Mine 3 bedste råd til at undgå overspisning i julen

3 effektive strækøvelser til kontoret

Sidder du ved et skrivebord i mange timer dagligt, kan det give spændinger i nakke og skuldre. Udstrækning af musklerne omkring skuldre og øvre ryg hjælper kan være rart at få inkorporeret i arbejdsdagen. Få løsnet godt op med disse 3 strækøvelser til kontoret!

 

strækøvelser til kontoret

 

Arbejder du ved et skrivebord eller foran computeren i mange timer om dagen? Så ved du nok, at det kan give ubehagelige spændinger i både nakke og skuldre eller måske endda spændingshovedpine. Du kan også få problemer med træthed, trætte øjne, hævede ben eller rygsmerter.

 

Vores kroppe er nemlig ikke skabt til at sidde ved et skrivebord dagen lang. Og det kan ofte mærkes i kroppen (ikke på den gode måde), når du har siddet foran computerskærmen en lang dag.

 

Alle disse gener kan heldigvis ofte afhjælpes ved at indarbejde lidt bevægelse i din hverdag.

 

3 strækøvelser til kontoret

 

Her får du tre effektive og kontor-venlige strækøvelser for ryg, skuldre og nakke.

 

Strækkene hjælper med at folde kroppen ud efter mange timer sammenbøjet foran skærmen og løsner også op i nakken og mellem skulderbladene. (Prøv dem, du vil ikke fortryde det!)

 

 

BONUS: 4 bevægelses-snacks der holder kontor-kroppen i gang

 

strækøvelser til kontoret

 

Her er 4 små bevægelses-snacks som du kan lave på kontoret. De hjælper dig med at holde kontor-kroppen aktiv, trods lange dage ved skrivebordet:

 

  1. Stå op, når du skriver mails eller taler i telefon (hvis du har hæve-sænke bord). Lav eventuelt venepumpeøvelser, så du stimulerer musklerne i benene og øger blodomløbet.
  2. Gå en runde på kontoret, gå på toilettet eller gå en tur ud til kaffeautomaten – gerne en gang i timen
  3. Lav ovenstående strækøvelser for ryg, skuldre og nakke – disse strækøvelser kan let laves på kontoret
  4. Øvelser for trætte kontor-kroppe: siddende ballestræk, stående foroverbøjninger, stående hæl-løft

 

Ovenstående forslag til bevægelses.snacks og strækøvelser til kontoret kan være en stor hjælp til at få mere bevægelse ind i hverdagen. Men måske har du brug for flere konkrete forslag, så du kan vælge nogle, der passer ind i netop din hverdag.

 

Derfor har jeg skrevet e-bogen SID MINDRE – og få mere bevægelse i hverdagen. I e-bogen guider jeg dig til, hvordan du kan øge dit aktivitetsniveau i dagligdagen. Helt uden at det koster dig tid, penge eller sved på panden. Hent den her.

sid mindre få mere bevægelse i hverdagen

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine 3 bedste råd til at undgå overspisning i julen