Opskrift: Broccolibrød (LCHF)
En af de første LCHF/ketose-venlige opskrifter jeg har prøvet af og er faldet for, er dette virkelig lækre, saftige og velsmagende broccolibrød. Smager perfekt toppet med masser af økologisk smør, et par skiver god ost eller et tykt lag kokosolie ;)
Ingredienser til 1 stort brød (12 portioner):
- 380 g. broccoli
- 150 g. squash
- 100 g. cheddar (33%)
- 80 g. affedtet kokosmel
- 45 g kokosolie
- 10 æg (medium/large)
- 2 spsk. psyllium HUSK
- 1-2 tsk. havsalt
- 1/2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Broccoli og squash hakkes fint i en foodprocessor og kommes i en stor skål. Cheddar rives på rivejern og kommes ned til grøntsagerne. Smelt kokosolien og tilføj den til blandingen sammen med kokosmel, havsalt, HUSK og bagepulver. Rør det hele godt sammen og tilføj æggene. Rør igen, indtil du har en ensformig masse.
Smør en brødform godt med smør eller kokosolie og hæld blandingen i.
Bagetid er 35-45 minutter på 170 grader. Jeg anbefaler, at holde øje med brødet ind imellem, så det ikke får for meget.
Makroer pr. portion ved 12 portioner:
Kalorier: 188 kcal
Protein: 12 g.
Kulhydrat: 2,3 g.
Fedt: 14 g.
Det ser SÅ lækkert ud! Det må jeg prøve snart :-)
http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk