Dagens træning.. Med frygt for at blive Quadzilla!

Q&A: Hvor mange gram protein indtager jeg pr. dag & hvordan kontrollerer jeg min appetit under diæt?

Photo 29-09-2016, 9.42.53 PM

I morgen har jeg første vejning, og selvom det har været en rigtig hård uge med meget arbejde og for lidt søvn håber jeg, at der er sket fremskridt. Opdaterer jer selvfølgelig nå jeg har været på vægten og fået taget billeder så stay tuned! ;)

Indtil da vil jeg svare på lidt flere af de spørgsmål jeg fik omkring min diæt…

Spørgsmål:
Hej Amanda Louise. Jeg elsker at følge med på bloggen!

Angående din diæt, så kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor mange gram protein du typisk spiser på en dag under din diæt? :-)
/ Camilla

Svar:
Hej Camilla! Er glad for at høre, at du elsker at følge med her på bloggen :)
Jeg får typisk rigtig meget protein. Som du kan læse om i dette indlæg hvor jeg beskriver en typisk dag i mad, supplerer også med en del shakes i løbet af dagen, specielt omkring min træning.

På de forskellige dage bliver det til:
Low dag: 223 g.
Medium dag: 231 g.
High dag: 241 g.

Mvh. Amanda

Photo 24-09-2016, 8.23.59 PM
Typisk måltid på high carb/calorie dag med 200 g. grønt, 100 g. kylling, sukkerfri ketchup og 30 g. riskiks.

Spørgsmål:
Hej Amanda.
Jeg er selv først uge inde i et cut og oplever en enorm sult, som i jeg-kan-æde-alt hele tiden. Jeg har før været på diæt og slet ikke haft samme problem…jeg spiser fiber og protein til hvert af mine 5 måltider dagligt. Hvad gør du for at holde din gode appetit i skak?
/ Kirstine

Svar:
Hej Kirstine.
Æv hvor er det træls. Den følelse kender jeg desværre rigtig godt. Først og fremmest er det vigtigt at vurdere, om man får for lidt mad. En meget stærk sult kan være tegn på at man simpelthen ikke giver din krop nok. Jeg har jo bestemt at det gerne må gå stærkt for mig denne gang, selvom det er noget jeg normalt fraråder, da det netop kan give en større sultfornemmelse end hvad der er nødvendigt under et vægttab. Jeg mener dog selv jeg har nogle gode værktøjer til at holde min sult i skak.

Min coach og jeg har arbejdet sammen i noget tid og hun kender efterhånden mig og min krop. Diæten er sammensat sådan at vi kan kontrollere min sult bedst muligt. Det gør vi ved:

  1. Højt indtag af protein
  2. Moderat indtag af fedt
  3. Høj frekvens af måltider (jeg spiser hver 2.-3. time, nogen gange oftere)
  4. Små portioner

Den med små portioner er den nyeste tilføjelse, og den har betydet rigtig meget for mig!
Tidligere har jeg bevidst spist rigtig rigtig mange grøntsager og dermed fået en kæmpe volumen af mad, hvilket gav mig en følelse af mæthed selvom kalorieindholdet var lavt.
Problemet var bare, at jeg så hele tiden skulle fylde min mave helt op, for at føle mig mæt. Jeg kunne uden problemer spise 800 g. grøntsager i ét måltid. Efter jeg er begyndt konsekvent kun at spise små portioner (100-200 g. grønt) kan jeg på dage hvor sulten er rigtig slem, øge volumen af mine måltider med måske 200 gram ekstra grønt, og mærke en stor effekt på mætheden. Resten af tiden holder jeg mig så til de små portioner, så maven ikke bliver vant til at blive spilet helt ud ved hvert måltid.

Dette har faktisk også bevirket, at jeg når jeg spiser mit frie måltid bliver meget hurtigere mæt end tidligere og dermed spiser mindre.

Om det er den rette approach for alle tror jeg ikke. Andre kan helt sikkert have mere gavn at at fylde rigtig godt op med grøntsager, som jeg også gjorde før i tiden.
Men det er hvad jeg selv personligt gør for at kontrollere appetitten i denne omgang.
Jeg håber også at du får styr på din! :)

Mvh. Amanda

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ navnetraek_sort

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Dagens træning.. Med frygt for at blive Quadzilla!