Diæt: 16. status

Eksempel på en refeed-dag

Jeg tænkte at jeg ville lave dette indlæg for at give lidt inspiration til, hvad man kan spise på en såkaldt refeed-dag. Eller som inspiration til, hvad man kan spise hvis man bare gerne vil leve sundt og spise godt samtidig :)

Tidligere har refeed eller “spisedag” for mig, budt på burger, fries, bland-selv, kage… You name it. Men efter jeg var syg sidste år, gik jeg min kost efter i sømmene, og har langsomt opdaget, at når jeg havde disse sukker-orgier, så blev jeg både oftere syg, mere træt og kæmpede med cravings i flere dage efter.

Så på denne diæt har jeg valgt at skære alt det ud af min kost. Jeg nød lidt i julen og har spist bland-selv en enkelt gang siden jeg startede på diæten, men jeg synes ikke det er det værd, og stille og roligt har jeg mistet lysten til det. Så nu lader jeg bare være :)

Jeg prøver også at sørge for kun at spise til måltiderne, så jeg ikke bare snacker mig gennem dagen og spiser alt hvad jeg kommer forbi ;)

Mine cravings i løbet af ugen er ting som kaffe med mælk, skyr, bananer, ost, sushi og havregryn, så det er det jeg fylder op med om lørdagen.

Denne lørdag stod på:

Måltid 1:
– 2 kopper kaffe med minimælk
– Pukka-te
– Friske jordbær
– Havregryn med proteinpulver, minimælk, kanel, banan, blandede rå nødder, 1/2 æble og rosiner.

 photo 36D45C19-F6D9-47CE-B036-8FEC34CC0935_zpsc8a26pvy.jpg

Måltid 2:
– Blandet salat med agurk, grøn pesto, majs og soltørrede tomater.
– Sandwich af proteinbolle fra Lidl, smurt med pesto og fyldt med 125 g. økologisk ost, 90 g. hamburgerryg, lidt salat.

 photo 6A01496B-08C4-4D09-942F-54C02AA79D26_zpskuusugc3.jpg

Måltid 3:
– 500 g. Cheasy skyr med smag, toppet med rosiner og nødder
– En kop kaffe med minimælk
– Chokoladefirkanter af 85% chokolade, smurt med økologisk peanutbutter, et drys Sukrin Gold og bananskiver

 photo 9A91F09B-A7CD-44C0-BF65-543A329AB9FA_zpsddlsxgnv.jpg

Måltid 4:
Kærlighedssushi på Izumi <3

 photo 8CAE4F04-B779-491D-80A2-866DD007C149_zpskordemzu.jpg

 photo 3AACA073-6D61-458F-BFB9-0B341439949A_zpscxuhrvda.jpg

Måltid 5:
– Chokoladefirkanter af 85% chokolade, smurt med økologisk peanutbutter og toppet med bananskiver og en skive sukkerfri marcipan
– En stor skål Cheasy skyr toppet med friske bær, banan, æble og nødder

 photo A38E0620-28D5-4B71-9392-129089813AC2_zpsq5ptshww.jpg

Mums! Jeg glæder mig allerede til næste lørdag ;)

navnetraek_sort

12 comments

 • Tanja

  Jeg elsker dine blog indlæg! De er altid spændende, uddybende og inspirerende. Tak for det :-) og jeg har så sandelig fået inspiration til min næste refeed dag.

  Har du lyst til engang at lave et indlæg, hvor du viser et eksempel på en dag i mad for dit vedkommende? Her på diæten. Det kunne være spændende at se :-)

  Mvh Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Mmm mmm mmm har allerede spist din menu flere gange med øjnene nu haha :D
  Men Amanda Louise du bliver nødt til at uddybe det der “spisedag” en gang for alle. Har søgt rundt på din blog og diverse andre steder og forums på nettet. Der er 7000 forskellige holdninger til det med en “spisedag/refeed dag”. Nogle er for og andre mener det er pjat og unødvendigt. Er det blot for at få mere energi på diæt? Nogle steder kan jeg se at folk mener, at kroppen slet ikke når at optage alle de ekstra kalorier, hvor andre så også mener at dette ikke passer. Kan det passe at man kan “snyde” kroppen?
  Og er det så kun til gavn for atleter som dig der går til konkurrencer?
  Jeg selv træner på et plan jeg vil kalde over middel. Lige nu har jeg vægttab for øje og mangler 2 kg ud af 10 kg der skulle af, så ligger forholdsvist lavt i kalorier hver dag. Det kunne være fedt hvis du kunne uddybe det i et blogindlæg måske. Tak for en fantastisk blog, det er så fedt at følge dig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sophie

  First: ELSKER din blog.. Due er en kæmpe inspiration for mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sophie

  Ville lige høre om det på refeed day er bedst at få flest kulhydrater eller protein? er det det man kalder carb up?
  Kram :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej Amanda.
  Det lyder virkelig somom en spisedag hos dig er helt eminent.
  Hvor mange kalorier får du på sådan en dag?
  Hvis jeg både vil bygge muskelmasse og reducere min fedtprocent, er det så mest hensigtsmæssigt at ligge i lille kalorieunderskud? Fremfor et større for eksempel. …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hej Amanda. Det ser rigtig lækkert ud!
  Jeg har altid tænkt på, hvornår det er mest fordelagtigt at lægge en refeed dag i forhold til ens træning.
  Er det mest fordelagtigt at lægge en refeed dag, dagen før man skal træne ens weakpoint?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Det ser SÅ lækkert ud! Du formår virkelig at få sund mad til at virke mega tiltalende :D

  Hvor mange kalorier ligger du på, på en traditionel lørdag/refeed dag ?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej Amanda. Wauw en spisedag ser god ud hos dig. Varieret og lækkert. Hvor mange kalorier får du på sådan en dag?
  Hvis jeg nu både vil arbejde på min muskelmasse samtidig med, at jeg reducerer min fedtprocent, er det så bedst at køre med et lille kalorieunderskud? Fremfor fx et større…
  Jeg er meget inspireret af dig og din tilgang til det sunde liv. Du er et godt forbillede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej Amanda,
  Først og fremmest ser det ud til, at være en rigtig lækker mad-dag. Jeg kunne dog godt tænke mig at vide, hvorfor du undgår sådan noget som skyr i hverdagene (og for den sags skyld havregryn)?
  Selv spiser jeg vanilljeskyr hver dag. Sigter mod et lille vægttab men øget muskelmasse. Jeg har selv en plan, hvor jeg hver 4. dag skal spise nogle ekstra kulhydrater.

  Vh. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmmh, hvor ser alt sammen så lækkert ud! Skønt med noget inspiration til sundt, men dejligt mad! (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anina

  Bliver simpelthen altså bare NØDT til at fortælle dig hvor PISSE sej du er :)
  Er stor fan og glad for at jeg er stødt på din blog… Jeg er ligesom de andre piger lidt interesseret i hvor mange kalorier du indtager pr. dag – og hvordan de er fordelt på dagen samt på ugen (da du jo kun har en refeed-dag).. ;) Jeg håber meget, at du vil svarer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gud hvor ser det hele bare LÆKKERT UD!!! Jeg bliver jo helt sulten af bare at se på de lækre billeder! Jeg kan godt forstå, du glæder dig til næste lørdag! Jeg syntes du er super fornuftig, at du har ændret diæten. Det er jo ikke fordi, det er ting, du ikke kan lide, du så spiser, det er bare sundere snacks end burger og andet junk! Stor anerkendelse herfra!

  The A-Way! https://theawayblog.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Previous post

Diæt: 16. status