NEW IN / CLASSIC PETITE MELROSE

Det der bare IKKE må ske! / Min første gang som yoga lærer

For English: Choose your language by clicking on the “translate” flag in the top right corner of your screen.

– – – – – – – – –

1

I går havde jeg min første Hatha yoga-time som instruktør. Jeg var så heldig at undervise i de smukkeste omgivelser, og det var næsten umuligt ikke selv at være rolig og afslappet, når man får lov at undervise i hatha yoga under et Bodhitræ’s raslende blade. Bodhi-træet er ifølge Buddha-legenden det træ Siddhartha mediterede under indtil han efter 7 dage opnåede sin endelige erkendelse.

1

Timen gik rigtig godt og jeg fik en masse positiv feedback og enkelte konstruktive ting jeg skal forbedre – hvilket jeg var meget positivt overrasket over, eftersom jeg skulle undervise en hel 1,5 times session efter kun 5,5 dages uddannelse!

Der skete selvfølgelig også det undervejs som bare IKKE må ske – jeg skulle forevise en Butterfly-pose og idet jeg sætter mig i stillingen revner mine bukser!!! Heldigvis havde jeg da undertøj på, så måtte jo bare grine af det og fuldføre timen på trods. Hvad kan man ellers gøre? Gud hvor var det sjovt!

Stedet hvor jeg bliver uddannet hedder Yogi Hari’s Ashram og ligger i Miramar, Florida. Ca. 30 min. kørsel fra Miami og Fort Lauderdale.

Udover yoga-undervisningen har vi en masse spirituel undervisning med Yogi Hari, bestående af både meditation, chanting (ikke det jeg er allermest fan af, må jeg indrømme) og selvfølgelig undervisning i forskellige praktiske og spirituelle emner.

En dag foregår således:

Vi bliver vækket kl. 05:30 og samles kl. 6 hvor vi først har en times chanting og meditation, efterfulgt af en times spirituel undervisning.

8-10: Dagens første Hatha Yoga-session.

10-11: Morgenmad

11-12: Karma Yoga. Det er basically bare frivilligt arbejde på ashrammet og kan eksempelvis være rengøring, forberede aftensmad eller havearbejde. Jeg fortrækker personligt havearbejdet og nyder at komme ud i den smukke have med hænderne i jorden.

12-14: Pause og tid til selvstudier. De sidste par dage har jeg brugt denne tid på at øve mit program, men det er også her man har tid til at tage en lur, gå i bad eller gå en tur.

14-16: har vi  praktisk undervisning i chanting (kaldet Nada Yoga) og instruktion af de forskellige stillinger i Hatha-yoga (kaldet Asanas)

16-18: Her har vi dagens 2. Hatha-yoga session, hvor en af de studerende er underviser. I går var det mig og i dag er det en af mine roommates der skal på.

18-19:30: Aftensmad

19:30-21:30: Først endnu en times chanting og meditation, efterfulgt af en times spirituel undervisning.

Når dagen er slut er jeg altid fuldstændig færdig. Jeg har kun lige overskud til at børste tænder og tage nattøj på, og så besvimer jeg nærmest ind i en dyb søvn indtil vi bliver vækket igen næste morgen kl. 05:30. Det er ikke bare en dans på roser at blive certificeret yoga-instruktør…

2

navnetraek_sort

2 comments

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Previous post

NEW IN / CLASSIC PETITE MELROSE