That feeling...

Mit træningsprogram

Mit træningsprogram er et splitprogram delt ud på 4 dage. Jeg træner ikke en bestemt kropsdel på en bestemt ugedag, kører bare dagene i ring.

Splittet ser sådan ud:

Dag 1: Ben & booty
Dag 2: Bryst & skulder
Dag 3: Ryg
Dag 4: Hvile

Jeg har stort set ikke trænet mave indtil nu, men det skal jeg i gang med. Vil tilføje et par maveøvelser 2-3 gange om ugen, når jeg synes det passer.

Min coach har lagt mit program ned til mindste detalje, og det indeholder blandt andet supersets og dropsets (jeg laver en beskrivelse af disse begreber i et senere indlæg).
Vi forsøger altid at skabe noget afveksling fra uge til uge, så kroppen ikke vænner sig til træningen. Keep your body guessing! ;)

Jeg vil snart skrive et par indlæg med mit bud på et godt basis program til hver af de forskellige dage i mit split. De vil kunne bruges præcis som de er, eller være til inspiration :)

10 comments

 • Cille

  Hej Amanda.
  rigtig fin hjemmeside følger en del med :-D
  Jeg træner selv efter træningprogram der hedder 3 og 1 hviledag. ville bare høre om hvordan du afveksler sådan så din krop ikke “vænner ” sig til dit program? Du køre jo samme grund program hele tiden ikke?.
  Hilsen Cille :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • admin

  Hej Cille :)

  Det var et rigtig godt spørgsmål :)

  Det program der ligger her på bloggen er en basis skabelon for hvordan mine programmer er opbygget, men det er ikke nøjagtig det jeg selv træner efter nu.
  Jeg har jo min coach til at planlægge al min træning for mig. Uden at afsløre alt for meget kan jeg fortælle at strukturen er den samme som beskrevet her, men programmet er udvidet så der er 2 forskellige til hver dag.
  Dvs. mit program er egentlig delt op i 8 dage, ikke bare 4 :)
  Strukturen hedder: Ben 1, Bryst+skulder 1, Ryg 1, hvile, Ben 2, Skulder+triceps 2, Ryg 2, Hvile.
  – Giver det mening?

  Derudover ændrer min coach jo mit program ind imellem, så det er tilpasset ændringerne i min kostplan og de svagheder jeg forsøger at rette op på.

  Min krop får ikke en chance for at vænne sig til noget som helst! ;)

  Hilsen Amanda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maise

  Hej Amanda.. Jeg er en 22-årig pige, som virkelig godt kunne bruge lidt hjælp. Mit problem er, at jeg har det man kalder “ridebukselår”, hvilket er noget som nager mig virkelig. Jeg træner regelmæssigt, cykler og er aktiv hver dag derudover gør jeg også meget ud af at spise og leve sundt. Jeg synder selvfølgelig som alle andre en gang imellem. Mit spørgsmål er om du evt. kunne komme med nogle råd til, hvordan man kan træne de såkaldte “ridebukselår” væk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia Lykke Hansen

  Først og fremmest vil jeg sige at din blog er fantastisk. Så inspirerende. Jeg har lige et spørgsmål. Skal dette træningsprogram forstås på den måde at du ‘kun’ træner styrke 3 gange om ugen, og så holder 4 styrkefri dage? Eller skal man forstå det sådan: Fx Mandag:Ben, Tirsdag:Bryst osv, Onsdag: Ryg, Torsdag: Hviledag, Fredag: Ben, Lørdag; Bryst, Søndag: Ryg, Mandag: Hviledag. Altså så det bare kører i ring med kun 1 hviledag hver fjerde dag? Håber at du forstår hvad jeg prøver at sige :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Mange tak for de søde ord :)
   Jeg forstår dit spørgsmål, og det sidste er det korrekte.
   Kører 3 dage styrke, 1 hviledag og så 3 dage styrke igen, efterfulgt af en hviledag osv. Så det er en 4 dages cyklus der kører i ring :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Et fint program – Husk dog at få trænet de andre muskelgrupper også, såsom biceps, triceps også…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Man kan naturligvis tilføje og fjerne øvelser i programmet efter behov, da det skal ses som et eksempel på mit split.

   Men der er skam isolerede øvelser for biceps og triceps i programmet, samt at de også aktiveres når der trænes ryg, bryst og til dels skulder, så ved ikke helt hvad du mener med at de også skal huskes? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Hej igen amanda. Skulle lige høre hvor lang tid det har taget dig at træne op til bikini fitness? Eller hvor lang tid du ca tror det tager? :)
  Hilsen cille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Hej Cille

   Det kommer helt an på dit udgangspunkt, så det er umuligt at sige noget generelt om det.
   Mit råd er at du tager kontakt til en coach som kan vurdere din form og hvad der skal til :)

   Mvh. Amanda Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Tak for svaret :) super blog. Følger med hver dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Previous post

That feeling...