Jeg går ikke på scenen

Gæsteindlæg: Behandling med varme

Marie Engel er ejer af Evivo. Hun er ergoterapeut og sportsmassør, og det er hende jeg har valgt at bruge som behandler. Egentlig var det jo for at kunne træne optimalt op til mine konkurrencer, men fremadrettet fortsætter jeg hos hende, for at undgå skader i forbindelse med løb og min hårde træning generelt. For tiden besøger jeg Marie ugentligt, hvilket er givet virkelig godt ud. Jeg er for første gang i to år, ikke plaget af smerter og irritation omkring min venstre skulder, og har langt mindre spændinger i nakke/ryg end tidligere.

Marie har skrevet et blogoplæg om behandling med varme. Hvis i synes om denne type af gæste-indlæg på bloggen, bliver det ikke sidste gang i hører fra hende :)
Ps. Jeg har selv investeret i den omtalte varmepude og jeg er kæmpe fan!

Behandling med varme
Som behandler er det vigtigt for mig, at mine klienter lærer at lytte til egne smertegrænser, og selv lærer at arbejde aktivt med smerterne hjemme.

Hvis man først har fået muskelømhed, myoser (følelses som kugler i musklen) spændinger etc., er der et relevant ’redskab’ man effektivt kan supplere med hjemme, nemlig VARME.

Som et almindeligt aktivt menneske der træner jævnligt, kan man næsten ikke undgå at få spændinger og ømhed i kroppen og muskler. Ømheden er jo tegn på at man bruger og presser musklerne. Men hvis spændingerne og ømheden fortsætter, kan dette hurtigt blive et irritationsmoment, som også kan brede sig til et større område.

Varme giver muskler og sener mulighed for at slappe af, og samtidig er varme stressdæmpende. Hvis man bruger 20-30 min med varme, før man laver sine stræk på arbejdspladsen, hjemmeøvelser, eller bare før/efter træning, vil man kunne nå meget længere i ’behandlingen’ af musklen.

Jeg vil anbefale, at man erhverver sig en god varmepude. En relevant model på markedet lige nu er denne varmepude, som er formet som en krave.

Varmepude til Blog

Ved at varmepuden er delt ind i felter gør den, det muligt at varmepuden kan ligge sig helt op til kraniekanten, hvor flere af nakke/skulder musklerne udspringer og hæfter. Evivo’s varmepuden er fleksibel, da man kan gå rundt med den, og som det fremgår på billedet, kan den sagtens anvendes på alle andre muskelgrupper når den foldes. Varmepudens fyld er økologisk hvede og den har en vægt på 900g. Denne tyngde giver også en afslappende virkning på en ellers smerteplaget muskel.

Der skal ikke anvendes varme, hvis du har en nyopstået skade. Hvis skades området er betændt, hævet, rødt eller varmt , skal man ikke bruge varme til behandling. Evivo’s varmepude er derfor også lavet til at komme i fryseren. Hvis du for en skade, anvend RICEM konceptet, hvis du er bekendte med det, ellers søg behandler.

Varme er en mulighed for at selv at kunne arbejde bedre med muskelømhed og spændinger. Hvis man har erhvervet sig myoser, musklen sætter sig fast, eller man trænger til at få stimuleret blodgennemstrømningen i musklen, etc., vil jeg anbefale at slæbe din lækre krop ned og få en god gang sportsmassage.

Hvis du er interesseret i at investere i en varmepude – booke en tid til behandling, eller har spørgsmål, kan du kontakte Marie Engel: marie@eivivo.dk. SMS/ring 25 36 72 21.

Du kan også like Evivo Massage på Facebook og følge med i tilbud og nye produkter.

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Jeg går ikke på scenen