Dagens Lækre Morgengød

Diæt: Græskar til frokost!

Frokosten stod i dag på ovnbagt hokkaido-græskar, sød kartoffel, grøntsager og kyllingebryst – det hele krydret med lidt salt og serveret med en god klat kokosolie på toppen.

Jeg har kun meget sjældent spist græskar tidligere, og aldrig på diæt.
Men hvert år på denne tid bugner Instagram med “pumpkin-infused-alt-muligt”, og nu måtte jeg altså undersøge hvad alt det ståhej handlede om! Det blev til denne nemme frokost:

Ingredienser til 1 (stor) portion:

  • 255 g. Hokkaido græskar
  • 180 g. sød kartoffel
  • 300 g. Broccolimix (frost)
  • 125 g. kyllingebryst
  • 10 g. kokosolie
  • Salt

Fremgangsmåde:
Græskar og kartoffel skylles grundigt. Fjern derefter kerner og evt. skal på græskaret, og skær til sidst græskar & sød kartoffel i mindre stykker og kom dem i et fad. Kylling kommes i et andet fad for sig, og det samme gælder de frosne grøntsager. Alle 3 ting bages samtidig i ovnen på 250 grader. Jeg glemte at tage tid, men det fik omkring 30 min. Tag evt. kyllingen ud lidt før ;)

Energifordeling for portionen:
Kalorier: 495
Protein: 39 g.
Kulhydrat: 55.
Fedt: 16 g.

IMG_3159-0.JPG

Det blev en kæmpe portion, og det smagte fantastisk! Det bedste er næsten, at jeg her et par timer efter jeg har spist, stadig er mæt. Noget der ellers aldrig aldrig aldrig sker på diæt.

Konklusionen?
Græskar er enormt undervurderet!

Udover at det var nemt at tilberede og smagte vildt godt, så indeholder det kun få kalorier (omkring 20 pr. 100 g.), samtidig med at det er rigt på vitamin A, B og C, folat, kalcium, magnesium, kalium og fibre.

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens Lækre Morgengød