Effektiv bentræning på kun 28 minutter! #2

Når jeg bare ikke gider at træne…

17264848_10154437588469632_5382515842690349918_n

For English: Choose your language by clicking on the “translate” flag in the top right corner of your screen.

– – – – – – – – –

I går aftes havde jeg sådan en dag, hvor jeg følte mig helt udmattet og slet ikke orkede at træne.
På trods af, at jeg i en lang periode har spist super sundt og fået mine 8 timers nattesøvn hver nat, følte jeg mig bare helt udmattet.

Så efter mine 3 formiddagsklienter droppede jeg træningscenteret, kørte jeg hjem og tog en lur, inden jeg skulle tilbage på arbejdet senere samme dag. Jeg havde yderligere 2 klienter om aftenen, og havde egentlig besluttet at jeg efterfølgende bare ville tage hjem og sove videre… Men på vejen ud af døren besluttede jeg alligevel, at jeg ville sætte mig på en cykel og i det mindste lige nappe 30 minutters cardio.

Da det var overstået havde jeg egentlig planer om at tage hjem… Men så var smith maskinen fri, og jeg tænkte jeg jeg lige kunne nappe 3 sæt af en KILLER øvelser jeg havde lavet med en af mine klienter tidligere på dagen. Den er nærmest en hel mini-workout i sig selv, da hvert sæt giver totalt 60 reps!

Da det var klaret var jeg jo alligevel så godt i gang, så nappede liiiige to øvelser mere med fokus på glutes og baglår. Bare fordi jeg havde lyst :)

Ind imellem handler det bare om at gøre hvad man lige føler for i øjeblikket. At sætte forventningerne til sig selv helt lavt, og bare gøre et eller andet. Noget der føles så nemt og som så lille en indsats, at det ville være fjollet og nærmest pinligt ikke at gøre det. En lille smule er langt bedre end intet, og ind imellem kommer træningslysten så snigende helt af sig selv. Det var i hvert fald min oplevelse i går og mange gange tidligere :)

Programmet:

  • 30 min. cykling lvl. 10-12
  • 3×10 2 smith squats + 2 split squats venstre ben + 2 split squats højre ben
  • 4×10 smith RDL
  • 3×15 weighted hip thrusts

Det tog mig lidt over en time alt i alt.

Selvom jeg holder af min træning, så har jeg også lange perioder, hvor jeg bare ikke gider. Det her er ikke første gang, langt fra. Alligevel ender jeg aldrig med at blive væk fra træning i en længere periode. Hvordan gør jeg det?

For det første, så er det jo lidt mit job at være i nogenlunde form. Selvom man godt kan være en god personlig træner og selv være i dårlig form, så foretrækker jeg, at jeg i et vist omgang udstråler at jeg også kan praktisere hvad jeg beder andre om at gøre.

For det andet, for at sige det som det, så har jeg lidt ryggen mod muren. Læs min historie her. Jeg ved, at min træning holder mit sind og min krop velfungerende. Jeg har nok et følsomt sind og bliver endnu mere stresset og smådeprimeret, hvis jeg ikke træner. Jeg har aldrig været medicineret mod hverken angst eller depression, og jeg tror fuldt ud, at grunden til at jeg både nu og dengang det var værst kunne komme igennem uden, er min træning. Den fik mig ud af det dengang, og den har været en del af mig siden.

I “dårlige” perioder som nu, er en gåtur oftest det eneste jeg magter. At gå eller lave cardio i 20 minutter er ambitionsniveauet, og når jeg så først er i gang og aktiviteten mindsker min følelse af træthed eller stress, så bliver jeg ved eller supplerer med lidt vægttræning bare fordi jeg har lyst.

Og jeg ved, at det på et tidspunkt nok skal gå væk igen, og så er jeg tilbage. Fuld af energi, motivation og træningsglæde!

17361920_10154437588514632_7628848332382820658_n

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Effektiv bentræning på kun 28 minutter! #2