Sommerprojekt: Dag 3/25

Sommerprojekt: Eksempel på en refeed-dag

Det er min erfaring, at det er svært for mange, at finde ud af hvordan man kan gøre det der med refeed, på en fornuftig måde.

 photo A797AF73-FB47-4468-A459-AD6C1B783D6F_zpsiqr6noj9.jpg

For mig har et refeed-måltid 3 formål:

1. At tilføre mere energi til en træt krop, så den kan optimere restitution og performance til træning og andre aktiviteter.

2. Et fast afbræk fra den trivielle diætmad, så man har noget at se frem imod, på en længere diæt.

3. En mulighed for at “være med” i sociale sammenhænge, selvom man er på diæt.

Nu lå denne spisedag jo på 2. dag af projektet, og min krop er derfor ikke slidt og mine depoter var ikke tomme endnu, så jeg begrænsede mig lidt mere, end jeg måske normalt ville gøre. Især i starten af dagen. Et trick jeg dog altid bruger er, at jeg sørger for at få mindst 500 g. grøntsager, på et tidspunkt i starten af min refeed-dag. Når man er vant til at spise mange grøntsager, er det svært at blive ordentligt mæt af de mere energitætte ting, hvis ikke man lægger en bund inden, og det kan lede til overspisning. Det er i hvert fald min personlige erfaring.

Jeg har planlagt det så smart, at min refeed altid er om lørdagen, og min lange løbetur ligger søndag. På den måde, får jeg tanket kroppen op til den lange løbetur aftenen inden, oooog den ekstra energi jeg indtager, bliver brugt fornuftigt dagen derpå. Win-win ;)

Kosten som den så ud i går:
 photo Skaeligrmbillede 2015-07-19 kl. 10.34.25_zpsfgbzwmls.png

Jeg var i biografen efter sushi, og havde egentlig besluttet, at jeg ikke skulle have slik eller noget. Men så havde de jo altså aaaalle de forskellige proteinbarer fra Nutramino… Og de lokkede! ;)

Jeg ser den slags proteinbarer som rent slik, men dog et bedre valg af slik end eksempelvis bland selv. Jeg mener godt, at man kan tåle almindeligt slik engang imellem, men jeg mener ikke at det bør være hver uge, og så er en proteinbar eller to et fint alternativ, når/hvis man skal hyggespise på refeed-dagen. Normalt foretrækker jeg dog en portion vaniljeskyr med frugt, rosiner og nødder :)

Husk at i kan følge med “live” på Snapchat: “amandalouisedk”:) photo 244B7C1C-64A3-48AD-87B6-97E16BD626FB_zpssgzdbk1m.jpg

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerprojekt: Dag 3/25