Sådan holder du motivationen

GURKEMEJE LATTE ⎮ En varm og sødmefuld drik

Gurkemeje Latte er en traditionel, ayurvedisk drik baseret på gurkemeje og mælk. Sammenlignet med den klassiske chai-te vi drikker i Danmark, så er gurkemeje latte en endnu mere smagfuld og krydret version. En varm og sødmefuld drik, der er perfekt egnet til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Gurkemeje Latte er også kendt som Turmeric Latte eller Golden Milk.

Første gang jeg skulle prøve opskriften var jeg lidt skeptisk overfor en drik med gurkemeje. Det smager ikke specielt godt i sig selv. Jeg har engang prøvet en usødet version på en café og det var bestemt ikke en succes!

 

gurkemeje latte

 

Men min frygt var ubegrundet! Følger du denne nemme opskrift, så er du sikker på at få en velsmagende, sødmefuld og krydret drik, der vil falde i de flestes smag!

 

Jeg vil sige at hvis du kan lide klassisk, krydret chai te, så er der gode chancer for at du også kan li’ gurkemeje latte.

 

Denne opskrift på Golden milk er inspireret af Ayurveda. Ayurveda er en over 5000 år gammel traditionel, holistisk videnskab der er blevet praktiseret i Indien gennem årtusinder.

 

Man behøver ikke tro på filosofien bag Ayurveda, men der er en forskningsmæssig interesse for effekten af det aktive stof Curcumins effekt på behandlingen af visse sygdomme.

 

Jeg drikker primært gurkemeje latte fordi den krydrede, varme drik føles lindrende på forkølelsessymptomer og som et alternativ til kaffe og te når jeg er syg.

 

Opskrift på Gurkemeje latte

1 servering

Ingredienser

1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk gurkemejepulver
1 knivspids sort peber
1 dl havremælk
1 dl vand
1 skvæt honning, agavesirup eller sødemiddel

Du kan også tilføje andre varme, antiinflammatoriske krydderier, eksempelvis stjerneanis frø, ingefær eller kardemomme.

Fremgangsmåde

Rist gurkemejepulver, sort peber og kanel i en gryde indtil farven bliver en anelse mørkere. Tilsæt vand og havremælk og opkog forsigtigt i et par minutter. Sørg for at røre godt undervejs så krydderierne ike brænder fast på bunden.

Bruger du sødemiddel for sødme kan du tilsætte sødemiddel nu. Bruger du honning, så vent til du tager drikken af varmen og den er afkølet en smule.

Du kan evt. skumme mælken lidt med en mælkeskummer og servere med et drys kanel på toppen, men jeg synes også, at den klarer sig fint uden.

 

ingredienser til gurkemeje latte

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan holder du motivationen