Jeg flytter IKKE hjem!

Kom med: En dag som Personlig Træner i Dubai!

img_3735

For English: Choose your language by clicking on the “translate” flag in the top right corner of your screen.

– – – – – – – – –

Som personlig træner i Dubai arbejder jeg som regel 6 dage om ugen, med skiftende arbejdstider og alt mellem 1-10 klienter pr. dag.

I dag vil jeg tage jer med på en typisk arbejdsdag hvor jeg har 5 klienter fordelt på en morgen- og en aftenblok.

Mit ur ringer 05:15, og en halv time senere er jeg på vej til Dubai Marina, hvor dagens første klienter bor. Omkring kl. 06 parkerer jeg bilen, og starter med en times gåtur rundt langs vandet. Det prøver jeg at gøre et par gange om ugen, når vejret er godt. Marinaen er særligt smuk i de tidlige morgentimer, og nu hvor det begynder at blive varmere (i april er det oftest 30-40 grader midt på dagen) er det perfekt at få klaret gåturen når det stadig er køligt.

img_3740img_3739
img_3733

Normalt har jeg 3 morgenklienter i Marinaen, 4 dage om ugen. I dag har jeg kun to, da den ene er på ferie. Da de bor i gå-afstand fra hinanden, lader jeg bilen stå, og går fra den ene til den anden, i de 30 minutter jeg har imellem dem. Marinaen er et af de få steder i Dubai, hvor der er fortove og det er nemt at gå omkring, så det udnytter jeg!

Med dagens 5 klienter og i gennemsnit 20 minutters kørsel mellem hver + ud og hjem x 2, så det bliver hurtigt til mange timer i bilen i løbet af en uge. Det tager jeg med, for pausen mellem klienterne er også meget rar. Men jeg savner den motion jeg plejede at få med cyklen som transportmiddel, så det er skønt når det er muligt at gå omkring i stedet for at køre.

Begge dagens morgenklienter har jeg haft i meget lange forløb. Den ene har lige haft 2 måneders pause, men inden da havde jeg hende 3-4 gange om ugen i 6 måneder. Den anden har jeg haft 3 gange om ugen siden juli.

Hende der er på ferie er en af de klienter jeg har haft kortest tid. “Kun” siden November.

Over halvdelen af mine nuværende klienter startede hos mig i juli/august 2016. Det er en af de virkelig store fordele ved at være personlig træner her, sammenlignet med i Danmark. I Danmark havde jeg også selvfølgelig også lange forløb, men det var mere typisk, at mine klienter blot ønskede at lære nogle værktøjer til at varetage deres træning på egen hånd, evt. med løbende opfølgninger på ugentlig eller månedlig basis. Her i Dubai derimod, er forløbene er meget langvarige, med et højt antal sessioner (2-5) pr. klient pr. uge. Jeg prøver i nogle tilfælde at få mine klienter til også at træne uden mig, men det er i de fleste en udvikling der tager laaang tid. Jeg har pt. 11 aktive klienter, og i gennemsnit 25-30 sessioner pr. uge.

Kl. 9:30 er dagens to første sessioner overstået, og næste klient er først kl. 17.

Hvis ikke jeg har været i træningscenteret om morgenen, er det som regel nu jeg kører til træning. Jeg er sjældent i træningscenteret i mere end 1 time, og i dag var ingen undtagelse. Hele dagens program var overstået på 50 minutter!

Dagens træningsprogram:

Opvarmning: 20 min. incline walk

Styrke: (ben & glutes)

A1: Smith squat 3×10
A2: DB hip thrusts 3×15

B1: Bench reverse lunge 3×10 til hvert ben
B2: DB romanian deadlift

C: Seated leg curl m. 3 sek. hold 3×10

D: Seated hip adduction 3×15

img_3744 img_3743

At træningen er overstået på cirka en time, efterlader god tid til at bruge dagen på hvad jeg har lyst til.
Ærligt, så ender jeg ret ofte med at køre hjem og tage en lur, haha!
Men er vejret godt, kan jeg også godt finde på at smutte på stranden eller til poolen.

Ellers er det også i timerne midt på dagen at jeg spiser frokost med mine venner og veninder, tager på shopping i de store malls, handler ind i supermarkedet, food prepper og alt det andet praktiske.

