Pre workout, dagens træning & post workout frokost

Update på formen, kost & træning // Ørkensafari på hesteryg

For English: Choose your language by clicking on the “translate” flag in the top right corner of your screen.

– – – – – – – – –

Denne uge har jeg haft nogle rigtig gode træninger. Min kondition er ikke helt hvor den har været, men lysten til træning har været der, og jeg har nydt mine træninger! Også selvom de har været i 1,5 time eller mere! Dét er en dejlig følelse <3

Kostmæssigt har jeg spist lige præcis som jeg havde lyst til. Det bliver ret automatisk noget med en sund base med masser af grønt og protein, suppleret med is, småkager og chokolade, haha!

Lige nu arbejder jeg med, at alt er tilladt. Jeg har opdaget, at jeg, hver eneste gang jeg spiser noget “usundt”, tænker: “Nu har jeg fortjent det her/givet mig selv lov, og jeg kan ligeså godt spise det hele. Og i morgen starter jeg med at spise sundt igen. Så skal det nok gå.”

Det har virket så naturlig for mig i mange år, at det er sådan “man” er nødt til at gøre det. For “man” kan ikke både være atlet/personlig træner og spise cookeis og chokolade hver dag, vel? Det er jo en af de ting, jeg altid har frarådt mine klienter at gøre. Det giver bare lyst til mere og er svært at håndtere hvis man gerne vil nå et mål med sin kost og træning.

Men det er gået op for mig, hvor forskruet et forhold til maden, den tankegang giver mig. Det ender med, at jeg spiser meget mere end jeg egentlig har lyst til, bliver propmæt og får lidt dårlig samvittighed. Derfor arbejder jeg nu med at acceptere min krop præcis som den er (for selvom jeg ikke længere har six pack og har et blødere look, så er jeg faktisk rigtig glad for min krop) og med, at jeg må spise slik og cookies og chokolade hver eneste dag – hvis jeg har lyst!

Når jeg spiser noget “usundt” og automatisk tænker “jeg må hellere spise det hele, og så starte forfra med at være sund i morgen” så er min reaktion nu, at jeg hælder en lille portion op, spiser det med nydelse og lægger resten væk. Hvis jeg stadig har lyst til det lidt senere eller i morgen, så kan jeg spise noget mere af det. Men for det meste bliver jeg virkelig mæt efter cirka 20 minutter, og så har jeg helt mistet lysten til mere.

Og når jeg handler, så prøver jeg at vælge mindst én “usund” ting, som jeg tager med hjem, så jeg altid har snacks i huset.

Det er fuldstændig omvendt af, hvad jeg nogensinde har gjort før. Jeg har ALTID været typen, der spiste til der ikke var mere tilbage og jeg var prop-mæt. Helt tilbage fra jeg var et lille barn kan jeg tydeligt huske, at jeg altid spiste 4 skiver toastbrød med smør og honning i stedet for 1 eller 2, og at jeg lavede og drak over en liter banan/vanilje smoothie når jeg kan hjem fra skole. Dengang var jeg virkelig tynd go aktiv, så jeg havde sikkert brug for energien, men nu hvor jeg er blevet voksen og bruger det meste af min tid i en bil, så er det nok meget godt at lære at mærke hvad jeg har lyst til, og at spise en fornuftig mængde.

Måske vil det resultere i en vægtøgning (gisp!) og måske ikke. Jeg vejer cirka det højeste jeg nogensinde har vejet +/- og det er lidt angstprovokerende at give slip og eventuelt lade vægten stige yderligere på et tidspunkt som dette, men jeg har brug for at kunne slappe af med maden og vælge til og fra efter lyst.

img_4043
img_4046

Træningen i går blev først to metcons i Crossfit Metalize, sammen med min veninde.

Først kørte vi denne workout:

img_4047

Jeg lavede sit ups, ring rows og lunges med 20 kg. og endte i tiden 16:07 min.

Efter en pause i solen kørte jeg 4 runder af:

 • 18 kcal assault bike
 • 12 C&J @ 25 kg.
 • 6-3 pull ups (6 reps første runde, 3 reps efterfølgende 3 runder)

Jeg kan ikke helt huske min tid, men det var i hvert fald hårdt! Men fedt at køre crossfit igen, og blive presset af at træne sammen med en der er i meget bedre form en jeg er lige pt. Jeg havde ikke tænkt mig at lave pull ups da jeg ikke føler jeg kan, men min veninde tvang mig til at gøre det, og selvom det var hårdt, så var jeg ikke helt så dårlig til det, som jeg går og bilder mig ind.

Senere på eftermiddagen kørte jeg ud i ørkenen hvor jeg og en anden veninde skulle på desert safari på hesteryg. Jeg fik æren af en meget fyrig araber, og det var virkelig en fed oplevelse at ride op og ned af sandbakkerne på sådan en hest. Området var også fantastisk, og vi red forbi både gede- og kamelfarme. Det var virkelig et besøg i det gamle Dubai! Vi har aftalt at vi snart skal tilbage igen og ud på en endnu længere tur i ørkenen… Jeg glæder mig allerede! :)

img_4030

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ navnetraek_sort

6 comments

 • Siri

  Kjære Amanda, hvor er det spennende å lese om din utvikling på dette felt (ikke nødvendigvis fettprosent eller kg, men også mindset). Du kjenner helt sikkert til diverse studier på området, da mange har skrevet om dette før. En mindre kjent profil, Sohee Lee, skriver faktisk overraskende godt om det samme tema på sin blogg ut fra egen erfaring med binge eating. Les f.x http://soheefit.com/stricter-is-not-better/, hvis du ikke allerede har. Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Kære Siri
   Tusind tak for tippet, jeg må ind og læse med hos Sohee Lee, hun ser ud til at have en meget spændende blog der er værd at læse. Tak igen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Så godt et indlæg 😊Helt fantastisk at læse dine tanker om kost og lyst … noget vi alle kan lære af nemlig at lytte til kroppen og det er bare så vildt svært og angst provokerende , jeg øver mig inu og glæder mig i at blive bedre og bedre hen ad vejen 😊Så dejligt at høre at det kan lykkes , tak for du deler det på bloggen 😊😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Selv tak søde Anne Mette. Dejligt at du også arbejder med de samme ting, og føler at det bliver bedre hen ad vejen. Jeg er sikker på, at det lykkes for os begge :) <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej Amanda. Denne udvikling klæder dig så godt! Både fysisk og psykisk. Du virker mere oprigtig, tilbærmelig og ærlig. Dejligt!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Tusind tak Natascha. Det er jeg rigtig glad for at høre, at du synes! <3 :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Previous post

Pre workout, dagens træning & post workout frokost