1. uge med ketose

Opskrift: Broccolibrød (LCHF)

En af de første LCHF/ketose-venlige opskrifter jeg har prøvet af og er faldet for, er dette virkelig lækre, saftige og velsmagende broccolibrød. Smager perfekt toppet med masser af økologisk smør, et par skiver god ost eller et tykt lag kokosolie ;)

Ingredienser til 1 stort brød (12 portioner):

  • 380 g. broccoli
  • 150 g. squash
  • 100 g. cheddar (33%)
  • 80 g. affedtet kokosmel
  • 45 g kokosolie
  • 10 æg (medium/large)
  • 2 spsk. psyllium HUSK
  • 1-2 tsk. havsalt
  • 1/2 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

Broccoli og squash hakkes fint i en foodprocessor og kommes i en stor skål. Cheddar rives på rivejern og kommes ned til grøntsagerne. Smelt kokosolien og tilføj den til blandingen sammen med  kokosmel, havsalt, HUSK og bagepulver. Rør det hele godt sammen og tilføj æggene. Rør igen, indtil du har en ensformig masse.

Smør en brødform godt med smør eller kokosolie og hæld blandingen i.
Bagetid er 35-45 minutter på 170 grader. Jeg anbefaler, at holde øje med brødet ind imellem, så det ikke får for meget.

C6060F5A-D2D9-4816-B7B9-174947341DC3_zps8031yxga
AD3F17C5-17C6-47B2-87B8-EB021A459E61_zpsxow1cylf
A75E8CBD-0189-45F4-BE27-C9A4504CDA0A_zpsyvsstruv

Makroer pr. portion ved 12 portioner:

Kalorier: 188 kcal
Protein: 12 g.
Kulhydrat: 2,3 g.
Fedt: 14 g.

68449B72-B39A-42C2-915C-F58A0FD6AB73_zps55w7jief

1 Kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1. uge med ketose