Cardio & ben: Intervalprogram

Dagens første træningspas & om at få styr på negative tanker

 photo 6F592D18-83C0-4A89-B113-6D745FD6F31D_zps0ur7mm6g.jpg

Dagens første træning foregik i Crossfit Copenhagen, hvor vi lagde ud med opvarmning efterfulgt af 4×10 i bænkpres. Kan heldigvis godt træne både bryst og ryg, selvom jeg har været så dum at overbelastet min højre skulder…

Efter styrke-delen stod den på en lækker cardio WOD:

IMG_5507.PNG

Jeg klarede:

Burpees: 16-17-17 stk
KB power swing: 38-40-41 stk
Roning: 17 – 17 – 19 kcal

Jeg er vild med disse simple, hårde WOD’s hvor man kan presse sig selv både mentalt og fysisk!

Specielt på diæt er træningen ofte ligeså meget en mental udfordring, som en fysisk…
Jeg havde f.eks. en oplevelse under træningen i dag: Jeg lagde lidt forsigtigt ud i første omgang, og kunne mærke at jeg havde lidt mere at give af i 2… Så jeg pressede den lidt ekstra. Men så kom jeg til at tænke på, hvor lidt mad jeg har fået i den sidste tid. Og hvor træt jeg burde være! Lige pludselig føltes træningen helt vildt hård, og jeg havde virkelig bare lyst til at give op på stedet, lige dér!

Men jeg tvang mig selv tilbage til nuet og fokuserede på én gentagelse og ét sekund ad gangen, og kort efter havde jeg skubbet de negative tanker ud af hovedet, og kunne arbejde videre på de sidste minutter.

Jeg tror at dette fænomen gælder i mange situationer… Specielt når det kommer til træning, diæt og vægttab… Hvis du tænker negativt, og fokuserer på alt det du ikke kan eller må, så bliver det hårdt og surt, og du får måske helt lyst til at opgive… Prøv i stedet at være i nuet, fokuser på det du er i gang med lige i dette øjeblik, og tag én gentagelse, ét måltid, én dag ad gangen…

1 Kommentar

  • Lykke

    Det der kender jeg alt for godt! Jeg kan under en træning endda finde på at begynde at analysere situationen fx med “presser jeg mig slev for hårdt nu, og fortryder det senere?” og pludselig er jeg bare 100% oppe i mit hovede. Jeg prøver at afhjælpe det ved at prøve at slå ALLE tanker fra og bare være min krop i nogle minutter, og så kan jeg nogle gange lægge mine 100 0 tanker på hylden.
    Jeg er glad for at høre, at det ikke kun er mig som nogle gange skal deale med min hjerne, når det i virkeligheden burde være kroppen selv der taler til mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cardio & ben: Intervalprogram