Turen går til: Ibiza!

Kostplan på budget

Jeg har besluttet at jeg skal spare lidt på madbudgettet i de næste måneder…
Jeg bor alene, men har et madbudget på omkring 5000 kr. pr. måned, og det føler jeg er lidt i overkanten ;) Inklusiv i dette madbudget er alle udgifter til at handle mad, drikke og kosttilskud, men også byture og det at spise ude.

 photo 266229A4-88A5-4159-B21A-B89711D07C8C_zpshcvlmber.jpg

Byturene er meget sporadiske, og jeg bruger meget få penge på dette. Jeg vil dog budgettere 400 kr. til dette pr. måned, og de penge jeg ikke bruger, vil jeg så spare op.

Jeg elsker at spise ude, og specielt bruger jeg mange penge i kantinen på studiet, samt på sushi. Her vil jeg skære ned, så jeg spiser ude max. 2 x pr måned. Jeg vil budgettere 300 kr. til dette pr. gang = 600 kr. pr. måned.

Jeg har lavet følgende kostplan, med fokus på at få sund, nærende og billig mad:
 photo Skaeligrmbillede 2015-06-11 kl. 09.41.28_zpshksfpjwo.png

“Broccoli, dybfrost” er ikke nødvendigvis broccoli, men kan være alle former for grøntsager. Jeg foretrækker grønt på frost, da det er nemt, billigt og ikke så nemt bliver for gammelt og må smides ud.

“Kylling, brystfilet” er ikke nødvendigvis kylling, men kan være alle former for fedtfattigt kød/fjerkræ/fisk i høj kvalitet. Jeg vil primært gå efter kød på tilbud eller i store mængder, og fryse det ned. Jeg spiser dåsetun max 1 x pr. uge.

Jeg vælger almindelig yoghurt naturel til mit post-workout/snackmåltid, i stedet for skyr, da jeg føler at skyr-priserne er stukket helt af. Og når jeg alligevel putter proteinpulver i, er der ingen grund til at jeg ruinerer mig selv på at købe den dyre skyr som koster cirka det dobbelte pr. liter.

Madbudget for 4 uger/28 dage:

Morgenmad & “Diverse”:
Havregryn: 3 kilo til 12 kr/kilo  = 36 kr.
Æble: 28 stk. x 2 kr. = 56 kr.
Banan: 28 stk. x 2 kr. = 56 kr.
Proteinpulver: Har jeg hjemme
Mælk: 8 liter x 6 kr./liter = 48 kr.
Yoghurt naturel: 8 liter x 15 kr./liter = 120 kr.
Kanel: 1 x 5 kr. pr. pose
Perfekt SØD: 1 x 32 kr. pr. flaske
Valnødder: 280 g. til 15 kr. pr. 100 g. = 45 kr.
Mandler: 700 g. til 12 kr. pr. 100 g. = 84 kr.

Totalt: 482 kr./4 uger

Frokost & aftensmad:
Frostgrønt: 22,4. kg til 20 kr./kilo = 448 kr.
Olivenolie: 560 g. pr. måned til 20 kr./0,5 liter = 22 kr.
Kød/fisk/fjerkræ: 5,6 kg. til 100 kr./kg. = 560 kr.

Totalt: 1030 kr./4 uger

Kosttilskud:

Morgen:
Multivitamin
2000 mg. Omega3
Vitamin C
Mælkesyrebakterier

Efter træning:
Vitamin C + Vitamin B

Aften:
Magnesium
Vitamin D
Kalcium
Zink
Chrom

Budget til kosttilskud: 500 kr. pr. måned da jeg har mange af tingene hjemme allerede, og bare skal supplere op løbende.

Hvis denne plan holder vil jeg kunne leve godt og sundt for 3012 kr./4 uger inklusive alt. Selve madplanen er budgetteret til blot 1512 kr./28 dage.
Den giver hele 1928 kalorier fordelt på blandet andet 144 g. protein, 800 g. grønt og 200 g. frugt dagligt. Dermed får man de nødvendige mikronæringsstoffer og en passende mængde kalorier og protein, hvis man er mig :D
Planen kan naturligvis tweakes og tilpasses til den enkelte, i forhold til vægt og aktivitetsniveau.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ navnetraek_sort

8 comments

 • Mette

  Virkelig godt indlæg! 5000 kr. på et madbudget, wow!! :D
  Jeg er pt igang med at indsamle boner her i juni for at få et overblik over hvor meget jeg egentlig bruger, for synes det virkelig som vanvittigt meget! Førhen brugte jeg mellem 1800 og 2500 kr. på mad, men tror det er lidt højere pt., pga. jeg er på kostplan, ved det ikke?

  Ift. det med yoghurt + proteinpulver i stedet for skyr er det jo vildt smart og budgetvenligt, og klart noget jeg overvejer! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Ja, 5000 kr. på madbudgettet lyder vildt, men det løber hurtigt op for mig. Jeg spiser meget, går efter mad i høj kvalitet og kan også godt lide at spise ude.. Føler dog også at madpriserne generelt er steget voldsomt over det sidste års tid – i hvert fald prisen på de gode, sunde ting.

   Dejlit at du kunne bruge tippet med yoghurt og proteinpulver. Der er virkelig mange penge at spare :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøjj hvor ser det kedeligt ud :-D

  Men fedt at du er så ordentlig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Haha, det er nok smag og behag. Jeg synes det ser læææækkert ud med alle de havregryn og frugt :D
   Men har også for længst vænnet mig til at spise meget af det samme :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Amanda

  Som altid meget inspirerende indlæg – tak! :)
  Jeg kom sådan til at tænke over den mængde kalorier du indtager. De 1928 er det nogle du fast indtager uanset hvor meget motion du dyrker?
  Så vidt jeg kan forstå dyrker du en del cardio, og jeg tænker, at hvis du f.eks. forbrænder 400 kcal, lægger du så disse til dit indtag? – ellers er du jo principielt nede på ca. 1528 kcal, og det virker ikke af så meget eller?

  Jeg spørger af ren nysgerrighed, da jeg selv træner en del, og ofte tænker over, at jeg ikke tror, at jeg giver min krop nok næring når jeg træner – Ikke i forhold til at spise usundt men i forhold til ikke at spise nok.

  Vh. Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Ja det vil det være. Med et sushimåltid hver 14. dag bliver gennemsnittet jo også højere end de 1900-ish. Men det er ærligt kun sådan cirka, at jeg følger mængderne. For mig er programmet mere en guide til hvilken type fødervarer mine måltider skal bestå af. Om jeg så spiser 80 eller 120 g. havregryn fra dag til dag, tja.. Føler jeg mig sulten spiser jeg mere, føler jeg mig ikke sulten, spiser jeg måske lidt mindre.

   Jeg kan gøre det på denne måde, fordi jeg kender min krop og dens signaler godt.

   Hvis du er i tvivl, så vil jeg anbefale dig at gøre det på den måde du beskriver ovenfor, så du sikrer dig at får den rette mængde energi til at understøtte din træning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Amanda.
  Det er første gang jeg ser din blog, og må sige det var et nyttigt og godt indlæg. Nu har jeg ikke kigget rundt på sin blog, men jeg kunne godt tænke mig at vide, om du har lavet et indlæg med alle de kosttilskud du tager? Eller er har du 8 forskellige bøtter med hver sin pille i? Gad godt se et billede af dem alle, hvis du har et indlæg med det nemlig.
  Hilsen Emma :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Previous post

Turen går til: Ibiza!