Alanya Update IIII - hjemme igen

Gæsteindlæg: Hold motivationen høj sommeren igennem

Untitled

Af Mette Prang

Du kender det sikkert alt for godt. I starten af sommeren lægger du vilde planer for de kommende måneders intense træning, og du arbejder hårdt på den perfekte, ’strandlækre’ krop, men i slutningen af juni begynder motivationen at forsvinde, og dit hårde arbejdes resultater bliver truet af festivalkost, isvafler og grillfester.

Det er svært at holde motivationen for træning høj over en længere periode, men det er altafgørende, at du holder fokus, hvis du skal nå i mål med dine anstrengelser. Derfor får du her nogle indspark, der kan hjælpe dig til at holde eller genfinde motivationen for sommerens træning, selvom det er varmt, og du hellere vil ligge og dase i solen.

1. Gør din motivation tydelig for dig selv med billeder

Der findes mange måder at minde sig selv om sine mål på. En af dem, jeg personligt finder effektiv, er billeder af det, man arbejder hen imod. Du kan for eksempel smække et billede af en strandlækker sommerkrop på køleskabet, så du bliver mindet om dit mål, inden du går på rov på efter de forkerte madvarer på hylderne.

Det kan være en god ide at skifte billedet ud relativt tit, da vi hurtigt bliver vant til at kigge på noget, og det dermed mister sin effekt på os gradvist. Find inspiration i magasiner om træning eller på internettet. Det hele kan hjælpe dig til at holde fokus på dit endemål sommeren igennem.

2. Varier din træning og udnyt sommeren på den gode måde

Forandring fryder, og det er som regel rigtigt rart at komme udenfor at træne i sommermånederne, fordi du får frisk luft og (måske) sol. Når det er sommer, er det dog vigtigt at tænke på ikke at træne udenfor, mens solen er på sit højeste. Det er en motivations-killer at træne i middagsheden, og du risikerer meget nemt at blive svimmel og få kvalme på grund af varme og dehydrering. Træn tidligt om morgenen eller senere på aftenen, når solen ikke er så intens, så har du optimale chancer for at kunne præstere tilfredsstillende uden problemer.

Motiver også dig selv ved at planlægge din træning, så du får masser af variation. Tag en svømmetur i havet, løb på stranden, i skoven og i parker, tag flere ture på cyklen og udnyt det gode vejr til at stå på rulleskøjter med vennerne.

Tænk også i at styrketræne udendørs, for eksempel i en crossfit-klub eller ved en træningsstation i en skov nær dig. Det vil helt sikkert booste din motivation at komme ud i nye omgivelser – og skulle det styrtregne en dag, kan det være helt rart at komme tilbage i motionscenter eller at træne hjemme igen. Man vil herved opleve fornyet lyst og motivation til at træne indenfor. Se udvalg af træningsudstyr til hjemmet her.

3. Hop i badetøjet og tag billeder af din fremgang

Rigtigt mange træner mere i sommerperioden end ellers, fordi de gerne vil se godt ud i badetøjet. En variation af tip nummer 1 er at tage billeder af dig selv i badetøjet og smække dem på køleskabet, mobilen eller et andet sted, du ofte kigger. Tag et kig på dine billeder og tænk på dit mål, når du har dage, hvor du ikke lige har lyst til at træne eller hvor den søde tand sukker efter slik og kage. At se fremskridtet er en af de største motivationsfaktorer der findes, men som vi ofte glemmer, da vi oplever de små trin, og glemmer hvordan det var for et halvt år siden.

4. Find nogen at træne med

Det er et trick, der gælder året rundt, men det kan faktisk være lidt lettere at finde en træningspartner over sommeren, fordi mange får en øget interesse i deres fitness.

Vælg din træningspartner med omhu, og tænk på, at det skal være en person, der er på nogenlunde samme niveau som dig og som har et lignende ambitionsniveau. Det vil skabe de bedste rammer for, at I motiverer hinanden til at arbejde målrettet på sommerens træningsmål.

5. Beløn dig selv med andet end mad og drikke

Det er så fristende at sige til sig selv: ”Nu har jeg trænet en hel time, inden jeg tog på stranden, så må jeg gerne få en stor softice”. Det er super ærgerligt at belønne sig selv med mad og drikke, når man har trænet hårdt for at opnå resultater.

Prøv i stedet at belønne dig selv med noget fedt nyt sommertøj, en tur i biografen eller spar op til en rejse, som du vil på, når du har nået dit mål. Der er ikke noget i vejen med at få en is ind imellem, men det skal ikke være som belønning for din træning, for det skader din fremgang og dermed din motivation for at arbejde videre mod endemålet.

 

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Alanya Update IIII - hjemme igen