En typisk torsdag morgen

Hvad spiser man inden morgentræning?

I kommentarerne til mit indlæg fra i går, spurgte en læser om, hvad jeg indtager inden morgentræning/morgencardio.

Det er noget jeg tror mange gerne vil have lidt tips til, så jeg tænkte det var passende at lave et lille indlæg omkring det…

Allerførst: Jeg differentierer ikke mellem styrketræning eller cardiotræning om morgenen, i forhold til hvad jeg indtager. Oftest starter jeg dagen med cardio, men når jeg fx. deltager på en WOD fra morgenstunden, så kan den jo ligeså godt indeholde tunge squats som intervalløb. Det er dog meget sjældent at jeg lægger min “rigtige” styrketræning om morgenen. Nok mest pga. vane.

Men hvad indtager jeg så inden det går løs?

Normalt, så står jeg op 30-45 minutter inden jeg skal ud af døren. Jeg kan godt lide at have tid til at vågne.

Så laver jeg en kaffe, tager en dosis fatburner, børster tænder, tager træningstøj på og blander en shake af 400 ml. vand og et scoop aminosyrer, som jeg tager med mig ned til træning og drikker undervejs. Kaffen drikker jeg inden jeg går ud af døren. Den er altid uden mælk og med en smule sødemiddel i.

Ovenstående beskriver hvordan det foregår på de fleste morgener. Jeg kan ikke spise inden morgentræning, men har brug for et lille koffeinfix for at vågne ordentligt. Aminosyrerne giver energi til mine muskler, og gør, at jeg ikke får kvalme undervejs. Noget jeg ellers godt kan kæmpe lidt med, når jeg morgentræner på diæt.

IMG_3801.JPG

Nogle morgener har jeg dog ikke tid til at hygge med kaffe. Og hvis træningen foregår udenfor, så tager jeg heller ikke min shake med. Så nupper jeg normalt en koffeinpille og en dosis aminosyrer i kapselform i stedet, og så er det bare afsted!

IMG_3803.JPG

Så kort opsummeret:

For mig fungerer det bedst at indtage kaffe/koffein & aminosyrer inden morgentræning – intet andet. Det kræver lidt tilvænning, men til gengæld kan man virkelig give den gas (uden at være bekymret for om noget kommet op igen), og så glæde sig til at komme hjem og spisemorgenmad bagefter ;)

Husk dog at mit formål er at forbrænde en masse fedt og bevare/udvikle min muskelmasse. Hvis dit mål er et andet, kan det være, at der er gode argumenter for at indtage noget andet fra morgenstunden.

Hvis jeg har et meget langt og hårdt træningspas foran mig – fx. som da jeg i foråret 2013 løb hhv. 15 km. og halvmaraton nærmest fra morgenstunden – så står jeg op og spiser et måltid omkring 3 timer inden jeg skal afsted, og så går jeg ellers i seng og sover videre.

Det samme gælder hvis jeg skal styrketræne om formiddagen og ikke har morgentræning – så sørger jeg for at spise morgenmad 2-3 timer inden jeg har planlagt at træne.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ navnetraek_sort

3 Kommentarer

 • Sophie

  Elsker elsker ELSKER din blog! Super fede indlæg… For mig er det lige i skabet i forhold til motivation :) tak!
  Kram Sophie :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Tusind tak for de søde ord :) Dejligt at jeg kan motivere dig!
   Kram Amanda

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nastassja

  Fedt, dejligt at høre dine tanker omkring det – og ikke mindst din rutine ;) Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

En typisk torsdag morgen