VÆGTNEUTRAL SUNDHED

Derfor er en livsstilsændring også en slankekur

Livsstilsændring eller slankekur?

 

Vi ved alle sammen efterhånden godt, at en quick-fix slankekur ikke fører noget godt med sig.

Og iblandt kostvejledere, personlige trænere og online coaches, er det blevet moderne at hjælpe klienter med en “livsstilsændring” i stedet for en slankekur.

 

Måske har du endda selv prøvet at skabe sådan en livsstilsændring. Det er tit noget med, at intet er forbudt, men bestemte fødevarer skal vi alligevel kun spise i bestemte mængder – og egentlig helst undgå, men vi ved godt, at forbud ikke fungerer så hensigtsmæssigt. Så fordi det er for restriktivt helt at udelukke fødevarer, så må vi gerne spise lidt af dem alligevel. Hvis vi er opmærksomme på portinsstørrelserne. Og måske løber en ekstra tur bagefter. For målet er stadig, at vi skal tabe os. Så det ligger sådan lidt implicit i denne tilladelse, at det er okay at spise alt i små mængder, fordi vi så alligevel ikke risikerer at indtage “for mange” kalorier.

 

Lyder det bekendt?

 

Har du måske selv været i sådan et livsstilsændrings-forløb? Hvordan er det gået? Ikke kun undervejs, men også i tiden efter.

 

Et forsigtigt gæt fra min side er, at du – både undervejs og efterfølgende – stadig tænker rigtigt meget på mad. Og får dårlig samvittighed, hvis du spiser noget “forbudt”. Eller “for meget”.

 

 

Det gør du, fordi en “livsstilsændring” OGSÅ er en slankekur!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Konstante tanker om mad opstår, fordi du har opstillet regler og restriktioner omkring hvad, hvornår og hvor meget du må spise.

 

Og så er det ligemeget om du kalder din slankekur for en “livsstilsændring” eller om du er på en af de navngivne slankekure som fx. Ketose, Sense, 5:2 eller hvad de nu kalder sig.

 

For en begrænsing på fx. mængde er også en begrænsning!

 

Og begrænsninger og forbud medfører én ting: Mere fokus på det, vi prøver at begrænse eller forbyde.

 

Det fungerer lidt ligesom hvis jeg siger: “Du må ikke tænke på en lyserød elefant!”

 

Jeg vil vædde med, at en lyserød elefant ikke var i dine tanker for 10 sekunder siden. Men fordi jeg nu her fortalt dig, at du ikke må tænke på dét, kan du ikke lade være.

 

Det forbudte er altid ekstra spændende, og det gælder også, når det kommer til de madvarer, som vi har besluttet er “usunde” eller “dårlige” for os.

Og det er ikke noget, du selv kan styre. Hvis først du har besluttet at noget er forbudt og forkert, så vil det blive ved med at tiltrække dig med en nærmest magisk kraft.

 

Du er nødt til at give helt slip på slankekurs-mentaliteten
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Når vi overfører det til mad og slankekure, så betyder det i meget korte vendinger, at du først slipper fri af det konstante madfokus, når du giver helt slip på reglerne for hvad du må spise og gør ALLE fødevarer tilladte.

⠀⠀⠀⠀

Jeg ved, at det kan lyde overvældende at du må spise alt, på alle tidspunkter, i alle mængder.

 

Især hvis du går rundt med en masse sort/hvide tanker om sund & usund mad og har et ønske om vægttab.

 

Et fokus på vægttab kan i sig selv blokere for, at du får et mere afslappet forhold til maden og din krop.

 

Og hvad er et vægttab værd, hvis det resulterer i yoyo-vægt, negativ kropsopfattelse, selvhad og eller revselse?

 

Det er dér den vægtneutrale tilgang kommer ind og kan hjælpe dig der er TRÆT af at tænke på mad 80-100% af tiden.

 

Når vi stopper med at spise ud fra et ønske om at ændre vores krop, giver det plads til, at vi kan arbejde vores handle- og tankemønstre, uden at blande hvad vi spiser sammen med følelsen af, at være forkert.

 

Vil du gerne have hjælp til at stoppe overspisning og samtidig give helt slip på restriktionerne, så du kan leve et liv uden mad-frygt?


Kontakt mig for at høre mere om dine muligheder for 1-til-1 coaching, eller tilmeld dig mit e-kursus i at stoppe overspisning.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ navnetraek_sort

No comments yet

No comments yet. Feel free to be the first one to leave a comment.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Previous post

VÆGTNEUTRAL SUNDHED