Dagens træning: Back & glutes on fire!

Cardio: Incline intervaller på løbebåndet

Sommeren er på vej, og jeg har derfor besluttet at skrue lidt op for min cardio igen :)
Nu har jeg holdt knap 2 måneders pause fra daglig cardio, og lysten er kommet tilbage, så afsted med mig!

Planen er, at lave 30-60 minutter 6-7 dage om ugen. Primært intervaltræning, men også i form af almindelig løbetræning eller powerwalks. I går aftes stod den på 45 min. incline walk på løbebåndet med 5,5% og 6,0 km/t.

Her til morgen blev det også til incline walk. Denne gang dog lidt anderledes: 30 minutter med 6,0 km/t. delt op i 3 blokke á 10 min:

Blok 1: 10 min. m. 5,5% hældning
Blok 2: 10 x 45 min. ON : 15 sek. OFF m. 15% hældning
Blok 3: 10 min. m. 5,5% hældning

Jeg holder selvfølgelig IKKE fast i båndet undervejs (med undtagelse af lige når jeg hopper af/på)! Læs mere om hvorfor i dette indlæg.

 photo 0E6CE220-C807-4C04-8D8B-4FFB1FE19A22_zpslywtimcd.jpg

2 Kommentarer

  • Bibi

    Hej:-) Du har inspireret mig til at prøve powerwalk, så nu spørger jeg dig om råd for er ret ny indenfor det. Har altid tænkt at det at “gå” var doven træning, men må da sige at pulsen kommer op. Jeg går dog ikke på løbebånd men udendørs, i fladt alment og lettere bakket terræn.
    Men nu til spørgsmålet: For jeg er lidt i tvivl om jeg går hurtigt nok til det kaldes powerwalk? Jeg går ca. 5,5.-6 km på 45 minutter – gad vide om det bare er “rask gang” og slet ikke giver noget som helst
    på kondi kontoen? Har ikk pulsur.

    Så ja: Ved du hvor mange km i timen der er ideelt ca for en kvinde at gå med ? Ved ikke hvor mange km du når på 45 min fx? Du er self. i langt bedre form end jeg er, hehe ;)
    Men jeg prøver at give de gas ;)

    Jeg er 170 høj og med ret lange ben hvis det gør en forskel? Håber du har et bud på et svar.

    Og tak for en rigtig rigtig god blog, du er så sej.
    – B

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Hej Bibi

      Personligt går jeg med omkring 6,0-6,5 km/t når jeg går udendørs. Det bliver omtrent 5,5-6 km pr. time. Ved jeg heller ikke om det kvalificerer som en rigtig powerwalk – sikkert ikke – men det er det tempo jeg går bedst i, og det har givet mig de ønskede resultater.

      Så jeg anbefaler at du bare går i et rask tempo, og så lader være med at gå så højt op i om det er ægte powerwalk eller ej. Kan du mærke pulsen kommer op, så er det fint. Føles det alt for let, så gå lidt hurtigere :) Det behøver ikke være mere kompliceret end det.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens træning: Back & glutes on fire!