En dag i mad

Tanker om mad

For English: Choose your language by clicking on the “translate” flag in the top right corner of your screen.

– – – – – – – – –

Jeg eksperimenterer stadig med min kost.

Lige for tiden betyder det slik stort set hver aften, men jeg sørger stadig for at få godt med grønt og protein et par gange om dagen. Jeg føler allerede at mit forhold til mad er begyndt at blive mere afslappet og jeg begiver mig med helt små skridt væk fra min automatiske tankerække, når jeg spiser noget usundt… Den lyder noget i retning af: “Nu har jeg endelig lov. Så kan jeg ligeså godt spise det hele nu hvor jeg endelig må. Jeg ved jo, at det kun er nu jeg har lov. I morgen går jeg på diæt igen, og er helt striks.”

Det har været og er stadig lidt overraskende hvor dybt den tankerække sidder i mig. Jeg har altid tænkt på mig selv som en ret fleksibel person, som kunne træde ind og ud af min sunde livsstil når jeg ville. Jeg har aldrig ment, at jeg var fanatisk eller bange for mad. Selv under konkurrence-diæt. Men når jeg tænker over det nu, så har jeg jo stort set altid endt med at spise mere end jeg egentlig havde lyst til, når jeg spiste hos mine forældre, var til fødselsdag, brunch eller andet… Fordi jeg tænkte, at det er “nu eller aldrig!”. Og efter at have levet sådan i knap 6 år kan jeg nu mærke, at det ikke tiltaler mig mere…

Jeg vil lige slå fast, at ikke ser mig selv som spiseforstyrret. Jeg mener ikke at jeg lider af (tvangs)overspisning, ortoreksi eller lignende. Mine tankemønstre giver egentlig god mening i forhold til, at jeg har brugt de sidste mange år af mit liv på at stille op, blogge om kost og træning og levet af at være personlig træner. Nu trænger jeg bare til at udfordre mine vaner og tankemønstre. Det tror jeg kan være rigtig sundt at gøre, hvis maden fylder meget uden nogen reel grund.

Jeg tror rigtig mange kan genkende nogle af de ting jeg skriver, og at spiseforstyrrelser kommer i mange grader. Mit personlige problem er ikke større end, at det kan håndteres af mig selv. Med en max. vægt på ca. 86 kilo til mine 179 cm. har jeg aldrig været meget overvægtig, og selvom jeg har været syg med angst og stress, så har maden ikke været mit hovedproblem, kun en slags ventil. Og det har jeg altid været ret bevidst om. Jeg er heldigvis blevet bedre til at reagere når jeg føler mig presset og stresset, og ved, at det er dér jeg skal fokusere, hvis jeg pludselig prøver at søge tilflugt i maden.

En anden tankerække jeg har opdaget er, at jeg tænker: “Hvis jeg nu tager til træning og træner rigtig hårdt, så er det okay at jeg tager ud og spiser burger/køber slik/småkager/is osv. bagefter. Så har jeg gjort plads til det.”

Jeg ved ikke om det er en slags ubevidst protest mod det sidste der gør, at min træningsmotivation er så minimal for tiden. Måske?

I hvert fald er det de tankemønstre jeg aktivt prøver af gøre mig fri af nu. Så jeg spiser slik næsten hver dag. En stor eller lille mængde, alt efter hvad jeg ha lyst til. Og ingenting, hvis jeg ikke har lyst til det. Det kræver virkelig meget energi at mærke efter og analysere sig selv hele tiden, men jeg tror det er godt givet ud i sidste ende.

Jeg er derudover blevet ramt af en overvældende træthed her de sidste par dage, men har udover ovenstående projekt også haft en hektisk uge med virkelig mange klienter.

Efter at have haft nogle semi-stille måneder på arbejdsfronten (det havde jeg virkelig brug for) besluttede jeg for et par uger siden, at jeg var klar til at knokle igennem igen. Og nu har jeg atter en fuldt booket kalender fra morgen til aften. Men det har kunne mærkes, og i går (fredag) havde jeg bare brug for at trække stikket heeeelt… Jeg sov længe og brugte stort set dagen i sengen med en bog. Var kun lige oppe for at gå ned i supermarkedet og handle ind.

I dag har jeg været noget mere aktiv. Startede ud med et smut på Starbucks efterfulgt af 45 minutters gåtur langs vandet i Dubai Marina. Derefter stod den på træning af to klienter, så min egen træning, et besøg hos en veninde som jeg skal passe hund for de næste par dage og senere i aften skal jeg i biografen og se den nye Fast & Furious.

Og i morgen starter så en ny arbejdsuge med lige knap 40 klient-timer booket ind so far… Jeg skal også være hundepasser, så måske jeg kan komme ud på nogle gode gåture ind imellem alle klienterne. Der er i hvert fald ikke de store forventninger til mine træninger i næste uge. Gætter på at jeg kommer afsted 3-4 gange. Vi får se.

img_4154

img_4153

img_4152

navnetraek_sort

No comments yet

No comments yet. Feel free to be the first one to leave a comment.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Previous post

En dag i mad