Broccoli som study snack?

Lidt tanker…

For nylig var der en der spurgte om jeg dog aldrig nogensinde falder i?
Og jeg synes det var et rigtig godt spørgsmål, som kræver et lidt mere uddybende svar…

De fleste kender jo det med, at det går rigtig godt med at træne og spise sundt i en periode. Måske nogle uger eller måneder. Men så falder man i. Og derefter kan det hele også bare være lige meget, og man har måske savnet kage og junk og sine venner, fester og alkohol så længe, at man overdriver det hele i en periode, indtil man igen bliver træt af sig selv og starter forfra med en ny, stram kur. Jeg har selv været der mange gange, og ja, jeg falder også stadig ned i hullet ind imellem.

For det meste planlægger jeg at jeg gerne må “vælge noget andet” til et enkelt måltid eller lignende, og så nyder jeg min treat med god samvittighed, og husker på at min krop har godt af et lille boost.

Men det kan godt gå galt. Specielt i perioder som denne… Jeg er skadet, har næsten lige haft eksamen men læser allerede op til den næste, og jeg begynder at stille nogle større forventninger til mig selv, da DM nærmer sig. Det er hårdt og kan være svært at holde motivationen oppe når alt føles som om det er imod en.

Jeg har altid været en stress-spiser, og når jeg er stresset eller frustreret i en længere periode, så får jeg lyst til bare at spise alle carbs i hele verden.
Nu om dage kan jeg heldigvis huske mig selv på hvor langt jeg er nået, siden sådan noget trøste-hygge var en del af min hverdag. Og så varer det maks en eftermiddag før jeg får sparket mig selv i gang igen. Bagefter går jeg i et par dage og er irriteret på mig selv. Men med skuffelsen i frisk erindring, så får jeg altid et kæmpe motivations-boost!

Jeg elsker jo min livsstil og ville ikke bytte den for noget! Og sådan som jeg har det efter at have spist en hel pose kanelgifler.. Nej nej. Det fungerer ikke! Been there, done that.

Den følelse det giver at vågne op om morgenen med en mission, og gå i seng om aftenen fuld af god samvittighed… Den er bedre end alle fester, boller med ost og smør, kager og pizzaer i hele verden.

20130530-215922.jpg

Den der indre tilfredsstillelse og følelsen af at være på vej imod et mål, hver eneste dag. Det er livskvalitet for mig. Jeg kommer måske til at tage det en smule for givet ind imellem. Men når jeg så træffer det forkerte valg, og følelsen forsvinder… Det er rædsomt! Så kan jeg kun tænke på hvordan jeg får den tilbage! :)

Mine bedste råd og tips:

  1. Find en træningsform og en diæt som du faktisk kan lide og som fungerer i din hverdag. Ja, det må gerne være hårdt ind imellem, men det skal ikke være sådan at du går grædende i seng hver aften, fordi du er ved at dø af sult. Spis det rigtige, spis nok, træn moderat, sov nok og sørg for også at have tid til andre ting.
  2. Vær konsekvent og hav tålmodighed.
    Du får ikke drømmekroppen på en uge. Det er en lang proces, og der skal være plads til at leve livet undervejs. Hvis din hverdag er baseret på sunde valg og gode beslutninger, så er der plads til at træffe et mindre sundt valg ind imellem. Det vil ikke påvirke dine fremskridt, så længe du vender direkte tilbage til din sunde livsstil efterfølgende.
  3. Når du falder i, så tilgiv dig selv med det samme. Du vil fejle. Det er godt at du fejler! At du fejler betyder at du prøver, og at du lærer noget.
    Men lad være med at sabotere dig selv. Nyd dit “treat meal” i fulde drag, og kom så tilbage i det gode spor med det samme. Du skal ikke tage en hel “cheat day”, bare fordi du fik spist en halv plade marabou. Nyd at din krop er blevet fuld af ekstra energi og fortsæt hvor du slap. Ikke først i morgen – nu. Og glem så alt om at du faldt i.
  4. Du kan ikke altid være motiveret. Motivation kommer og går. Det der får dig til at blive ved, er dine vaner. Det kræver en indsats at få indlært gode vaner, men når først de er der, så er de dine bedste venner!
    Jeg overvejer ikke om jeg skal ned i træningscenteret hver dag. Jeg går bare derned.
    Jeg tænker ikke dybere over hvad jeg skal spise til aftensmad, jeg laver automatisk bare en eller anden version af kød og grøntsager.
    Gode vaner rocks! De gør livet så meget nemmere.
  5. Dine tanker styrer dit liv. Du bliver hvad du tænker. Så tænk postivt! :)

Skærmbillede 2013-05-30 kl. 21.53.25

7 Kommentarer

  • freja

    Hej Amanda. Det er nok også noget at det jeg bliver spurgt alle mest om, så jeg tillader mig at dele dit indslag på min side, (Freja Boysen), da jeg ikke kunne have sagt det bedre selv (: tak for at vi må følge din hverdag her på siden, jeg skal selv stile op som newcomer i bikini her i år, og din måde at skrive på, og de ting du skriver om, er utrolig nemme at relatere til, så jeg nyder at følge med (: held og lykke med dm, håber vi ses (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Freja
      Tusind tak for de søde ord, og du er naturligvis mere end velkommen til at dele indslaget på din side.
      Du må også have masser af held og lykke, vil holde øje med dig til Newcomers! :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andrea

    Virkelig godt skrevet! Det er bare så rigtigt.
    Det er dejligt at du også deler og skriver om de svære ting i din hverdag og process, for når man sidder og læser med hver dag og det bare virker til at det er så let det hele – så kommer man nemt til at sidde med en følelse af at man er den eneste der kæmper en kamp. – Selvom jeg selvfølgelig udemærket godt ved at det ikke passer.
    Men ja, tusind tak for et godt indlæg :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Godt indlæg! Du er sej babe!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    sindsygt fedt indlæg og det er så dejligt at læse at du er blevet lidt mere åben omkring op og ned ture så alt ikke kun handler om vellykket træning osv. det er en fornøjelse at følge dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Hej! Det var mig der skrev til dig, og tusinde tak for dit uddybende svar :-) Det sætter jeg pris på. Det er dejligt at høre at det ikke kun er mig der falder i. Jeg er dog ikke lige så sej, som dig, til at motivere mig selv til at spise sundt igen straks.

    Jeg føler at hvis jeg lige spiser 2 kager en dag, pasta og brød, jamen så har jeg “ødelagt” mit vægttab den uge? Men det mener du ikke at man nødvendigvis har eller hvordan? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Mille :)

      Det var så lidt, et var et rigtig godt spørgsmål som flere helt sikkert kender til.

      Ikke nødvendigvis nej :) I hvert fald, så bliver det kun ødelagt endnu mere hvis man derefter bare giver op og tænker “nu kan det hele også bare være lige meget”. Hvis man i stedet stopper op, hiver fat i sig selv, og så bare fortsætter hvor man slap, så tror jeg ikke den smule betyder så meget i det store billede.
      Og hvis du generelt træner rigtig hårdt og kører en stram kostplan, så kan sådan et boost at kulhydrater måske ligefrem have en positiv virkning på din styrke og form :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoli som study snack?