Træning, træning

Jeg tager en pause

 photo 4D809311-1508-4A6D-9954-B46DE98C48DF_zps4v0gmqk2.jpg

Til torsdagens 2. træning var jeg så uheldig at vrikke lidt om, i forbindelse med noget intervalløb. Det har resulteret i, at jeg har fået en lille forstrækning på ydersiden af min højre læg.

Det er ikke noget der gør ondt, og jeg var ude at løbe en rolig 4 km. tur i morges uden problemer. Men jeg kan mærke det. Og jeg ved det bedste jeg kan gøre er, at give det ro.

Det falder egentlig meget godt sammen med at kroppen, trods denne uges lidt lettere træninger, i stigende grad føles træt og udmattet.

 photo C2DA9C6A-AD09-4338-AA11-38B7FA311E2C_zpsebomhobx.jpg

Vægten er stabil på 74 kilo, hvor den faktisk har ligget siden mandagen efter konkurrencen. Appetitten er under kontrol og mine træninger er ok. Men jeg har været lidt oppustet, følt mig lidt væskefyldt og har følt, at jeg burde tage den med ro til træningerne. Det har jeg så gjort, men alligevel er mit energiniveau langsomt faldende, i stedet for stigende.

For mig at se ,er alt det ovenstående små advarselstegn fra kroppen om, at jeg bevæger mig lige på kanten af at være i eller ude af balance. Høje fysiske og mentale krav stresser kroppen og hovedet, og jeg har udsat min krop for begge dele igennem de sidste mange uger og måneder. Jeg føler jeg har været god til, at stille passende høje krav til mig selv, sådan at jeg ikke røg ud af balancen. Men når der stilles høje krav over så lang en periode, så er det nok meget naturligt, at kroppen og nervesystemet på et tidspunkt begynder at blive slidt, og have brug for en pause.

Så jeg har besluttet, at jeg i dag træner som planlagt (løb i morges og rygtræning i eftermiddag) men fra lørdag til og med næste fredag, holder jeg en hvileuge.

 photo D2CC7F85-584A-4386-B145-A2136C2D1195_zpsbuivycnu.jpg

Ugen bliver inspireret af principper fra Anna Bogdanova’s bog “Skyhøj forbrænding”, men jeg freestyler også lidt.

Planen for hvileugen:

Kost:
Jeg holder fast i hvad jeg plejer at gøre:
Får protein til alle måltider, indtager en passende mængde kulhydrater og godt med sunde fedtstoffer. Derudover vil jeg fortsat spise mange fødevarer der optimerer og beroliger immunforsvaret, eksempelvis: frisk ingefær, urtete/grøn te, citroner, grapefrugt, grøntsager, C-vitamin, kanel, hvidløg, avocado, laks og valnødder.

Jeg skal dog til polterabend lørdag og brunch søndag, og her vil jeg spise som jeg har lyst, og nok også indtage alkohol.

Træning:
Jeg følger Uge 1 af hjemmetræningsprogrammet fra bogen “Skyhøj Forbrænding” og supplerer med en daglig gåtur (helst fra morgenstunden).
Det er muligt, at jeg også tager til nogle Mobility-sessioner i Crossfit Copenhagen i løbet af ugen.

Søvn:
7-9 timers søvn, hver nat.

Målet:
Målet er, at give kroppen ro, hvile og at lade den finde tilbage i sin egen naturlige balance.
Jeg føler ikke, at jeg endnu er ude af balance, men jeg bevæger mig på kanten. Jeg ønsker at give kroppen et break, hvor den i ro og mag, kan komme helt i balance igen :)

Det bliver en udfordring ikke at træne hårdt og tungt og 2 gange dagligt i den kommende uge. Jeg har en lillebitte frygt for, at blive tyk af at holde en hel uges pause. Selvom jeg jo godt ved, at det faktisk virker modsat. At den stress jeg udsætter min krop for ved IKKE at holde pause, på sigt kan gøre, at jeg tager på. Det må jeg huske undervejs :)

2 Kommentarer

  • Ida

    Amanda, et spørgsmål som jeg nu har tænkt lidt længe over: hvad er din fedtprocent?

    Jeg kan se, at du omkring konkurrencen var helt nede på noget, der ligner 10-12 procent (sorry, hvis det er forkert), og det er jeg med på er til konkurrence, men hvad med til daglig?

    Jeg har netop fået målt min fedtprocent til 25, hvilket jeg fik af vide var rigtig fint og i den lave ende af normalen. Samtidig fik jeg af vide, at en fedtprocent på under 21 er lavt, så jeg tænker: hvis du ligger på en 12 procent, er du så ikke undervægtig og dermed i en eller anden form for farezone? :)

    Du må ikke tage det som kritik, da det er et reelt spørgsmål fra en, der ikke ved en disse om fedtprocent og sådan.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amanda Louise

      Jeg ved ikke hvad den ligger på pt. Et sted mellem 15-18 vil jeg tro.
      Den var ganske rigtigt omkring 11 til konkurrencen.

      En fedtprocent på 25 ville jeg kategorisere som normal. Kvinder bør generelt ligge et sted mellem 18-28.
      Men “normal” & “lav” er relative begreber, når det kommer til fedtprocent. Sådan er det generelt med sundhed og hvad der er sundt/usundt. Alt er relativt.

      Der er mange andre faktorer der spiller ind på, om man er i en usund eller en sund zone.
      Jeg mener personligt, at min fedtprocent netop nu er lige hvor den skal være. Sidste sommer havde jeg en fedtprocent på 25.
      Da vejede jeg 86 kilo, og havde problemer med astma, allergi og overaktivt immunforsvar. Min krop har det uden tvivl langt bedre nu, trods at fedtprocenten er lavere :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træning, træning