5 min. opvarmningsprogram

Maveprogram: Træn maven stærk på 5 min.

Leder du efter et hurtigt og effektivt styrketræningsprogram til maven? I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til det hele, og tiden skal prioriteres bedst muligt. For at hjælpe dig med at få mest mulig effektivitet på så kort tid som muligt, har jeg sammensat dette korte mavetræningsprogram til dig. Med det kan du styrke dine mavemuskler gennem kun 5 min. mavetræning, 3 gange om ugen!

 

maveprogram

Er 5 minutter mavetræning 3 x om ugen nok til, at få styrke mavemusklerne?

 

Jeg forstår godt at du spørger!

 

Og svaret er naturligvis relativt. Det kommer an på hvem du er, og hvad der er dit formål med at træne mave.

 

Dog kan jeg sige, at dine mavemuskler hele tiden er på arbejde i hverdagen. Hver gang du løfter noget, skifter stilling, sidder på en stol, sætter dig op eller vender dig rundt, så aktiverer du dine mavemuskler. Derfor vil de fleste, der lever en livsstil med almindelige hverdagsaktiviteter naturligt “træne” mavemusklerne, hver eneste dag.

 

Hvis du af den ene eller anden grund føler, at du har behov for at styrke dine mavemuskler yderligere, så er det ofte en god idé at starte ud med et maveprogram, der er overkommeligt og realistisk.

 

Ofte tror vi, at vi er nødt til at starte hårdt ud og afsætte timer til at træne maven, men du kan komme rigtig langt med en relativt lille indsats.

 

Medmindre du er atlet, så har mavemusklerne sjældent behov for at blive trænet specifikt igennem et helt træningspas, og du kan nok bruge din tid i træningcenteret eller på stuegulvet mere effektivt end planker og mavebøjninger. Derfor anbefaler jeg generelt, at din mavetræning flettes ind i din styrketræning af hele kroppen.

 

Hvis du ikke har tid til et fuldt træningspas, så anbefaler jeg at du sætter 5-15 minutter af til at fokusere på øvelser til mavemusklerne.

 

Maveprogram til en stærk mave

 

Hvis dit mål er at styrke dine mavemuskler, så anbefaler jeg, at du træner mave 3 x pr. uge for at aktivere og styrke dine mavemuskler. Som nævnt ovenfor anbefaler jeg, at du bruger størstedelen af den tid du har til rådighed til træning, på at aktivere de store muskelgrupper med variationer af øvelser som squats, dødløft, træk og pres.

 

Du kan også supplere med kredsløbstræning, for eksempel gåture, løb eller måske intervaller på de dage, hvor du har tid og overskud. Et andet godt supplement til mavetræningen er yoga, som kan tilpasses alle niveauer og intensiteter.

 

Den tid du har til overs, kan du prioritere at bruge på selve mavetræningen. Her anbefaler jeg, at du arbejder med både de lige og de skrå mavemuskiler, samt dine hoftebøjere.

 

Træningsprogram som styrker mavemusklerne på kun 5 minutter

 

Maveprogrammet kan både laves hjemme eller i fitnesscenteret, da du behøver noget udstyr. Mavetræningsprogrammet er bygget op af 9 intensive maveøvelser, der rammer både de lige og de skrå mavemuskler.

 

Som med al anden træning får du de bedste resultater, hvis du udfører programmet regelmæssigt. Jeg anbefaler, at du træner 3 gange om ugen, hvis du har mulighed for det, da det for de fleste er den træningsfrekvens, der vil give dig de bedste resultater i form at øget styrke og samtidig tillader denne frekvens nok tid til restitution mellem hvert træningspas for de fleste.

 

 

Ønsker du et personligt tilrettelagt maveprogram, der tager højde for netop dine mål og udfordringer? Klik på linket og skriv dig op til en uforpligtende konsultation.

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 min. opvarmningsprogram