Aftensmad

Photo food journal

Jeg afleverede min eksamensopgave i går, men skal først eksamineres fredag eftermiddag. Så i dag har jeg bare trænet, slappet af og spist.
Og nu jeg havde tiden og ikke skulle noget, så besluttede jeg at tage billeder af det hele :)

Nu handler min træning og diæt om at få stofskiftet i gang igen.
Mine muskler og min hjerne var jo nærmest lukket ned efter diæt, sygdom, endnu mere diæt og ingen på træning i flere uger op til DM. Det har resulteret i at jeg i søndags havde taget 10 kg. på siden jeg gik af scenen.

Jeg har altså ikke spist 70.000 ekstra kalorier på 3 uger, men det er kroppens naturlige reaktion på “hungersnød” at lukke ned på den måde. Og jeg skal jo så have vækket den, så jeg kan se lidt fit ud igen :)

Jeg spiser derfor masser af mad, og går meget op i sammensætningen og timingen af mine måltider. Generelt set består min kost af grove kulhydrater, sundt fedt og magert protein i forskellige kombinationer.

Min vægt har de sidste 3 dage været helt stabil på ca. 74 kg (4-5 kg over hvad jeg normalt vejer, 8 kg. tungere end til DM) og hvis jeg har ramt rigtigt med diæten burde jeg have tabt ca. 500 g. til på fredag.

Jeg kan mærke at energien er tilbage nu, og jeg kan faktisk præstere noget til træningen.
I dag fik jeg også tydelige blodårer på underarmene under styrketræningen, og det er et rigtig godt tegn! Så sker der noget i musklerne :)

Allow time for your body to change.
Stick to your plan. Be patient. Enjoy the process.

DAGENS MAD:

Morgen:
20121031-161223.jpg

 • Proteinpandekager lavet af: 2 hele æg, 2 æggehvider, 1 scoop protein, 10 g. hørfrø, HUSK fiber, kanel, bagepulver, sødemiddel.
 • ½ grapefrugt
 • ½ æble
 • 10 mandler

Frokost 1:
20121031-161231.jpg

 • Salat af spinat, avokado, tomat, rødløg, feta
 • En sød kartoffel bagt i ovnen
 • Hakkebøf af oksekød (3-7% fedt)
 • Tomatpuré i stedet for ketchup

Frokost 2:
20121031-161239.jpg

 • 1 skive rugbrød m. miracle whip balance, ½ pakke kyllingepålæg og rødløg
 • 1 skive rugbrød med peanut butter og sukkerfri syltetøj
 • Rød peber og agurk
 • Nutramino Protein Milk Shake

Aftensmad:
20121031-201546.jpg

 • Bagte rodfrugter
 • Omelet lavet af: 4 hele æg, 4 æggehvider, spinat, grøn peberfrugt, løg, kyllingestrimler og feta (jeg elsker feta!) samt masser af krydderier – spiste ca. halvdelen

Sen aftensnack:
20121031-202559.jpg

 • Et par stykker mørk chokolade
 • En kasein proteinshake

Derudover drak jeg en pre-workout shake med BCAA’s inden min styrketræning og lige efter fik jeg et lille måltid med både kulhydrat og protein i form af en proteinshake og et par riskiks.

4 comments

 • Anne

  Hvornår spiser du ca?
  Jeg vil nemlig vildt gerne til at tage mig lidt sammen med min kost. Har de sidste 1,5 år løbet og trænet en del mere, end nogensinde tidligere. Det først år gik det som smurt. Løb en del, og kiloene raslede af – tabte 10 kg på et år. Ikke overdrevet – men taget i betragtning at det var ren løb, og gamle kostvaner, var jeg glad… Nu er jeg også begyndt at styrketræning, fordi løb ikke har givet mig den opstrammede drømmekrop. Derfor skal jeg nu til at tage mig sammen med maden :)
  Målet er at november skal være start-måneden, hvor jeg virkelig strammer mig an, og håber på at det kan give mig nogle gode vaner – en kold tyrker-agtigt.
  Så tak for god inspiration til mad – kan du gide lidt i forhold til hvornår det er godt at spise det. Hvor lang tid der skal gå imellem osv :)
  Tak for en dejlig blog. Du er stor inspiration for mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Hej Anne

   Tillykke med dit flotte vægttab og held og lykke med de kommende ændringer – styrketræning og kostændringer i kombination skal nok give resultater! :)

   Jeg spiser ikke på bestemte tidspunkter, det kommer helt an på hvad jeg skal i løbet af dagen og hvornår jeg står op.
   Men jeg spiser ca. hver 2.-3. time igennem dagen, startende med morgenmad inden jeg tager hjemmefra om morgenen.
   Kan ikke gå længere uden at spise uden at få det skidt.
   Hvis jeg er sulten igen kort efter jeg har spist, så aftaler jeg med mig selv hvornår jeg må spise igen, fx. 45 min senere.

   Mvh. Amanda Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Tak for dit svar :)
   Det er virkelig inspirerende og læse om dig og din træning :)
   Den første dag i min november-kold-tyrker-måned er gået helt fint – men sådan er det nok altid med den første dag – det bliver nok værre om 2-3 dage :)
   Men vil tage 80:20 reglen til mig og spise lidt godt i weekenden (dog ikke lige den der kommer nu, i morgen – det er snyd) – det vigtigste for mig er blot at lære at sige nej til usunde ting. I min omgangskreds får man desværre næsten tilbudt kage hver dag – så det er det første skridt på vejen at sige nej til den slags :)

   Jeg vil følge med hos dig, og få en masse inspiration :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig motiverende billeder ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Previous post

Aftensmad