Jeg gør ikke selv rent derhjemme, vi har i stedet en maid der kommer og klarer det cirka hver 14. dag. Det er ret billigt her i Dubai, så det er en luksus man faktisk har råd til, og det gør hverdagen lidt nemmere. Mange af de daglige indkøb klares faktisk også via en app, nu jeg tænker over det. For tiden food prepper jeg heller ikke, da jeg får alle mine måltider lavet og leveret af FuelUp. Men det er kun nogle uger endnu, da det er en ret dyr luksus. Så er det mere fornuftigt at bruge tiden på at lave maden selv.

img_37121

Men med et job som mit bliver man ret god til at prioritere sin tid. Selvfølgelig skal man gå på arbejde og holde sig i form, men det er også rart at have så meget fritid som muligt, så man kan nyde alle fordelene ved at bo i et land som Dubai. I weekenden var jeg for eksempel på Desert Safari, og tidligere har jeg brugt fridagene i vandland på Atlantis @ The Palm, ved poolen på Palm Jumeriah og på road trips til Abu Dhabi for at se den ikoniske Sheikh Zayed Mosque og for at heppe til en flok Jet Ski konkurrence.

img_3742 img_3741

Efter min middagspause er det blevet tid til dagens sidste klienter. I dag har jeg 3 stk. mellem kl. 17-21.
Jeg drikker altid en kop kaffe på vej til min første klient, både morgen og aften.

img_3720

Den første aftenklient i dag træner jeg hjemme i træningsrummet i hendes villa. Det er et veludstyret home gym med smith maskine, squat rack, bænke, kabelstativ og frivægte. Hun bor nær stranden i Jumeirah, så ind imellem består vores træningspas også af powerwalks langs stranden.

Næste klient træner jeg i Fitness HQ, som er et større træningscenter. Det er her jeg selv træner, og altså også har enkelte af mine klienter. Denne klient har skoliose og da vi startede med at træne var hun meget præget af smerter. Efter en måned var hendes smerter stort set væk og nu – 8 måneder senere – er hun stadig smertefri. Vi laver fortsat en del bevægelighedstræning, men derudover kører vi en styrkeløft protokol med squat, bænkpres og dødløft.

img_37091

Dagens sidste klient er en lokal mand. Ind imellem træner hans kone også med. De træner i deres home gym, som også er super veludstyret med en multimaskine til rows/pulls/press/leg extensions/leg curls, løbebånd, frivægte og meget andet. Denne session varer oftest kun 30-45 minutter, da de altid har travlt med at komme videre i dagens program. Kompromiset er, at vi til gengæld træner meget intensivt.
Kl. 20:45 lokal tid slutter denne arbejdsdag, og cirka 20 minutter senere er jeg hjemme.

Jeg falder som regel i søvn på et tidspunkt mellem kl. 22-23, og det var så den dag :)

Hvorfor er det fedt at være personlig træner i Dubai?

Mine klienter er meget forskellige, og jeg elsker at spørge ind til deres liv og hvad de laver her. Det er så spændende med al den variation og årsagen til, at folk har valgt at bosætte sig i en by som Dubai. Jeg har enkelte europæiske klienter fra Storbritannien og Frankrig, en fra Syrien/Libanon, en fra Pakistan, en fra Afrika (husker ikke hvilket land) og en del lokale emiratier (hvoraf de fleste kvinder går på arbejde og blandt mine muslimske klienter er det 50/50 om de går med tørklæde eller ej. Lidt anderledes end jeg havde forventet inden jeg kom hertil.). Jeg er også så heldig at være blevet personlig træner for en ung kvinde fra Dubais kongefamilie.

Variationen i mine klienters baggrund, hverdag, forudsætninger og målsætninger gør, at jeg sjældent keder mig og at det altid er inspirerende at gå på arbejde. Der er også stor forskel på hvilket træningsudstyr vi har til rådighed, og derfor stiller jobbet konstant krav til at jeg fornyer mig og finder på nye ting. Jeg er eksempelvis for nylig begyndt at inddrage boksetræning samt en højere grad af massage og udspænding og i mine træningssessioner. Udspænding og manuel terapi har jeg i et eller andet omfang altid brugt, men jeg er begyndt at bruge det mere og mere, og boksetræning er noget helt nyt jeg aldrig tidligere haft brugt i forbindelse med personlig træning. Men med begrænset udstyr til rådighed er det jo en fantastisk træningsform hvor jeg som træner også selv skal være aktiv. Og så er det sjovt! :D

Tidligere har min udvikling som træner været afhængig af kurser og min grunduddannelse, og det er sjovt at blive kastet ud i en helt ny måde at træne klienter på og udvikle sin trænerstil undervejs i takt med, at nye behov opstår.

Nogle dage føler jeg lidt at mit job i Dubai er “et kald” fordi, der er så stort behov for en god sundheds- og træningskultur hernede. Som personlige trænere kan vi være med til, at folk der ellers er stillesiddende og/eller overvægtige og i risiko for at udvikle kroniske smerter eller livsstilssygdomme kommer i gang med en sund og aktiv livsstil. Jo flere der begynder at træne regelmæssigt, jo mere udbredt vil det blive og jo flere mennesker vil vi have hjulpet med vores tilstedeværelse. Pengene man tjener er helt okay og en skattefri tilværelse er rar i et par år, men for at jeg er glad og lykkelig i mit arbejde, har jeg altid haft brug for at føle, at jeg gør en forskel. Og det gør jeg i særdeleshed her! :)

Vil du vide mere om hvordan det er at være personlig træner i Dubai?

