Peak week: Dag 6 - Indvejning!

Mine tanker efter Loaded Cup

 photo DSC_35835_zpsr5syxbzh.jpg

Loaded Cup 2015 var en stor oplevelse! Også selvom jeg desværre ikke faldt i dommernes smag, og der ikke blev nogen finale til mig. Føler mig selvfølgelig lidt skuffet, for jeg synes virkelig at jeg kom med nogle gode ting, men samtidig havde jeg opnået det jeg ønskede, allerede længe inden jeg trådte ud på scenen! For mig var Loaded Cup et skridt på vejen.

Jeg har lært SÅ fra jeg stillede til DM første gang i 2012, til DM i 2013 og frem til nu. Men det har været en lang rejse med op- og nedture, og jeg var slet ikke tilfreds med mit forløb eller min sceneform de to forrige gange. Hverken op til, på scenen, eller bagefter.

 photo 11096658_10152783226959632_7880692153291702826_n_zpsmxi6ekb4.jpg

Og det har irriteret mig, for jeg vidste, at jeg kunne gøre det bedre! Jeg vidste, at jeg sad med redskaberne til at have et godt forløb og ende på scenen i den rette form for mig. Men i denne verden, er der stor forskel på at sidde med al denne viden, og så på rent faktisk, at kunne føre den ud i praksis…

Mit mål med denne diæt var først og fremmest at komme tilbage i form, efter et år hvor min krop havde givet mig big time payback, for hvordan jeg havde behandlet den i alt for mange år forinden. On/off season, cheatDAYS, nemme løsninger, for lidt søvn, for meget arbejde og stress… Alt det man nu gør, fordi man ikke vil acceptere at man ikke kan ALT på én og samme tid.

Undervejs i min diæt følte jeg, at jeg var så godt med fysisk og mentalt, at det kunne være fedt at slå to fluer med ét smæk, og få opfyldt en anden drøm jeg havde: At stå på scenen til Loaded Cup. Jeg tror, at de fleste danske atleter kan nikke genkendende til, at det er er drøm for mange af os. Den konkurrence er bare symbolet på noget stort :)

 photo DSC_35313_zpsxjxovz9f.jpg

At jeg ikke faldet i dommernes smag er som det nu er. Det er en del af det, at konkurrere i en sport som denne. Jeg føler mig som en vinder alligevel :)

Denne gang var jeg nemlig fuldt ud tilfreds med min egen form, og på scenen havde jeg det rigtig godt med at vise den frem! Jeg har gennem dette forløb opnået den krop og det mindset ønsker. Kan ikke udpege én væsentlig ting jeg ville ændre ved mig selv, og selvom min fysik ikke faldt i dommernes smag, ville jeg ikke bytte det jeg har for noget.

Idealer kan heldigvis være mange ting, også når det kommer til vores kroppe. Hvis jeg kan stå som symbol for at være sund, stærk og få det bedste ud af det man har, så gør jeg det med glæde!

 photo normal_DSC_35395_zpscmey9ntl.jpg

Jeg har arbejdet knaldhårdt, haft mig selv med hele vejen og haft det så godt som man overhovedet kan have det på diæt. Og jeg endte på scenen i præcis den form jeg havde ønsket mig, med en fedtprocent på 11 og følelsen af virkelig at være SUND og I FORM.

Men jeg elsker også at træne. Hårdt. Mine lår er store og stærke, fordi jeg tvinger dem til at være det. Fordi det gør mig glad at være stærk. Og jeg vil ikke bytte den glæde for en medalje.

 photo DSC_35216_zps7aiqqlk6.jpg

Samtidig vil jeg ikke kritisere mine konkurrenters arbejde eller dommernes måde at dømme på. For vi har nok bare forskellige kropsidealer, og det er helt ok :)
Som min kære Anna Warrington altid siger: “Bare fordi nogen bedre kan lide æbler, er der jo bestemt ikke noget galt med at være en pære” :) ❤️

Loaded Cup var bare et skridt på vejen for mig. Jeg har sat mig nye mål, fordi mål motiverer mig og driver mig fremad. Det vigtigste mål er, at jeg vil beholde min flotte, sunde krop. Jeg regner med at komme lidt mere i kageform som ugerne går, men der er ingen off-season her. I dag gør jeg som jeg har lyst til: spiser en masse havregryn og sover igennem ;) Fra i morgen er jeg tilbage i træningscenteret.

Det er en livsstil, og jeg glæder mig til at fortsætte med at sprede budskabet om sundhed og balance i krop og sind. Det behøver ikke være enten eller, og det føler jeg, at jeg har bevist i weekenden. Finale eller ej!

 photo DSC_35087_zpszaucskb0.jpg

navnetraek_sort

10 comments

 • Mette

  I mine øjne er du en kæmpe vinder! Du står SÅ skarpt! Kæmpe respekt herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Kropsmæssigt er vi langt fra hinanden, men det er så inspirerende at følge dig på IG og følge med på din blog. Jeg kigger ofte forbi flere gange om dagen for at se, om du evt. har skrevet et nyt blogindlæg :)

  Sikke nogle flotte billeder – og en skam, at du ikke gik videre til finalen, men som du selv skriver, så er du stadig en vinder! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej! Synes du har gjort et pisse flot stykke arbejde og er så beundret over din viljestyrke og motivation. Ved du hvorfor det var dommerne ikke var “til dig”? Det skal nok siges jeg er virkelig overhoved ikke inde i den verden, men synes da du er pisse flot, så hvad gjorde forskellen?
  Tak for at du har dejligt din rejse :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten

  Sikke noget…. Jeg syntes at du gjorde det pissegodt, Du stod flot og strålede smukt.. Og selvom der var krydset fingre, syntes jeg alligevel at du fyldte scenen godt i forhold til de andre konkurrenter, Ingen tvivl om at tiltrods for at der var heppet på dig, virkede det som et stærkt felt. Ikke kun i din klasse, men i det hele taget. Men som du selv skriver, så var det en oplevelse og et skridt mod din mål, så mon ikke at de sikkert kan lide pære næste gang ;-)

  Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvorfor er der kun et par enkelte som har håret oppe?, for visuelt vil det fremhæve ryggen og resten af det øvre del.. Dertil så ryggen heller ikke helt tosset ud ;-) for ikke også at nævne de ben og skulder :innocent:

  Men fed show at se og skidegodt gået ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Du ser smuk ud!
  Ved du hvad der faldt i dommernes smag? Hvad var deres feedback til dig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej Amanda. Sikke et velskrevet og velreflekterende indlæg. Jeg synes, at du er smukkere end dem alle sammen. Din krop er misundelsesværdig!! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super flot form Amanda og er du gal en udstråling.
  Så dejligt at høre at du har fundet en sund balance, det ville jeg ønske flere atleter gjorde. Kæmpe thumbs up herfra !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Tusind tak for de søde ord Mette! :)
   Håber du har en skøn tur til USA. Du ser skarp ud som altid! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Tusind tak for en inspirerende blog!
  Jeg mener jeg læste, at du ikke væskudtømte til konkurrencen, men kan du skrive lidt om hvordan I fitness-eksperter “normalt” gør det op til sådan en konkurrence både med mad og træning? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Louise

   Selv tak :)

   Det er helt korrekt at jeg ikke væskeudtømte.
   Puha, jeg tror ikke der er noget “man” normalt gør.
   Det er meget individuelt hvad man som atlet eller coach har af viden og erfaringer, og alt besluttes jo ud fra den enkelte.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Previous post

Peak week: Dag 6 - Indvejning!