Jeg er kommet på Facebook

Diætstart – no more off season!

Oh yeah, så er det slut med off season! Det har været en skøn måned og jeg har virkelig nydt al den gode mad, men når man har en appetit som min, så er man nødt til at sætte lidt regler for sig selv ;)

På konkurrencedagen vejede jeg 67,8 kilo og her til morgen sagde vægten 80,3 kilo.

Jeg har ikke en deadline denne gang, og målet er ikke som sådan at tabe mig i kilo. Jeg er faktisk lidt ligeglad med hvad jeg vejer, så længe formen stadig er fin :)

 photo 6BA8B24F-1E94-4F04-9278-C7D3E5CACC6D_zpsixzbwta3.jpg

Derimod vil jeg gerne optimere min kropssammensætning og min performance!
Jeg vil være stærk og også se veltrænet ud, med en passende lav fedtprocent.
Målet er, at opbygge mere styrke og muskelmasse i overkroppen, samtidig med, at benene trimmes og måske bliver en anelse mindre muskuløse. Bagdelen skal dog stadig være stor og rund ;)

Ja, som i nok kan høre, så har jeg mange, lidt modstridende, planer! Men jeg mener også at jeg har løsningen.
Jeg kommer til at eksperimentere en del, og om ikke andet, så er jeg sikker på, at jeg lærer en masse af det.

 photo C0AD6743-4DB1-4515-BCBA-542CC2B15730_zpsdghwuof8.jpg

Træningsplanen:
Morgencardio 3×30 min. pr. uge. Løb eller intervaltræning.
Styrketræning: 5 sessioner pr. uge. Fokus på overkrop, core og glutes.

Kostplanen:
Det er her det bliver spændende. I første omgang skal jeg have styr på min makrofordeling. Min insulinfølsomhed skal forbedres.

Den sidste måned, har jeg spist præcis som jeg har haft lyst til. Jeg har stort set holdt mig fra slik, kager og “hvide kulhydrater”, men til gengæld har jeg spist masser af frugt, rugbrød, havregryn og den slags. De mange kulhydrater påvirker kroppens udskillelse af insulin – et hormon, der hjælper transporten af kulhydrat ind i muskelcellerne. Når blodsukkeret ofte er højt udskilles der ofte insulin. Men hvis muskelcellerne ikke føler behov for mere kulhydrat, hjælper hormonet kulhydraterne til at blive lagret i kroppens fedtdepoter i stedet. Dette er en mindre uønsket effekt fra min synsvinkel ;)

Mit bud på en løsning er carb cycling. Og hvad er så det? Der er mange versioner, men min version går kort fortalt ud på, at jeg spiser kulhydratfattigt (“low carb”) mellem mine træningspas og på hviledage. Når jeg så har et hårdt træningspas, så fyrer jeg op for kulhydraterne, enten i timerne før eller lige efter (eller begge dele). Når man spiser på denne måde bliver kroppen mere følsom overfor insulin. Kan man samtidig holde sit samlede energiindtag på et fornuftigt niveau, giver det mulighed for at tabe fedt, samtidig med at man opbygger muskelmasse og har nogle fantastiske træningspas. Andre behagelige effekter er stabil energi gennem hele dagen og fantastisk søvnkvalitet.

I første omgang tæller jeg ikke kalorier, medmindre jeg bliver i tvivl om kulhydrat- eller kaloriemindholdet i en fødevare. Det kan være jeg bliver nødt til at stramme mere op senere hen, men nu starter jeg stille ud og nyder, at jeg ikke har noget jeg skal nå.

 photo 2B02868E-838C-46EC-967C-A62E58A7105F_zps5o9w9mbd.jpg

I dag var mine kulhydratdepoter propfulde efter en ordentlig omgang sushi i går aftes. Så jeg lavede mine intervaller på tom mave, og fyldte derefter på med et “low carb” måltid bestånde af æg, spinat, whey isolate, peanutbutter og kalkunbacon. I aften har jeg et hårdt styrkepas (bænkpres), og her er planen at fylde på med gode carbs efterfølgende, så muskelcellerne i ovenkroppen kan suge til sig og vokse sig store og stærke :)

Jeg glæder mig til at dele mine erfaringer og resultater med jer undervejs! :)

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ navnetraek_sort

1 Kommentar

  • Hey Amanda.
    Altid fedt at følge dig, på vej mod konkurrence, mere styrke eller mindre omkreds.
    Vil lige høre om du har noget litteratur, der underbygger din carb cyckling og insulin teori? Ikke for at være sådan en navlepillende der vil have teori bag, alt.
    Jeg synes bare det er et spændende emne.:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Jeg er kommet på Facebook