Hygger med Bodyfit

Kari Traa bloggerevent

Kari Traa havde inviteret mig og en række andre bloggere til at afprøve træningsformerne Reformer og Heat It Up hos Energii på Østerbro i København.

Det var en hyggelig dag med hård træning, dejlig mad og lækkert tøj ;) Jeg har faktisk også fået en lille gave med hjem, til en heldig læser. Men mere om det i næste uge :)

Først vil jeg fortælle lidt om træningen de udsatte os for… Vi startede med Reformertræning, som foregår på en særlig maskine. Det er noget med en masse håndtag, barrer og modstand fra nogle fjedre. Og så en hel masse gentagelser. Alt for mange!

Efter min mening var der lidt for meget Hollywood, sludder om “lange slanke muskler” og den slags pladder over det. Mine trofaste læsere ved jo, at det er en myte jeg ihærdigt ønsker aflive, og jeg bliver simpelthen så træt når træningscentre og firmaer prøver at tjene penge på at bilde folk ind, at det overhovedet er noget der eksisterer… Hvordan dælen skulle man kunne træne sig til en lang, slank muskel? En muskel har et udspring og et hæfte, og muskelbugen starter hvor den starter og slutter hvor den slutter. Punktum. Det er altså ikke noget man kan flytte på ved at træne med en million-milliard gentagelser.
Nej, det kan man ikke. Nej.

Efter min mening er træning med mange gentagelser også en virkelig træls og ubehagelig måde at træne på. Det syrer helt vildt, brænder og gør ondt, men træningsudbyttet på sådan en time er helt minimalt, i forhold til hvad man kunne opnå ved at bruge den time på tung styrketræning.

Med let vægt og mange gentagelser rammer vi nemlig primært de røde muskelfibre, dvs. de muskelfibre der (stort set) ikke vokser ved træning. Dermed er den effekt vi får på muskelhypertrofi minimal, og vi ændrer ikke på kroppens sammensætning mellem muskel- og fedtvæv. Vi får ikke en strammere bagdel eller mere harmoni mellem over- og underkrop. Selvfølgelig vil man tabe sig hvis man træner og forbrænder kalorier samtidig med at man tilpasser sin kost så man samlet set er i kalorieunderskud.
Men som jeg tidligere har forklaret, så giver dette primært en mindre udgave af den krop vi allerede har. Og det er altså ikke blot dét, de fleste efterstræber.

Når alt det er sagt, så blev der helt sikkert forbrændt nogle kalorier på timen!
Det var uden tvivl også meget effektiv core-træning og super sjovt og underholdende som en afveksling. Vi fik både svedt og grint en masse :)

Jeg kan også forestille mig at personer med fx. dårlig ryg kan have god gavn af træning i denne maskine, da man ligger ned det meste af tiden og belastningen på ryggen dermed er minimal.

20131116-165708.jpg

20131116-165655.jpg

20131116-165739.jpgJeg var ret stor fan af de citater de havde smækket op på alle vægge i lokalet.

Efter den første time var der en kort pause, inden vi skulle prøve Heat It Up.

Heat It Up er en pilates/yoga-inspireret time, som foregår i et lokale der er opvarmet til 37 grader med infrarød varme. Jeg har ikke oplevet den slags varme før, men det var virkelig behageligt. Selvom jeg er totalt varme-følsom, rummet virkelig varmt og øvelserne hårde, så synes jeg ikke at det blev ubehageligt. Tvært imod var kroppen langt mere smidig end normalt, og mine skuldersmerter og ømhed i biceps er fuldstændig forsvundet. Jeg mærker lidt stramhed nu, et par timer senere, men den følelse var også helt væk imens træningen foregik.

Dét er virkelig fascinerende, og jeg kunne bestemt godt overveje at tage sådan en time igen.

9 Kommentarer

  • Snygg outfit :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • amandalouise

      Tusind tak! Og ja! Kari Traa laver fantastisk lækkert træningstøj!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var et super hyggeligt event og rigtig skønt at møde nogle af dem amn til dagligt følger :)
    Jeg vil dog give dig helt ret i det med syre-træning. Det gør så ondt i ørene, når der bliver fortalt om hvordan det giver lange og slanke muskler, en numse der sidder i nakken og samtidig en utrolig muskelstyrke.
    Når det så er sagt, så synes jeg denne form for træning fungerede rigtig godt til et sådan arrangement, da den formåede at skabe en god stemning blandt folk :)
    Hos Gymbag, der testede vi et reformer-hold i Aarhus, hvor fokus i højere grad var på coretræning. Det synes jeg giver lidt bedre mening, da maskinen jo er rigtig god til at udfordre core-muskulaturen med sit ustabile underlag :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • amandalouise

      Hej søde Tine :)

      Jeg er helt enig med dig, og synes også at selve eventet var fantastisk godt både udført og arrangeret. Der var skøn stemning, lækre omgivelser og virkelig godt fundet på med disse træningsformer :)

      Tror også at reformeren er fantastisk til core-træning, og så vidt jeg ved er det netop også det den blev udviklet til oprindeligt. En slags avanceret pilates-maskine ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Kari Traa bloggerevent – Amanda Louise […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var så hyggeligt at møde dig og alle de andre seje fitness-bloggere! :* Jeg er nu fan af reformeren, har desværre en meget dårlig ryg og som du også selv nævner, fungerede træningsformen derfor super fint for mig, da der stort set ingen belastning var på ryggen. :) Håber vi ses igen snart! :*

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej :-)
    Hvor har du købt de Kari Traa tights, som du har på, på billederne?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hygger med Bodyfit