Diæt: 4. status

Diæt: Eksempel på en spisedag

Igennem tiden er “Hvad spiser du på din spisedag?” et af de spørgsmål, jeg har fået flest gange. Og i dag har jeg tænkt mig at svare lidt mere uddybende på det :)

Først om fremmest: Når man vælger at have en spisedag, er det vigtigt, at man ikke bare smider alle hæmningerne… Før i tiden brugte jeg denne dag på at spise usunde ting som brunch, caféburgere, dessert og bland-selv-slik. Desuden snackede jeg meget i løbet af dagen. Det gør jeg slet ikke længere, da det kan give unødige cravings og mindste eller helt stoppe de fremskridt man kæmper for i hverdagen.

Denne dag skal ikke være så forskellig fra hvad man spiser til hverdag, med undtagelse af, at man skal spise noget mere. Jeg har en grænse på 4000 kcal denne dag, og lige pt. tracker jeg løst hvad jeg spiser, bare for at sikre mig at jeg ligger ca. deromkring. Undervejs i diæten, er min plan, at jeg i stedet for en spisedag vil have re-feed måltider, som trackes ligeså præcist som min kost i hverdagen. Lige nu har jeg dog svært ved at spise for alle 4000 kalorier, og derfor vurderer jeg ikke, at det er nødvendigt endnu.

I stedet for at have en spisedag, kunne jeg også vælge bare at spise mere til daglig, men jeg har valgt at beholde den, fordi det øger min motivation til at holde diæten i hverdagen.

Kl. 9: Morgenmad inden job
Stor portion havregryn med mælk, proteinpulver, banan, rosiner og nødder.
IMG_3496.JPG

Kl. 13: Brunch
I går stod den på brunch på Woody i Lyngby, sammen med en veninde. Jeg fik en masse små portioner af alt muligt varieret – hovedsageligt relativt sunde ting:

Kaffe med mælk
Røræg og bacon
Frisk frugt
Brød med ost
Laksemousse
Hummus
Yoghurt med müsli
Ooooog tre små tykke pandekager med nutella :)

Det er langt fra altid at jeg spiser brunch om lørdagen. Oftest spiser jeg bare frokost hjemme, og som regel består den af en stor omgang tunsalat med gulerod, hvidkål, tun, soltørrede tomater, majs, olivenolie/avocado, skyr og lidt miracle whip balance + et par stykker groft brød.IMG_3499.JPG

Kl 18: Sushi
Jeg prøver at komme til at spise sushi næsten hver lørdag, da det er en rigtig god kombination af kulhydrater (ris), proteiner (frisk) og sunde fedtsyrer (fisk/avocado), som passer perfekt til den fordeling jeg ønsker på spisedag.

Når jeg er på diæt som nu, så undgår jeg alt hvad der er indbagt, og jeg prøver at begrænse mit indtag af chilimayo/div. saucer. Jeg er stor fan af nigiri!

Til gengæld spiser jeg som regel omkring 40 stykker i alt ;)IMG_3519.PNG

Kl. 22: Skyr med nødder
Jeg foretrækker at gå mæt i seng, og en aftensnack bestående af skyr og blandede nødder stiller min trang til noget sødt, samtidig med at jeg får en masse protein af høj kvalitet, lidt fibre og nogle sunde fedtsyrer. Fedt inden sengetid øger blandt andet udskillelsen af væksthormon under søvn, og dette hormon spiller en rolle for muskelvækst og restitution. Det er noget jeg meget gerne vil optimere under diæt, hvor jeg som bekendt har hele 12 ugentlige træningspas.

IMG_3512.JPG

Det var det :)

Masser af mad, masser af næring! Og i dag er jeg klar til at hoppe tilbage på min normale kostplan og følge den, uden cravings eller ondt i maven efter igår. How it should be, hvis du spørger mig :)

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Diæt: 4. status