Svar på spørgsmål

I kommentarerne til indlægget Basis Styrketræningsprogram var der en der spurgte hvorfor jeg anbefaler at man ikke løber lige før og efter styrketræning, og hvorfor jeg heller ikke anbefaler at man træner cardio i lang tid lige inden/efter styrketræningen.

Der er faktisk flere grunde til at jeg har lavet programmet sådan.

For det første er det jo et basis/begynderprogram. Dvs. den der skal følge programmet starter muligvis ud som helt utrænet. Løb er hårdt og belaster kroppen meget, og styrketræning kræver ligeledes en del af kroppen. Så det er en god ide at vente med at kombinere de to, indtil kroppen er blevet stærkere.

Hele meningen med vores styrketræning er at opbygge og bibeholde vores muskelmasse, samtidig med at vi smider noget fedt.
Vi kan kun stimulere kroppen til at opbygge muskelmasse ved at træne hårdt og tungt, sådan at muskelfibrene beskadiges og skal repareres. Når jeg skriver “træne hårdt” så mener jeg hårdt. Styrketræningen i sig selv skal få dig til at svede!
Personligt kan jeg ikke løbe ordentligt efter jeg styrketrænet på den måde. Mine muskler er for udmattede så jeg løber tungt og dårligt, og det belaster min krop unødigt.
Det kan forbrænde ligeså mange kalorier at gå op ad bakke med en stejl hældning, som at løbe. For mig er det nemt at vælge den mulighed der belaster min krop mindst, og det er også det jeg anbefaler andre at gøre.

Grunden til at opdele styrketræningen og længere cardiopas er at vi gerne vil give kroppen optimale muligheder for at genopbygge de muskelfibre vi river i stykker. Det gør den bedst hvis den ikke er helt drænet for energi pga. et langt cardiopas lige inden eller efter styrketræningen. Så når det er muligt, så del det op i 2 træningspas på en dag, og få mest ud af begge dele :)

Vil man absolut lægge et længere cardio pas og styrketræning lige efter hinanden, så varm op, styrketræn (hårdt!) og tag så meget cardio du orker til sidst.

Alle kroppe er naturligvis forskellige, og det handler i sidste ende om at prøve tingene af og se hvad der virker på ens egen krop :)

1 Kommentar

  • Line

    Hej igen,

    Tak for forklaringen, det hele giver lidt mere mening for mig nu :-)
    Jeg glæder mig sådan til at komme igang, skal egentlig bare have hentet de nye træningssko, så starter jeg:-)

    /Line

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg