Opskrift: Yndlingsgrøden af havregryn og æggehvider
“Every morning we are born again. What we do today is what matters most.”
Så er den nye uge i gang! Jeg hyggede lidt ekstra i sidste weekenden, hvor det endda blev til et par drinks ;) Det gik ikke helt i godt hånd med træningen, som desværre blev nedprioriteret en smule. Jeg opnåede dog et lille vægttab og fik en tiltrængt pause fra hverdagen for en stund :) Sluttede søndag af med et Mobility-hold (en time med fokus på afspænding og udstrækning inspireret af bla. yoga) og til slut en lille gåtur – så det kunne have været meget værre ;)
I dag har jeg sovet dejligt længe, og da jeg endelig stod op, lavede jeg min lækre havregrød med æggehvide, stevia og kanel. En klar morgen-favorit her i huset!
Opskriften er meget simpel:
- 25 g. havregryn
- 250 g. æggehvide
- Stevia
- En smule salt
Det hele røres sammen, og opvarmes enten i microbølgeovn (8 minutter, middel intensitet, husk at røre i det et par gange undervejs) eller i en gryde. Når grøden er klar tilføjes kanel, og til sidst topping efter eget valg.
Jeg brugte i dag en hel banan (113 g.) og en lille håndfuld blåbær (26 g.)
Macro’s:
Kalorier: 319
Protein: 32 g.
Kulhydrat: 43 g.
Fedt: 2,6 g.
Udover min grød, drak jeg også en kop kaffe med lidt minimælk, en kop grøn te og fik mine daglige kosttilskud, som blandt andet består af 2268 mg. Omega-3 fedtsyrer. Selvom jeg primært tracker mine andre macro’s (protein og kulhydrat) er jeg stadig meget opmærksom på at få nok fedt, af den rigtige slags, og her er Omega-3 fedtsyrerne øverst på min liste.
Kommentarer