Denne weekend...

Basis Styrketræningsprogram

For at udføre dette program har du brug for adgang til et træningscenter.
Jeg har så vidt muligt valgt øvelser der udføres med håndvægte i stedet for i maskiner, da du på den måde aktiverer flest muskelgrupper.
Man går glip af mange af styrketræningsens fantastiske fordele ved at sidde låst fast i en maskine.

Alle øvelserne i programmet er flerleds-øvelser og aktiverer flere muskelgrupper på en gang. På den måde forbedres kommunikatinen mellem hjernen og musklerne, og du vil med tiden få lettere ved at udføre både disse og andre øvelser. Det er heller ikke unormalt at du stiger meget hurtigt i antal kilo de første par uger. Dette skyldes ligeledes primært en forbedret mind-muscle connection, og ikke at du er blevet dobbelt så stærk på 2 uger (desværre) ;)

Programmet er er full-body program, dvs. at musklerne i hele kroppen trænes. Derfør bør dette program ikke udføres oftere end hver 2. dag, så kroppen kan nå at restituere. 2-4 gange ugentligt vil være optimalt.

Programmet består af 7 øvelser á 3 set. Jeg anbefaler 12 gentagelser som udgangspunkt, og du skal have så meget vægt på at de sidste 1-2 gentagelser næsten er umulige at tage.
Husk at øge vægten i takt med at du bliver stærkere.

Programmet:

Lat Pulldown 3×12 (ryg og biceps)
Pulley Row 3×12 (ryg og biceps)
Chest Press 3×12 (bryst og triceps)
Shoulder Press 3×12 (skulder og triceps)
Leg Press 3×12 (ben og baller)
Back extensions 3×12 (baglår, baller, lænd)
Sit-up 3×10-15 (mave og hoftebøjer)

Klik på den enkelte øvelse for at åbne en youtube-video der grundigt forklarer hvordan den udføres, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til teknik og indstilling af maskiner.

Jeg anbefaler at du varmer op med 10-15 min cardio inden og ligeledes afslutter med 10-15 min cardio.
Cardio betyder i dette tilfælde crosstrainer, trappemaskine eller at gå op ad bakke på løbebåndet (minimum hældning: 5,5 grader) Det skal være så hårdt at du bliver forpustet og sveder lidt, men det skal ikke udmatte dig.

Har du brug for yderligere konditionstræning kan du gå eller løbe 20-60 min. nogle gange om ugen, dog helst ikke lige inden/efter din styrketræning. 
Jeg løber personligt aldrig 2 dage i træk, da det er hårdt for kroppen, men du kan sagtens gå en tur hver eneste dag :)

14 Kommentarer

  • Line

    Hej,

    Tusind tak for programmet, jeg glæder mig allerede! Mit problem er bare at jeg ikke kan se videoerne? Der er bare sort skærm som om man ikke kan starte dem.. prøvede at se om det var fordi jeg skulle “abonnere” på livestrong som lægger dem ud, men det virkede heller ikke:( Kan du se dem uden problemer eller? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Line

      Det lyder mærkeligt! :(
      Jeg kan se dem uden problemer, både hjemme, på min iphone og på min arbejds pc. Jeg har testet både imens jeg er logget ind og når jeg ikke er.
      Kan du se andre videoer på youtube uden problemer?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Line

      Jeg fandt ud af det, og det var noget så simpelt som at min flash ikke var opdateret :-) Men fedt med et program! Jeg glæder mig som et lille barn til at begynde! Lige et par spørgsmål (hvis du synes det er irriterende jeg stiller så mange skal du bare sige til!), men, hvorfor er det det ikke er smart at løbe længere tid før og efter styrketræning? vil du evt give et eksempel på din mad da du startede ud? Mit mål er jo både at tabe mig, men også at tone kroppen, og derfor tænker jeg cardio vel også er en ret vigtig del? I programmet ser det ud som om man ikke “må” løbe inden og efter i opvarmningen osv, men i stedet skal gå på løbebåndet, hvorfor? :-)
      Jeg er bare den slags person der gerne vil vide hvorfor tingene virker bedst på en bestemt måde osv, så jeg ved hvorfor jeg gør det :-) Håber du forstår, og endnu engang tak fordi du gider hjælpe mig igang :-)

