05:30 AM - morning workout

Test dig selv: Er du stresset?

Sponsoreret indlæg

De der kender min historie ved, at jeg tidligere har været nede med stress. Jeg var meget ung da det ramte, og det forfærdelige er, at jeg siden har skulle arbejde hårdt for igen at kunne fungere under pres. En smule stress er nemlig godt, det får os til at yde ekstra når det kræves.

Men det er vigtigt, at vi efter en presset periode får tid til at træde et skridt tilbage og restituere, så stressen ikke bliver kronisk. Kronisk stress er enormt usundt, og på et eller andet tidspunkt vil de fleste der er kronisk stressede bukke under for det, ligesom jeg gjorde. Det er så nemt bare at blive ved med at presse sig selv, uden at stoppe op og mærke efter.

Krifa har lavet denne video hvor du kan teste din opmærksomhed og tage en stress-test:

Min historie endte heldigvis godt, fordi jeg relativt hurtigt reagerede på, at jeg havde fået stress. Jeg var så “heldig” at jeg også begyndte at få angstanfald, hvilket gjorde mig opmærksom på, at noget var helt galt. Heldigvis havde jeg en enorm støtte i min familie som sørgede for at anerkende mine symptomer og som opsøgte hjælp på mine vegne. Jeg tror ikke, at jeg på daværende tidspunkt selv havde været i stand til det.

Samtidig var jeg på et sted i mit liv, hvor det var muligt for mig at opsige mit job og vende hele mit liv på hovedet, så jeg kunne indrette det på en måde der fungerede for mig. Det er nu over 5 år siden, og de ændringer jeg foretog dengang var første skridt til der hvor jeg er i dag.

Jeg har valgt at være meget åben omkring min sygdomshistorie med stress og angst, men jeg ved også, at det er et tabu for mange. Og selvom jeg er så åben omkring det, har jeg stadig skulle kæmpe med uforstående arbejdsgivere, studiekammerater og kollegaer gennem årene.

Min erfaring er, at andre ikke opdager at man er stresset men nærmere reagerer negativt på, at man måske ikke længere helt er sig selv. Derfor er det så vigtigt, at man selv mærker efter!

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

05:30 AM - morning workout