Læs også indlægget “TOP 10: Derfor er det optur at være personlig træner i Dubai”

Er du personlig træner og overvejer du at flytte til Dubai?
Så er du mere end velkommen til at kontakte mig hvis du har spørgsmål eller vil høre mere om hvad jeg synes om jobbet hernede!

Min arbejdsgiver Revolution Fitness ønsker at ansætte yderligere 2-3 kvindelige personlige trænere i 2017 og jeg formidler meget gerne kontakten, svarer på spørgsmål osv. hvis nu nogen skulle gå og overveje at blive min nye kollega :) Man skal være forberedt på en del kørsel og have lyst til at starte på en 2-årig kontakt med gode forhold, fast minimumsløn, betalt telefon og tilskud til benzin (som btw koster under 4 kr./literen).

På teamet er vi allerede nu 4 danske, kvindelige trænere og der kommer endnu en dansk pige på teamet i juli. Desuden er to af ejerne også danskere, så selvom Dubai er langt fra Danmark, er der altid nogen man kan mødes og spise svine-frikadeller med, hvis den er helt gal! ;)
Udover danskere er resten af kollegerne fra Storbritannien, og miljøet i Dubai er meget internationalt. Ud af de 7 millioner indbyggere i De forenede arabiske emirater er 6 millioner expats, altså udlændinge, fra hele verden.

6 Kommentarer

  • Ida

    Hvor lyder det bare interessant og hvor må det være rart at følge sine klienter så længe :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Hej ☺️
    Først vil jeg lige sige at det er super sej blog du har, det er rigtig spændene at følge lidt med i dit liv.
    Men nu kommer vi til mit spørgsmål, jeg kunne rigtig godt tænkte mig at uddanne mig til personlig træner så jeg vil gerne høre hvor du har taget din uddandles henne?? Og så er drømmen helt sikkert at komme til Dubai og arbejde. Så jeg er selvfølgelig også lidt nysgerrig på hvad man kan tjene og hvad man ca. Skal regne med at bruge til regninger altså huslej, bilforsikring og sådan nogle ting. Jeg håber du har tid til at svare.

    Mvh Josefine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Hej Josefine

      Mange tak for de søde ord :)
      Hvor er det spændende at du har planer om at uddanne dig til personlig træner og drømmer om at komme til Dubai og arbejde. Jeg kan kun sige “Go for it!”
      Jeg er uddannet fitnessinstruktør gennem SATS Skolen og har derefter taget en proffesionsbachelor i Fysioterapi på Metropol, så jeg har ikke en decideret personlig træner uddannelse.

      Dog er vi netop nu ved at indlede et samarbejde med Fitness Institute i Danmark, og ved jeg at en række af vores andre personlige trænere har taget deres uddannelse gennem dem.

      Jeg tjener et sted mellem 20-50.000 kr. skattefrit pr. måned, alt efter hvor mange timer jeg arbejder. Dertil kommer en betalt returbillet til Danmark hver år + 30 dages betalt ferie.
      Så der er gode penge at tjene, hvis man vil arbejde for det :)

      I husleje skal du regne med mindst 3,500-5000 AED pr. måned (ca. 7-10.000 kr.) alt efter om du leder efter et værelse eller en hel lejlighed.
      Du kan leje bil for ned til 1200 AED inkl. basisforsikring.
      Mit firma betaler telefon, benzin, sundhedsforsikring, visaomkostninger osv.

      Hvis du vælger at starte på uddannelsen, så må du endelig kontakte mig når du er færdig. Så skal jeg nok hjælpe dig med at komme i kontakt med virksomheden jeg arbejder for :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Terese

    Hej Amanda
    Jeg arbejder i Danmark som holdinstruktør i diverse funktionelle hold og har nu sabbatår fra skolebænken. I den forbindelse overvejer jeg at arbejde som instruktør i udlandet, men er i tvivl om man også kan arbejde som holdinstruktør i eksempelvis Dubai. Ved du om der er muligheder for det? og evt. hvordan og hvor?
    Super fin blog! Vildt spændende at læse om!
    Mvh. Terese

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Hej Terese

      Jeg vil tro det er muligt, måske på et resort eller større hotel?
      Ved desværre ikke hvordan eller hvor, og tror ikke Dubai er det mest oplagte valg til netop dét job. Ville nok i stedet kigge på job som aktivitetsguide hos de større rejseselskaber.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg flytter IKKE hjem!