Beach Day

Road trip til Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi

img_2974

For English: Choose your language by clicking on the “translate” flag in the top right corner of your screen.

– – – – – – – – –

I går eftermiddags kørte vi en tur til hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater, Abu Dhabi, for at besøge Sheikh Zayed Grand Mosque. Det er en tur på cirka en time hver vej.

Moskeen er verdens 3. største moske, og et stykke ikonisk islamisk arkitektur. Den er opført mellem 1996 og 2007 og jeg har ladet mig fortælle, at alt hvad der er guld, er ægte guld. Derudover er der næsten udelukkende brugt naturlige materialer materialer såsom marmor, ædelsten, krystal og keramik.

Vi tog derud om fredagen, hvor moskeen åbner for besøgende kl. 16:30, efter den store fredagsbøn er afsluttet.
Vi ankom omkring 17:30 og det viste sig at være et helt perfekt tidspunkt. Vi fik set moskeen i dagslys, hørte bønnen ved solnedgang og fik også set den smukke bygning i mørket hvor den oplyses af spotlights.

Jeg fik desværre ikke taget så mange gode billeder, da batteriet på mit spejlreflekskamera var dødt og jeg måtte nøjes med en iPhone med pladsmangel. Virkelig ærgeligt! Men inden jeg tog derud, havde jeg besøgt denne hjemmeside og der finder i de smukkeste billeder af arkitekturen og i kan se kontrasten mellem hvordan moskeen ser ud i daglys og efter solnedgang.

Det var samtidig min første oplevelse med at have abaya på. En abaya er en løs kjole der kan bæres over almindeligt tøj, og er almindelig i mange muslimske lande. I f.eks. Saudi Arabian skal kvinder bære abaya når de færdes i offentligheden. Der er ikke regler om den slags i De Forenede Aramiske Emirater, medmindre man færdes på religiøse steder som i moskeen. Så nu fik jeg endelig prøvet det!

Når man besøger Sheikh Zayed Grand Mosque, udlånes abayaer helt gratis ved indgangen, så man behøver ikke tænke over dresscoden inden. Det var fint at vi blot havde hætten på og håret ude, så længe vi ikke var indenfor. Da vi gik ind i selve moskeen skulle også vores hår være dækket til.

Kommer i nogensinde forbi Abu Dhabi, så er Sheikh Zayed Grand Mosque bestemt et besøg værd!

fullsizerender-2 img_2978

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beach Day