      /Line

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Line

      Super gode spørgsmål! Jeg svarer på dem i et indlæg i stedet, så alle kan se det. Jeg tror ikke du er den eneste der undrer dig :)
      Svaret kommer op i løbet af dagen i dag :)

      Hilsen Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Line

      Det lyder godt :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

    Fantastisk med et program til os nybegyndere :) Hvor mange uger vil du sige man skal lave de her øvelser før man skal gå videre til nogle andre øvelser, hvilket jo skulle være det bedste så kroppen ikke bare “vænner” sig til det ?

    Mvh Sophie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Sophie

      Der er ikke noget minimum antal uger.

      Når du føler du har styr på øvelserne, så kan du begynde at tilføje/bytte dem ud med andre.
      Du har helt ret i at det er bedst for kroppen med noget afveksling, så det er helt fint at lave andre øvelser også.
      Bare sørg for at der stadig bliver lavet minimum en pr. muskelgruppe :)

      Hilsen Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Virkelig fede og grundige videoer! :)

    Det er virkelig sejt og inspirerende at følge dig. Jeg hepper på dig! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Pernille F

      Fedt at høre! Og tak ;)

      Hilsen Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Jeg er så glad for at jeg fandt din blog! Og tak for en super godt program. Har faktisk lige kørt programmet idag, hæhæ :) Kommer der en “part 2”, når man har kørt basisprogrammet hver anden dag i et stykke tid? :P Kunne være fedt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Heidi

      Hvor er det dejligt at høre at du har prøvet programmet. Du må endelig give en melding om hvorvidt du kan mærke det i kroppen de næste dage, og om du begynder at se nogle forandringer med tiden :)
      Jeg tror der vil komme et lidt mere avanceret program om noget tid, men indtil videre har jeg bare planer om at lave nogle indlæg med forskellige variationer af øvelser til de enkelte muskelgrupper. Så kan man få noget afveksling, men uden at skulle ud i et helt nyt program :)

      Du er jo også altid velkommen til at prøve kræfter med det program jeg kører ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] kommentarerne til indlægget Basis Styrketræningsprogram var der en der spurgte hvorfor jeg anbefaler at man ikke løber lige før og efter styrketræning, […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

    Jeg sidder og er ved at læse din blog igennem fra ende til anden. Og den er meget inspirerende, må jeg sige. Og heldigvis er jeg ikke engang nået ret langt i den endnu – glæder mig til at læse resten:)
    Og jeg glæder mig til at bruge dette her program. Jeg har aldrig før trænet i et fitnesscenter, men har et medlemsskab der starter her d. 15. Bliver ved med at tænke, hvad det dog er, jeg har rodet mig ud i.. Det tænkte jeg også, da jeg begyndte at løbe for 5 måneder siden. Og da jeg begyndte at spille ultimate frisbee for 3 måneder siden. Det er lidt som om jeg er meget lang tid om at lære det hele – det giver vel ret god mening, når man ikke har gidet røre sig ret meget i alle sine 22 år.. Men det jeg prøver at sige er, at din blog giver mig håb. Det ser jo ud til, at du også engang har været “en helt almindelig pige”, og det går vist ret godt for dig:)

    Mange tak for inspirationen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Maiken

      Hvor er det dejligt at du kan lide bloggen og bliver inspireret til at starte med at styrketræne.
      Sopm du selv er inde på, så kan det godt virke overvældende til at starte med, men så snart man kommer i gang bliver man hurtigt god og så er det en hel ny verden der åbner sig.

      Jeg er sikker på at du nok skal opnå gode resultater med dit gå-på mod! :)

      Mange hilsner Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne weekend...