelsin toppet med vanilie-skyr, hakkede mandler og lidt 72% chokolade.Dertil lavede jeg en smoothie af ½ banan, en håndfuld frosne jordbær, lidt sødemiddel og 1 scoop vanilie-proteinpulver. Jeg fik også en kop kaffe med mælk og mine kosttilskud: Kalcium, D-vitamin, silica og en multivitamin.

Nu er jeg mæt, træt, glad og klar til at nyde resten af søndagen :)

6 Kommentarer

  • Malene Larsen

    Det er så skønt at løbe i Frederiksberg Have! :-)
    Det er skide hyggeligt og de små bakker giver lidt variation på løbeturen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Larsen

    Må lige høre dig.. Hvad er idéen med dit 8/16 projekt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Jeg havde brug for en ny måde at spise på, da jeg var konstant sulten, specielt om formiddagen og om aftenen.
      Og så er der nogle interessante aspekter ved intermittent fasting i forhold til muskelopbygning. Men jeg skal nok forklare mere om det i et senere indlæg :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Altså.. Er man ikke altid blevet banket oveni hovedet med at man SKAL SKAL SKAL spise morgenmad. Det sætter forbrændingen op og så har det en vigtig betydning for resten af dagen.. Fatter det ikke helt ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Jo, det er man nemlig. Og jeg skal nok gå mere i detaljer med hvorfor jeg alligevel prøver det her af i et senere indlæg :)
      Man skal jo lære så længe man lever, og nu tester jeg det på mig selv og finder ud af hvad jeg oplever.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • mn

    Hej Amanda :-) tak for den bedste træningsblog på nettet, elsker at følge med!
    Nu til et noget helt andet – jeg er ligesom dig, en der går helt vildt meget op i booty ;-) Hvor mange gange om ugen træner du den? Og har du er godt råd til, hvis man af ren natur ikke har særlig meget på den, hvordan man kan få den større? Jeg har nemt ved at opbygge muskler andre steder på kroppen, og fedt sætter sig gerne alle andre steder end dér, så der er ikke meget at bygge af! Squat har gjort en del, meeeeen slet ikke nok når der ikke sidder meget der.
    Det var en lang smøre, håber på svar da jeg virkelig ikke lige ved, hvordan jeg skal takle den.
    Kh

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I'm baaaaack!