Dagens træning: De der skuldre...

Gæsteindlæg: Hovedpine

Marie Engel er ejer af Evivo. Hun er uddannet ergoterapeut og sportsmassør, og det er hende jeg har valgt at bruge som behandler i forbindelse med skadesforebyggelse og for at sikre at jeg kan træne optimalt trods diverse skavanker i mit bevægeapparat.

Selv studerer jeg fysioterapi og arbejder som personlig træner, og vi har til sammen rigtig mange mennesker i hænderne i løbet af ugen. Marie og jeg kom en dag til at snakke om, hvor mange helt almindelige mennesker der døjer med hovedpine i hverdagen, og hvor generende og hæmmende det kan være.

HREF-1024x683

Da der på Evivo’s Facebookside i denne uge er hovedpine-tema, blev vi enige om at det ville være en rigtig god idé med et gæsteindlæg om hovedpine her på bloggen. Der er heldigvis flere ting der kan afhjælpe, især hvis hovedpinen er den såkaldte spændingshovedpine.

Om hovedpine
Fra mine klienter hos Evivo Massage er jeg blevet opfordret til at skrive et indlæg om hovedpine, da det er noget flere oplever og plages af i dagligdagen.

Med oplysninger fra Dansk Hovedpine Selskab er der mere end 500.000 mennesker her i landet, der har hovedpine mindst én gang om ugen. Omkring 200.000 har hovedpine hver eneste dag. Man regner med, at hovedpine giver 3 millioner sygedage årligt og dermed er en af vores mest almindelige sygdomme.

Der er rigtig mange udløsende faktorer til hovedpine og migræne anfald.

Ã…rsagerne kan være muskelspændinger, fysisk overanstrengelse, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, dårligt indeklima, besværet vejrtrækning ubalance af væske og kost, dårlig søvn, medicin, alkohol etc. Hovedpine kan også være symptom på andre lidelser, f.eks. Influenza, bihulebetændelse, stress, etc.

Hvis du kan mærke at hovedpinen er tiltagenede, skal du ikke være bange for at give nakke- skulder- og rygmuskler stimuli, for at afhjælpe hovedpinen. Hvis du allerede har fået hovedpinen, vær da forsigtig med at trykke for hårdt på nakkens muskler, lav i stedet bløde, cirkulærer bevægelser. Evivo vil i videoen give dig nogle simple teknikker, til hvordan du kan afhjælpe din hovedpine:

Forsøg med en Evivo varmepude og massage-greb, og vær opmærksom på ovenstående udløsende faktorer. Måske du kan undgå at spise nogle former for smertestillende i dag?

Læs mere om behandling med varme fra tidligere gæsteindlæg og se mere information om Evivo varmepude på http://www.evivo.dk

Ifølge en rapport fra Dansk Hovedpinecenter, fortæller de, at hvis man tager smertestillende medicin i mere end 15 dage i træk, eller migrænemedicin i mere end 10 dage i træk, kan medicinen være med til at fremkalde næste hovedpine el. migræne anfald. Lyt til din krop, og mærk efter. Hvis hovedpinen ikke vil aftage , giv dig selv muligheden for at få en god, behandlende massage, så du kan komme dine spændinger og smerter til livs.

For at forebygge hovedpine er det vigtigt at få nok søvn, drikke rigeligt vand, holde et stabilt blodsukker igennem dagen, samt dyrke regelmæssig motion.

Har du nogle spørgsmål til indlægget eller til behandling hos Evivo, kontakt Marie Engel på marie@evivo.dk eller 25367721.

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Dagens træning: De der skuldre...