Leg Day Baby!

Lader du din motivation styre af vægten?

Min erfaring som personlig træner og kostvejleder er desværre, at rigtig mange lader deres motivation styre af hvad vægten siger.

Det er enormt uheldigt, eftersom vægten kan stige pga. rigtig mange ting, såsom hormonelle udsving, væskeophobninger i musklerne efter hård træning (DOMS), stress, søvnunderskud, øget kulhydratindtag osv. osv.

Et godt eksempel er mig selv og min vægt, der altid har levet sit helt eget liv. Efter 1,5 uges diæt er min udvikling som i ser på billederne…

 photo D1B8F349-3AD1-4643-ADFF-EA06E54A61EE_zpsgkvxue9k.jpg

Venstre: mandag d. 12/10 – 78 kilo.
Højre: onsdag d. 21/10 – 79,8 kg.

Jeg har fulgt min diæt & passet min træning og jeg ser fremskridt i spejlet. Men vægten er steget med næsten 2 kilo…

Jeg ved heldigvis af erfaring, at en eller anden dag, så slipper det. Men tænk hvis jeg lod mig påvirke og lod det have indflydelse på min kost eller træning, at vægten lige for tiden er højere end ved start? Ville jeg så nogensinde nå i mål?
Riiiiiigtig mange mister gejsten hvis de oplever dette. Men udsving på vægten er altså helt naturligt, og det er svært at styre hvornår de kommer… Selvom det generelt er dumt at veje sig dagen efter en cheatday med masser af kulhydrat og salt ;)

Stol på processen, find glæden i at arbejde med din krop, og hold ved! Så skal resultaterne nok vise sig… Når tid er :)

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ navnetraek_sort

4 Kommentarer

 • Gitte

  Dit indlæg kommer som kaldet knokler fortiden ca 12 timer i ugen i gym og vægten stiger kun så dejligt med lidt motivation til at fortsætte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Det er jeg glad for at høre Gitte! :) Ingen grund til at give op, resultaterne skal nok vise sig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt indlæg Amanda :) Det er så vigtigt at tænke på, at vægten bare er et tal.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kunne ikke være mere enig! Og hvor ser du bare godt ud.
  Jeg har været på diæt siden 1 september nu (blød start, men dog alligevel). Vægten har kørt op og ned, stået stille og jeg ved ikke hvad. I lørdags sagde vægten så -1,6 kg. siden start, men synes min form er langt bedre, så nogen gange skal man bare stole på processen. (selv om jeg da bestemt ikke synes det var sjovt den dag vægen sagde +2,5 kg. på en uge :P)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Leg Day Baby!