24. Januar: Bryst & skulder på programmet!

25. Januar: Nedbryder løb muskelmassen i ben og booty? + Cardio & Abs Workout

_bcl7920

For English: Choose your language by clicking on the “translate” flag in the top right corner of your screen.

– – – – – – – – –

Med 8 klienter plus et møde på dagens program, havde jeg egentlig ikke planlagt at træne… Udover at jeg skulle have presset 30 min. let cardio ind et sted.

Men motivationen var der, så endte med 2×10 min. rask gang til morgen og derefter 60 min. intervalløb, sprints & incline walk på løbebåndet, efterfulgt at 9 sæt øvelser til maven.

For nylig fik jeg følgende spørgsmål i kommentarfeltet:

“Jeg har flere steder læst, at man skal undgå løb, hvis man vil opbygge muskler i bagdelen, da løb kan nedbryde muskelmassen, men er dette korrekt?”

For at besvare spørgsmålet har jeg ikke ledt i litteraturen, så det kan godt være det er undersøgt og beskrevet og jeg tager fejl, men… Min personlige erfaring fra både mg selv og mine klienter er, at løb ikke i sig selv nedbryder muskelmasse.

Hvis forudsætningerne for muskelopbygning er i orden (hvis du indtager nok kalorier, vægttræner og restituerer tilstrækkeligt), så vil du stadig kunne bevare og opbygge muskelmasse selvom du supplerer med løb.

Personligt er jeg i perioder rigtig glad for at løbe, og jeg har blandt andet løbet mindst et halvmarathon om året siden 2011 (dog ikke i 2016, men nappede til gengæld to i 2015)… Mit håb var ærlig talt, at alt det løb ville reducere muskelmassen på benene. Men mine ben er altså stadig min mest dominerende muskelgruppe…

Det er langt fra altid, at jeg orker at lave højintens intervaltræning (sprint/plyo workouts) osv. som ellers skulle være dét der “holder på muskelmassen” og måske endda kan give lidt ekstra glute-gains. I stedet består min cardio oftest af roligt løb, cykling, crosstrainer og powerwalks… Men min erfaring er altså, at det ikke gør nogen forskel hvad man vælger. Så længe der suppleres med styrketræning og den rette kost.

Jeg har lignende erfaring fra de af mine klienter, der har kombineret kost- og styrketræningsprogrammer med løbetræning. For eksempel lavede jeg jo for nylig et indlæg om Charlotte der trænede sig op til en hurtig debut på halvmarathon samtidig med, at hun opnåede en fyldigere, fastere bagdel.

Så ud fra min erfaring er påstanden ikke korrekt. Men jeg har som sagt ikke undersøgt om der findes egentlig evidens på området.

Min egen træning:

Min træning i dag bestod som sagt af først 2 x 10 min. rask gang på løbebånd i forbindelse med to af mine morgenklienters opvarmning.

Senere på formiddagen tog jeg tilbage i centeret hvor jeg klarede først 60 min. på løbebåndet, efterfulgt af 9 sæt mave.

Cardio:

– 10 x 2 min. gang (5,5% m. 6 km/t) + 1 min. løb (5,5% m. 10,5 km/t.)
– 5 min. gang (5,5% m. 6 km/t)- 8 x 20 sek. “sprint” (5,5% m. 12,5 km/t) + 10 sek. pause
– 16 min. gang (5,5% m. 6 km/t)

Mave:

– Decline sit ups 3×15
– Planke 3×30 sek.
– Alternating toe touches 3×20

_bcl7714

Fotograf: Irfaan Khan
I samarbejde med Bodylab.dk

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24. Januar: Bryst & skulder på programmet!