HVAD JEG SPISER PÅ EN DAG I KARANTÆNE ⎮ Intuitiv spisning uden restriktioner!

Jeg bliver aldrig så tynd som jeg drømmer om

Jeg bliver aldrig så tynd som jeg drømmer om

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Efter jeg gik “all-in” på at få et bedre forhold til mad og stoppe med at overspise, tog jeg en del på. Min vægt toppede på et tal der er højere end jeg nogensinde havde forestillet mig, at den skulle op på.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Men efter mange års kamp med min krop, konstant sult og et generelt usundt forhold til mad vidste jeg, at jeg var nødt til at acceptere, at min krop er større end jeg havde lært mig selv at stræbe efter. Og i stedet fokusere på at lære mig selv at kende og lære at elske mig selv. Så det var der jeg startede.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Selvom jeg vidste, at det jeg gjorde var det rigtige, var det svært at se en krop jeg inderligt ønskede var tyndere, blive endnu større.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Men efter knap 6 måneder uden nogen form for restriktioner begyndte min sult at aftage, mine tranker kredsede ikke længere om mad og min vægt begyndte at falde.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg ved ikke om jeg havde forventet, at jeg med øget selvaccept og selvkærlighed også ville få en ny opfattelse af min ideelle krop. Havde jeg forventet, at jeg slet ikke længere ville ønske, at jeg havde en slankere krop end tilfældet er?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det havde jeg nok.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var starten på en ny indre konflikt. Da min krop og mit ansigt langsomt begyndte at være mindre “puffy” i takt med at jeg tabte mig, følte jeg mig enormt lettet over det.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg landede på cirka den vægt jeg har nu, og jeg føler mig ganske fint tilpas her. Jeg mere selvsikker end nogensinde, og jeg har lært at sige fra hvilket giver mig en helt ny følelse af styrke og selvtillid. MEN jeg har stadig en lille stemme indeni der siger, at det da kunne være fedt hvis jeg tabte mig lidt mere.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det er som om det ønske om at være tyndere ikke går væk, selvom jeg godt ved, at det vil gå ud over min nye livskvalitet at “gå på kur”. Jeg ved, at hvis jeg er i et større, langvarigt kalorieunderskud vil jeg blive mere irritabel og jeg vil igen være mindre til stedet i nu’et, fordi tankerne vil kredse om mad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det kan selvfølgelig også gøres med baby steps. Siden det første vægttab der skete helt af sig selv i takt med at jeg lærte at lytte til min krops signaler og stoppede med at overspise, har jeg flere gange startet nogle små vægttabsforløb.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har endda også tabt mig lidt på en ganske fornuftig og sund måde. Dog kom jeg slet ikke i nærheden af den meget slanke krop jeg ser for mig som min “drømmekrop”. Vægttabet stagnerer naturligt efter de første 3-4 kilo. er smidt. Skal jeg forbi dét punkt, skal der lidt skrappere midler i brug.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har overvejet at stille op igen for at have noget der driver mig til det, men jeg ved også, at det arbejde jeg skal lægge i at stå på en scene igen måske vil fremprovokere nogle negative handle- og tankemønstre jeg endelig er blevet fri for. Så jeg tager et bevidst valg om ikke at gøre det. Men lysten er der! Og dét at lysten er der, kan føles som om jeg er dobbeltmoralsk.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ironien er jo, at jeg ER blevet MEGET mere opmærksom på den skadelige “diæt-kultur” vi lever i, og hvordan især kvinder holder sig selv tilbage i livet ved at have et overdrevent fokus på hvordan vi ser ud og hvor tynde vi er. Tænk hvis vi brugte al den energi og alle de penge vi bruger på at se godt ud på at dyrke vores venskaber og interesser eller fokusere på at blive dygtigere og klogere!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er stadig den dag i dag en indre konflikt hos mig. De ene øjeblik har jeg lyst til at tale om hvor skadelig vores kur-mentalitet er, og det næste har jeg lyst til at deltage i den!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Det har taget lang tid at indse, at den konflikt faktisk er okay

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Jeg har indset, at det er okay, at jeg BÅDE prøver at gøre opmærksom på det skadelige ved diæt-kulturen og SAMTIDIG ønsker, at jeg var slankere.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hvis du kan genkende den konflikt, så er det ger en lille påmindelse om at:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er okay, at der er en konflikt mellem dine bevidste holdninger og dine underbevidste drømme for din krop.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan godt mene, at en kvindes udseende eller vægt IKKE har det mindste at gøre med hvad hun er værd. SAMTIDIG med, at du gerne vil føle dig slank og fit.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Alle vores tanker og følelser, både de bevidste og ubevidste, er acceptable, værdige og gyldige. Vi behøver ikke skamme os over vores tanker, drømme og lyster. Lad os i stedet være reflekterende og ærlige omkring dem, lad os sætte ord på dem og give os selv plads til at udforske hvad der er rigtigt for os.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der er plads til den konflikt. Det skal der være. Den er måske endda et sundhedstegn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

For hvis man blot går fra den ene modpol til den anden misser man hele pointen: At det er okay at befinde sig et sted i midten af det hele, og finde sit eget ståsted.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Man kan nemlig godt elske sig selv og sin krop, selvom man ikke føler, at man er perfekt.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ navnetraek_sort

No comments yet

No comments yet. Feel free to be the first one to leave a comment.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Previous post

HVAD JEG SPISER PÅ EN DAG I KARANTÆNE ⎮ Intuitiv spisning uden restriktioner!