Guide: Sammensæt dit eget træningsprogram (bentræning)

Mine 8 Top Motivations Tips

img_0440
For English: Choose your language by clicking on the “translate” flag in the top right corner of your screen.

– – – – – – – – –

For både mig selv og langt de fleste at mine klienter, er den primære motivation for at starte med at træne og spise sundere af ren overfladisk karakter. Ja, sådan er det. Selvom der er mange andre sundhedsmæssige grunde til at dyrke motion og spise sundt, er udseende motivationsfaktor nummer 1 for de fleste.

Men derfor får vi heldigvis stadig glæde af alle de andre positive bivirkninger ved regelmæssig motion og sund kost, når vi lever den sundere livsstil. Udover at se bedre ud, føler man sig også sundere og fuld af energi.

Alligevel kan det til tider være svært at holde motivationen. Vi kender det alle sammen… Man starter stærkt ud og er klar på at kaste sig ud i hvad som helst, men efter dage, uger eller måneder, så mister man motivationen. Pludselig e det helt umuligt at slæbe sig selv afsted til træning, og det bliver en pizza fra den lokale til aftensmad. Jeg kender det fra både mig selv og de historier mine klienter fortæller. Og det er helt ok at det ikke altid er nemt, men desværre er en af de vigtigste faktorer for at opnå og vedligeholde en flot form og en sund krop, vedholdenhed. Det nytter ikke rigtig hvis man er megasund den ene uge og så falder af på den i 1-2-3 uger eller måneder. Men hvad stiller man så op? Skal man bare acceptere sin regnormerygrad og give op?

Selvfølgelig ikke! Det handler om at have den rette plan. Heldigvis har jeg gennem tiden samlet nogle gode tips, som hjælper både mig og mine klienter med at bevare motivationen når det er svært.

img_0597

Mine 8 top motivations tips:

 1. Vælg en træningsform og en kostform som du kan lide!
  Hvis du ser frem til din træning eller din frokost vil det øge sandsynligheden for at du holder ved.
 2. Resultaterne spiller en rolle
  Registrer dine resultater, så du kan bruge dem til at motivere dig selv! En ugentlig vejning, mål af kroppen, før/efter billeder eller et par “skinny jeans” du gerne vil kunne passe igen, er alle gode måleparametre for din udvikling hvis målet er vægttab, muskelopbygning eller vægtøgning.
 3. Tilmeld dig et event
  At have en deadline er en glimrende måde at holde dig selv til ilden. For mig har bikini fitness været en rigtig god måde at bevare fokus og presse mig selv udover hvad jeg troede var muligt, men mindre kan også gøre det. En strandferie hvor du ved du skal i bikinien, at komme i form til at deltage i et motionsløb, et event hvor du gerne vil se ekstra godt ud, et planlagt fotoshoot etc. er alle gode deadlines.
  Efter min mening fungerer det bedst med løbende at finde på nye deadlines/udfordringer, så man ikke får lyst til at smide alt det hårde arbejde på gulvet, når det første deadline er opnået.
 4. Variation holder gang i motivationen
  Både din hjerne og din krop har godt af variation. Så lav små ændringer i din træning hver gang. I forbindelse med styrketræning kan det være små ting som ændringer i sæt/reps, rækkefølgen og pauserne mellem øvelserne eller at variere imellem at bruge håndvægte, vægtstænger og maskiner.
 5. Skift program med jævne mellemrum
  Ind imellem kan det være fornuftigt at ændre din træningsrutine helt (mine online klienter får lavet nye programmer hver 4.-6.- uge)
  Det kan være et nyt program eller en helt ny træningsform, eksempelvis kan du prøve et nyt hold i fitnesscenteret eller løbe en tur i stedet for ét af dine ugentlige styrke- eller holdtræningspas.
 6. Få hjælp af en personlig træner
  At få hjælp af en personlig træner, selvom det bare et én eller to sessioner, kan gøre en kæmpe forskel og booste din motivation markant! En personlig træner kan fortælle dig hvad du skal arbejde på for at maksimere dine resultater, hvis du er gået i stå.
  Personligt har jeg tidligere været glad for at have en coach der laver mine kost- og træningsplaner og som jeg skal stå til ansvar for hver måned. Det fungerer lidt som en personlig træner, men er et billigere alternativ til et længere forløb. Du kan læse mere de online forløb jeg tilbyder lige her.
 7. Træn med en ven
  En træningspartner kan gøre SÅ meget for motivationen, og selvom jeg nu har styrketrænet i knap 7 år, så kan jeg i perioder stadig have brug for det skub og motivationsboost det giver, at have træningsaftaler. Hvis man finder den rigtige partner, så kan det være ligeså effektivt og bindende, som hvis man betaler en personlig træner, bare fordi man har brug for at have en fast aftale og nogen der står og venter på én.
  Det skrev jeg for nylig dette blogindlæg om.
 8. Når alt andet fejler…
  Hvis det er helt umuligt for dig at finde tid og motivation til 30 minutters motion 2-3 gange om ugen, så kan du i en periode nøjes med blot at øge dit daglige aktivitetsniveau. Gør rent i hele huset, gå til de ting du kan, tag cyklen til resten og brug trapperne hver gang!

img_0604

Har i nogle motivationstips i vil dele? Tilføj dem i kommentarfeltet!

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ navnetraek_sort

2 comments

 • Hvor ser du bare hammer godt ud mand! 9. punkt på motivationslisten: bare kig på et billede af dig, hvem vil ikke gerne se så laber ud?😏
  (okay, det lød lidt bedre inde i mit hoved🙊)

  nouw.com/lillelyng

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Previous post

Guide: Sammensæt dit eget træningsprogram (bentræning)